N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Jan 2009

Mirul & Buku

Salam Semua..


Addoooiii la hai.. tensen + geram betul la hari ni.. habis semua keja yg aku uploadkan dari folder aku ke folder HQ hilang tak dpt dikesan... rasa cam nak hempas2 je.. pc ni tau... dah lah semalam slow cam labi2... eh.. kura2.. (sama la spesis tu kan)... sib baik la aku ada simpan hard disknya.. klu tak..apa aku nak jawab pada boss.. ada karang potong gaji...he..he..heh.. ok la takmo citer pasal keja aku tu.. sakit hati + sakit jiwa semua nnti.. hari ni aku nak story mory pasal budak mirul lagi.. (harap korang tak jemu la baca pasal mirul ni je kan..eh..kan dah nama pun blog utk mirul.. mesti la byk citer pasal dia..betul tak..?? layankan je kesengalan aku tu..ha.hah..hah..)
ok..ok.. kali ni nak citer pasal malam tadi punya hal.. semalam ayah dia balik lambat lagi.. kesian kan budak bulat ni.. asyik ler duk tunggu ayah dia je nak main sama2.. tapi semalam punya hal.. dia bukan tunggu ayah dia sambil main.. tapi nunggu ayah dia sambil baca buku dia tau..actualluy mirul ni blh dikatakan cepat belajar dan faham apa yg kita ajar.. kita ajar sekali je.. dia dah blh faham dan blh ikut... macam aku ajar dia A B C... dia akan ikut gaya kita ajar dia.. klu kita sambil nyanyi.. nnti dia pun buat sambil nyanyi.. klu kita ajar dia doa.. dia pun akan ikut cara kita berdoa sambil tadah tangan dia.. even klu kita setakat baca 'bismillah' tu pun dia akan tadah tangan dia.. so semalam masa dia baca buku A B C dia..macam2 gaya bahasa yg dia buat semalam.. kelakor la plak.. korang tgk je la aksi2 dia tu..

hah.. tu siap terkakang baca buku A B C tu.. siap mulutnya terkumat kamit konon membaca.. tu sebelah tu.. buku bebird dia.. dia suka sgt tgk gambo2 burung tu..siap tanya kita ni...ni..ni.. maksudnya tanya ni burung apa..ni burung apa.. pastu kita kena terangkan.. sambil kena siap bunyi2nya sekali...
dah boring baring.. dia bangun plak.. sambil tunjuk kat kita.. ma.. ni..ma... ni...

pastu tukar plak posisi lain.. sambil baca lagi.. A...nab.. (A..Arnab)


pastu.. penat dah kot.. tutup la buku tu..

pastu tgk plak buku bebird dia tu.. sambil suruh kita buat bunyi segala burung yg ada kat dlm buku tu...
hah tu dia gelagat dia dan buku2 dia.... sib baik malam tadi dlm kul 10.30 malam, ayah dia dah blk.. dan budak bulat tu belum tido.. hah apa lagi.. melonjak kesukaan la dia.. ayah dia dah blk, dia suka bukan pasal apa.. pasal klu ayah dia blk dpt la dia naik motor ngan ayah dia..dan dapat ler dia main ngan ayah dia sebelum dia tido...rindu la katakan..heh..heh..heh.. tu la citer pasal budak bulat tu semalam.



38 ulasan:

neezareef berkata...

wahhh
abis la mama kena jd
'burung kakak tua' mirul
buat segla mcm bunyi brg yg ade..
eehee

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
hah tu la pasal.. kadang2 smpi tak tahu nak bunyikan camne burung2 tu.. bunyi mana yg tahu je la.. sebab selalunya ayah dia yg melayan bunyi2 burung2 tu semua..heh..heh..heh

atty's berkata...

sian ko rina..camne tu..leh ilang lak..folder tu..
cutenya ..mirul hah

CuTeMiUt78 berkata...

~kak atty~
ntah ler apa kes ntah..tetiba je pagi tadi bos dari HQ tipon.. cakap all data blank.. tu mcam apa jadinya kat sini.. bengang gilerr..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

rjinnyer baca bukui..sbelum tido..hehehe

MasNurin berkata...

semoga mirul jadi anak yang terpelajar. Amin.

IdaShah berkata...

seronok yer mirul tgk buku ada mcm2gambar....

rajin baca buku cpt pndi :)

atie berkata...

Dah baca buku pulak si mirul ni rina, macam2 kan...kaktie tgok cam orang besar je tuh

masviona berkata...

hepi kan tgk perkembangan anak yg sihat nih...sama mcm damia dia pun suka baca buku but memula dulu dapat buku kejap pastu mesti dikoyaknye...skrang dah pndai dah..:)

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~
rajin ikut mood dia.. klu dia nak baca sebelum tido.. hah cenggitu la dia

CuTeMiUt78 berkata...

~masnurin~
insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~ida shah~
ha'ah dia skkee tgk gambo2 kat buku tu

CuTeMiUt78 berkata...

~kak atie~
ha'ah tu ikut mood dia.. klu dia rasa nak baca.. dia baca.. klu tak.. tak pandang langsung..heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
ha'ah.. seronok je tgk perkembangannya.. heh..heh.. macam mirul mula2 dpt buku la.. pun sama dia nak koyakkan plak..

Nurhayati berkata...

comel je gelagat mirul.. dari baring ke duduk pastu baring balik.. lambatnye ayah dia ni balik ye... pandai luangkan masa ngan baca buku..

good boy Mirul!! :)

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
ha'ah lately ni ayah dia byk keja.. so lambat ler balik.. tu baca buku ikut mood dia.. ntah apa2 ntah yg disebutnya

UnGu VioLeT berkata...

soooo cute!!

CuTeMiUt78 berkata...

~ungu violet~
:)

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

nmpknyer mirul ni suka main atas tilam kan..sblum tido..main..leka..baru lelap erk

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~
senang klu main kat atas katil, sebab sure pas dah leka dia tido punya

ateh... berkata...

comel nye dia..ade mcm adik ateh ckit le..hihihihi.bg petua ckit mcm mane nak dpat anak yg comel(wah mcm la dah kawin aku ni)hihihihi

Tukang cerita berkata...

Buku Mirul yang abjad tu tersama plak ngan buku anak sy... :)

SaDi berkata...

rajin dia baca buku... so cute... :)

aNIe berkata...

Hahaha...cutemiut...orang melaka kalau cakap...'wah baca buku bergolek gelantang...' hehehe...siap terkangkang tu...

Rajin anak mama ye...semoga pandai sekolah nanti...

CuTeMiUt78 berkata...

~ateh~
oh ya ke... he..he..he.. kahwin dulu, baru blh beri petua..hah..hah..hah

CuTeMiUt78 berkata...

~tukang citer~
he..he..ya ke

CuTeMiUt78 berkata...

~sadi~
heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~kaklady~
hah tu la pasal.. siap terlentang bagai.. heh..heh..heh.. insyallah semoga pandai

~~ciklinn~~ berkata...

argghh amat2 kusuka tgok mirull dgn buku..nak 2 tgok jari dier yg bambam itu memegnag buku...... commeeellah sgt2..

kuIna Jentayutiara berkata...

seronok tgk anak2 membesar
& mak pulak kena jd kanak2 semula..

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

amboi rajinnyer amirul baca ABC, auntie doakan moga amirul jadi anak yang terpandai dan soleh bila dewasa nanti

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklinn~
heh..heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~kuIna jentayutiara~
memang menyeronokkan.. ha'ah.. kena la mak jadi budak2 blk..heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~kak rose~
insyallah kak

CaBaiKeRinG berkata...

salam ziarah

ya comei sangatlah si mirul ni!!

mailah lawat blogger penang bila pree

cabaikering

CuTeMiUt78 berkata...

~cabaikerin~
mekacih ya ziarah sini.. heh..heh..heh.. insyallah nnti berkesempatan kita lawat ya

Ena berkata...

wahhh mirul dah berjinak2 ngan buku... ok r tu.. dia tgk buku, mak dia tlg bunyikan ekekeke

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
heh..heh..heh.. biasa la kan dia nak baru nak belajar