N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

7 Jan 2009

Mirul Yg Demam

Salam Semua..

Hari Isnin lepas... aku terpaksa balik keja awal.. disebabkan aku dapat panggilan telefon dari pengasuh mirul..mengatakan dia demam... uissshh....terus tak sedap hati aku dibuatnya.. rasanya pagi tu.. sebelum aku g keja.. dia ok je.. takde plak tanda2 dia nak demam ke apa.. elok je dia.. addooiii la... aku pun apa lagi terus berdesup balik tgk keadaan dia.. masa aku sampai rumah pengasuh mirul tu.. emm.. aku tgk keadaan dia.. lesu je.. mukanya merah.. mirul jarang kena demam... tapi kali ni.. memang betul panas yg amat pala dia..cian aku tgk.. merengek je.. kata pengasuh mirul.. takut dia ada jatuh ke apa.. sebab mengikut pengalaman dia yang dah ada anak ler.. klu pala budak tu panas.. tapi kaki tangannya sejuk yg amat.. berkemungkinan ada ler mana2 tempat yg terkehel.. ah.. sudah.. rasanya masa dia kat rumah.. takde plak dia jatuh ke apa.. bila aku tanya kat pengasuh dia.. pun dia cakap.. takde jatuh... dia mula merengek.. masa tghari tu.. atas cadangan dia.. aku pergi bawa berurut dulu.. mana ler tau.. ada tmpt yg tergeliat.. aku nekad bawa keta sorang2 ngan mirul je.. demi utk kesihatan mirul.. peduli ler... aku bawa ke rumah abg ipar aku dimana mak mertuanya memang pandai ler bab2 cenggini.. dan memang mirul memang serasi ler klu diurutkan disini..pas diurut.. keadaannya ok skit dari aku tgk dia masa aku sampai tadi.. tapi suhu badannya still panas.. emmm... tak blh jadi... aku nekad nak bawa dia ke klinik.. tgk keadaan dia pun..tak aktif cam biasa... memandangkan waktu pun dah maghrib... aku balik rumah dulu.. dan cadangnya pas maghrib baru keklinik berdekatan.. kebetulan cik abg aku pun balik cepat..syukur ler sesangat.. tak de ler aku kalut sorang2.. (heh..heh..heh.. aku ni cepat kalut skit klu anak demam..) so klu ada ayah nya.. lagi ler bertambah2 ngada2 mirul ni.. asyik ngan ayah dia je.. memang dari kecik dia cenggitu.. asal sakit skit je.. ayah...asal sakit je.. ayah.. bila ayah tak layan baru ibu... sib baik masa kat klinik, dia ok je.. takde ler merengek2 ke apa..masa check je ler agak payah skit.. sebab mirul takut skit ngan alah.. pe ke namanya tu,.. alah.. yg doktor dgr degupan jantung tu ler.. stretokop.. ke.. apa ke.. lebih kurang gitu ler bunyinya.. hah.. masa tu dia nangis tak hingat punya.. lawak ler mirul, badan je besar... tapi penakut..alhamdulilah doktor kata.. dia demam biasa je.. oh syukur... so balik tu.. terus kasi dia ubat... tak lama pastu.. dah aktif cam biasa dah...oh.. lega ler sesangat.. tapi semalam aku cuti gak.. sebab takut gak dia demam balik kan.. sib baik dia dah sihat sepenuhnya.. memang rasa lega dan syukur yg amat...so tu ler story mory aku.. sorry ler klu terpanjang skit n3 kali ni.. sorry takde gambo yg sempat aku snapkan.. masa tu dah tak ingat nak bergambo bagai...


36 ulasan:

atty's berkata...

sian mirul demam..

harap mirul cepat sembuh..

neezareef berkata...

alahai sian mirul...demam nk dpt ape la tu ha...

neezareef berkata...

rina..bila kita mau ketemu

nnti ym ya

Ena berkata...

siannye dak mbam demam..
Kakak pun demam tp dah ok..
ke dak mbam demam sebab mak ade adik baru kot ekekeke

JIVEBUMZ berkata...

sian mirul demam eh.. jgn lupe makan ubat tau mirul..

MasNurin berkata...

alah siannya dia demam. Saya pun kalu Nurin demam mesti cepat panik tambah bila ayah dia tak der.

CuTeMiUt78 berkata...

~kakatty~ alhamdulilah.. dah sihat dah kak

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~ heh..heh..heh.. demam sebab aktif sgt kot.. emm ha'ah kan.. bila bisa kita ketemu ya.. nnti kita ym neeza k

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ ya la tu ko ni.. mandai je.. mana ada adik baru.. takde la.. kakak pun demam ya

CuTeMiUt78 berkata...

~Jivebumz~ dah makan ubat dah.. alhamdulilah dah sihat dan blh aktif blk..

CuTeMiUt78 berkata...

~masnurin~ ha'ah sama ler.. kalut semacam je.. heh..heh..heh..

Am berkata...

Memang musim kot, anak kecik Am pun kena juga tapi bukan demam tapi cirit birit dan muntah. Kali ni Abg ok pulak semua sakit dia ok sahaja

ps: semuga mirul cepat pulih ya

masviona berkata...

moga mirul cepat sembuh ye!!

alahai siannya dak tembam tuh...kena jaga² gak kak coz takut terkena denggi jer skrang nih...but saya doakan moga mirul baik2 saja

CuTeMiUt78 berkata...

~am~ oh ya ke.. cian. Mirul alhamdulilah dah ok

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~ alhamdulilah dia demam biasa je.. doktor pun dah check dia.. alhamdulilah dia dah ok

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

alahai...kesiannya mirul...mudah-mudahan cepat baik yer...biasalah budak2 mcm tu laa, demam nak cepat besar tuuhhh...

CuTeMiUt78 berkata...

~RM~ ha'ah ler agaknya tu.. alhamdulilah dia dah sihat dah...

Monkey D Luffy berkata...

susah jugak jadi ibu bapa ni yer

CuTeMiUt78 berkata...

~monkey D Luffy~ emmm... tak susah gak ler.. dah nama pun ibu dan bapa kan..sama2 membantu

UnGu VioLeT berkata...

ciannye mirul..

e_ja berkata...

shian mirul..bdk2 klau dmam kita mesti rsau sgtkan..lagi2 suhu biasa tinggi sgt tgh2 mlm..huhuhu..

smoga cpat smbuh..:)

Eija berkata...

kesian mirul....moga cepat sembuh yer

anw, awak kena tag...gi blog kite eh

atie berkata...

demam ke mirul nih.... banyak ler bersabar ye rina nak layan kerenah budak demam,moga mirul kembali ceria

reena berkata...

bdk2 mmg cam gitu sis... dia punya demam smpi suspen kite jadinya... alhamdulilah sib baik dia dah ok kan....

CuTeMiUt78 berkata...

~unguviolet~ alhamdulilah dia dah sihat dah dik

CuTeMiUt78 berkata...

~e_ja~ ha'ah.. memang risau kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~eija~ alhamdulilah dia dah sihat dah.. emm..tag utk thn baru ya

CuTeMiUt78 berkata...

~kakatie~ ha'ah kak.. tapi alhamdulilah dia dah sihat... memang kena byk sabar kan kak

CuTeMiUt78 berkata...

~reena~ alhamdulilah reena.. dia dah sihat dah.. tapi masa dia demam memang saspen gak.. sebab dia diam je.. tak aktif cam selalu..

~~ciklinn~~ berkata...

alahai amirul bambam ciklinn demamyer...

semoha cepat sihat yer...

nizza-abira berkata...

keciannya mirul,
moga mirul cpt sembuh ye :)

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

alhamdulillah..dh sihat

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklinn~ alhamdulilah dah sihat dah..

CuTeMiUt78 berkata...

~niza-abriza~ alhamdulilah dah sihat dah

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ hemmm alhamdulilah dah sihat..

~Eila @ Along~ berkata...

dah sihat dah dak bam tuu?? alhamdulillah..cepat recover..jgn jadi cam eila..dah 3 minggu ni batuk dan fluu..aduyaiii