N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

10 Dis 2008

Pengantin Raya

Salam Semua..

Selamat berkerja semula pada korang yg berkerja ya... hari ni nak citer pasal jemputan kawin kat kg aku hari ahad lepas.. sehari sebelum raya..utk pengetahuan korang.. ni la first time aku g jemputan kawin sebelum sambut hari raya tau.. memang tak pernah dibuat org buat majlis dekat2 nak raya... tapi nak kata apa ya dak.. dah nama pun musim cuti sekolah.. peduli apa kan.. nak raya ke.. apa ke.. tak kira.. asalkan majlis berjalan lancar... so macam aku.. duk kg.. kena la merewang2 kan diri kan..actually ramai gak jiran2 aku yg merungut2 sebab, tuan rumah tak fikir ke.. esok hari nya kan nak raya.. so nak kena masak la.. buat itu.. buat ini... macam2 persiapan tau nak kena siapkan.. pastu klu rewangnya blh 1/2 hari je takpe la juga.. ni tak.. tuan rumah blh siap cakap lagi.. kena tunggu sampai habis majlis.. baru blh balik.. ada ke patut... sib baik cam aku ada anak kecik kan.. (alasan logik tau) so blh la balik cepat skit.. dan kat rumah aku pun kakak ipar aku ramai.. so tak de la aku nak sibuk2 nak masak ke.. apa ke.. (jahat kan adik ipar..heh..heh..) tapi memang tak patut la aku rasa tuan rumah buat undang2 camtu.. padahal sebelum ni.. klu kat tmpt lain takde la plak smpi camtu sekali.. dah la tu.. berkat (cam bungkusan la..kat sini panggil berkat ya..) utk org rewang langsung takde tau.. tu yg diaorang bengang je ngan tuan rumah.. termasuk la kakak ipar aku yg duk ngan aku tu.. yelah.. dah la penat rewang, kena tunggu smpi habis majlis.. pastu tak dapat apa pun.. penat je lebih...memang hangin satu badan tau.. tapi nak kata apa kan.. dah majlis org.. nak tak nak kena la ikutkan peraturan... so kita layan gambo la ya


ketibaan pengantin lelaki... duk dulu ya.. layankan silat dulu...

ni la group silat kat kg aku ni.. adik pengantin perempuan ni cikgu silat (yg pakai baju melayu duk kat tepi tu).. kat budak2 kg aku ni..

ni la pengantinnya..skit pun takmo senyum tau... (korang perasan tak.. baju pengantin tu... sama ngan baju pengantin anak kawan aku... ala.. yg aku pernah citer kat sini.. tentang pengantin besar tu.. memang sebijik sama tau..)

pelamin yg grand giler....

pengantin perempuan ni.. cikgu...

tempat makan damai...dan kek tiga tingkat.. bawah sekali tu pulut kuning...

ni plak group penari zapin.. johor kan terkenal ngan zapin..

masa ni pengantin dah pun makan damai...joget jgn tak joget..

dan ni plak group kompang kg aku.. perasan tak khemah.. baju budak2 kompang.... all blue clues ok.. heh..heh..heh..anak aku terangguk2 ikut rentak org main kompang ni..sambil nyanyi 'ceeceeemmmuutt..cceecceemmuutt..' korang tau lagu apa.. jenjit2 semut tu ha.. tapi versi dia..heh..heh..heh..

pas tu.. utk pengetahuan korang.. masa ni aku pun dah nak balik dah.. dan elok je aku smpi rumah.. hujan turun tau.. kata kakak ipar aku.. pawang hujan dia tak kuat la.. belum habis majlis.. dah hujan turun.. keh..keh..keh.. nak buat cam ne kan.. dah memang nak hujan.. so tu la citer aku hari Ahad tu.. so enjoy k..


23 ulasan:

saya berkata...

wahh..meriahnya majlis kawen tu..siap ada nari2 zapin bagai..mesti best u..tapi apsal pengantin laki masam je. huhuhuhu....

Ena berkata...

adehh garang lagi bengisnye pengantin laki.. kena paksa tawen ke ihiksss

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

wahh..citer pantin rayerr

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

kite rpun...sabtu ahad mkn kenduri

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

sabtu kenduri bersunatt

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

ahad kenduri kawenn

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

isnin rayerrr

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

selasa cutii tahunn..duk umh jerkkk

Papa-Itam berkata...

waaaaaaaaaaaa bestnya makan nasi minyak....
salam kenalan....

Eija Sam a.k.a Purple 28 berkata...

pelamin memang grand giler...kalah mawi tak? mawi pun mesti ader zapin kan???? hehe..Hidup Orang Johor...!!!!!

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

wahh..org johorrr

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

cantik tmpt mkn dia kannn

CuTeMiUt78 berkata...

~saya~ ha'ah..nak kata meriah tu.. memang blh dikatakan meriah gak.. tapi tu la pengantin lelakinya masam je muka...

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ heh..heh..heh.. agaknya kot..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ cuti sekolah ni kan.. kenduri sana sini.. ha'ah kita org johor. cantikkan tmpt makan damai..

CuTeMiUt78 berkata...

~papa-Itam~ Masa kenduri kawin tu... tak makan nasi minyak.. la ni fames ngan nasi jagung je

CuTeMiUt78 berkata...

~Purple28~ memang pelaminnya grand giler.. tapi tak tau la kalah mawi ke tak.. heh..heh.. agaknya mawi bukan setakat zapin..segala mak nenek yg berkaitan ngan johor pun ada kot...

IdaShah berkata...

itu nama nya jodoh di hari raya hihihi...

garang ekk muka pengantin laki

CuTeMiUt78 berkata...

~idashah~ heh...heh..heh.. jodoh dihari raya erk.. ha'ah kan garang bangat muka pengantin laki tu...

Papa-Itam berkata...

ok umie addlink juga blog cik cutemiut ni....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

pelamin pun cantikkk

CuTeMiUt78 berkata...

~papa-Itam~ ok.. thanks ya

iManAzRaf berkata...

igtkn raya aidilfitri.. hehe.. upenye raya haji ea..?? btw, garang r ngantin tu.. sriau nenok.. hehehe.. (xbaik je)