N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Jan 2009

Mirul & Mainan

Salam Semua..

Hari ni kat office aku semua pakat mengemas2...semua kerajinan kena mengemas... sebab apa kena kemas.. sebab ada buyer besar nak dtg.. so kena kemas supaya tak ler nampak berserabut office ni... sapa buyer besar tu..?? heh..heh..heh.. actually company aku ni supllier kain mentah utk buat baju sukan.. macam sweater, jersey..seluar track...baju budak2.. company aku ler yg supllier kainnya.. dan buyer terbesar company aku adalah NIKE, ASDIDAS, WARLMART, OSHKOSH. So macam aku ni incharged utk NIKE product... setiap kualiti kain... aku yg aprrovekan ok ke tak.. aku yg buat segala sample hanger utk di tujukkan pada buyer utk buat pilihan... emmm... ok la.. lenkali aku citer plak pasal bidang keja aku ni ya...
Actually ni nak citer pasal mainan mirul... semalam... aku duk ngemas bilik yg macam kapal pecah tu.. budak bulat mirul pun duk sama nyibuk mengemas.. yg mana lebih pada menyepah je.... heh..heh..heh..hehh.. mainan mirul je... dekat 3 bakul dah.. adddooooii lee... tak tahu mana nak sumbat dah segala mainan dia.. mana yg bolanya..mana car nya... dah ler bilik aku tu tak le besar mana pun.. habis semua duk sumbat kat bilik...maklum ler aku ni kan duk ngan kakak ipar... so takkan ler nak letak barang2 aku sepah2 kat depan rumah kot.. so tu yg semua duk kat bilik tu... pening pala... tu yg semalam beroperasi buang mana yg takmo pakai dah....kononnya biar ler ada ruang skit... tak ler sesak nafas dibuatnya...ok jom kita layankan mainan2 mirul..

hah..tgk tu.. segala mainan dia, dilambakkan atas katil..

tgk ler aksi budak bam..bam tu... ntah apa ler yg dibelek2 ngan bajaknya tu.. (abaikan bantal2 merangkap kubu mirul yg bersusun kat belakang tu..)

see..budak takmo senyum.. eksen ngan segala permainan dia tu..

hah.... tu dia.. segala permainan dia.. dari car nya.. motornya.. bajaknya.. semua ada..


hah.. tu motor besar tu.. dah senget dikerjakan dik budak bulat mirul yg tanggalkan tayar kecik sebelah sananya.. tu yg duk senget je... motor tu ler.. nak diduduknya.. dia ingat kononnya dia blh naik ler motor tu... dah ler dia besar... bila dia nak duduk kat motor tu.. confirm ler motor tu.. jatuh kan... pastu dia siap buat aksi... pegang handle motor tu.. pastu mulut dia siap weeennggg...weennnggg...wwweeennggg....eksen cam org naik motor.


tgk je la... motornya... punya ler bayk.. dari bapak motor..smpi kecucu cicit semua ado...

ni koleksi.. segala bajak.. bapak bajak..mak bajak.. anak bajak... semua ado..

hah.. tgk.. pun dah hilang satu tayarnya... dikerjakan dik budak bulat mirul..
hah.. tu baru sebahagian... ada lagi... mainan dia.. tak dan nak upload... klu dilambakkan semua mau penuh satu katil aku tu tau.. jenuh nak mengemasnya... sib baik la segala permainan dia yg murah2 je.. klu yg mahal2 karang buat rugi je.. sebab mirul kan suka buat eksperimen kat setiap permainan dia..cabut tayarnya ler.. cabut bumbung ler.. takpun dia duduk kan... habis hancur... hai ler anak...dah tak kose nak marah2 dah...



17 ulasan:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) berkata...

alahai cantik bersusun jer...

kat rumah nie..susun gak tp tak merata2 disusunkan mainan tu..sampai nak lalupun tak leh...

selalu mesti mainan dia kene tendang oleh mama dia yg mcm beruang nie hehehehe...

masviona berkata...

wah banyaknye koleksi cars mirui...:)..cute jer

neezareef berkata...

anak boy gitu la kan
menan ke arah mekanikal je gitu..ehhehe

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

byknyer mainan dia

CuTeMiUt78 berkata...

~nnrina~ heh..heh..heh.. tu pun ibunya tlg susun kan bagi cantik je.. klu tak.. bersepah2...

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~ tu.. skit..ada byk lagi.. yg tak publish..heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~ hah tu ler pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ heh..heh..heh.. tu baru sebahagian je.. ada lagi..

~Eila @ Along~ berkata...

alahai..byknya mainan..aunty nak satu leh tak mirul??

~Eila @ Along~ berkata...

rina..kalo toy asyik hancur je..takleh beli yg mahal2..bg yg murah2 sudah..takle terkilan duit kuar membelinya kan...

CuTeMiUt78 berkata...

~eila~ heh..heh..heh.. memang pun.. mirul jenis aktif.. so memang tak blh beli mainan yg mahal..klu nak pun.. tunggu ler dia besar skit..

atie berkata...

Akak boleh bayangkan mirul tu sebab ammar pun suka naik atas mainan dia. lucu kan

Ena berkata...

perghhh banyaknye mainan dia....
anak jantan ek

CuTeMiUt78 berkata...

~kakatie~ tu ler.. lawak kan.. camne dia blh terfikir nak duduk kat atas mainan tu... ingat cam betul2 agaknya

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ heh..heh.. biasa ler...

babyluv_ayang berkata...

uishhh...byk nyer collection...bagus lah mirul ni...cantiknyer ajer toys dia....cermat org nyer...kalau kyra lah...tak yah ler...2,3 minit dah jadi aper ntah...heheheh...

CuTeMiUt78 berkata...

~ kak fara ~
heh..heh..heh.. ni sebahagian yg masih lagi terselamat... yg lain semuanya dah hancus...