N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Dis 2008

Mirul 1thn 8 Bulan

Salam Semua...

Hari ni genap la umur Amirul Hisham 1 thn 8 Bulan.
Sekarang keletah amirul amat2 menghiburkan.. pelbagai perkara yg blh buat kan semua org gelak.. bila tgk gelagat dia. Sekejap je masa berlalu.. dah besar dah rasanya budak bulat Amirul tu.. rasa macam baru semalam je susah payah melahirkan dia.. sekarang ni.. Amirul Hisham dah pandai cakap macam org besar... heh..heh..heh.. dah blh disuruh2.. keletah dia dah macam budak umur 3, 4 thn gitu.. gigi blh dikatakan hampir tumbuh kesemuanya.. makan.. semua dia makan.. tolak batu ngan kayu je... dan yg kelakar tu.. klu org kacau dia.. dia akan kata 'buk..buk...' maknanya sibuk.,. siap ngan memek muka lagi.. pastu klu kena marah.. pandai plak memujuk kita blk.. sambil buat muka kesian.. kononnya macam tanda minta maaf la.. pastu.. klu duk main2 sorang2.. blh siap nyanyi2..la..la..la..la.. tak pun.. nyanyi lagu ABC.. memang kelakar le...



Seandainya Mirul besar nanti.. dan terbaca n3 ni... ibu amat bersyukur ngan perkembangan sihat amirul.. ibu harap.. mirul menjadi anak yg baik.. anak yg soleh.. anak yg pandai... anak yg mendengar kata.. dan juga menjadi org g berguna satu hari nanti.. Insyallah.



So kali ni nak citer pasal aktiviti..hari minggu lepas... aku balik ke JB.. pastu g la jalan2 kat TESCO... mirul klu kesitu.. mesti nak g ke play land ni...jom kita layan kan aksi dia... masa g TESCO...




Hah... budak eksen duk dlm troli... heh..heh..heh.. macam le nak g membeli belah.. padahal.. tak beli apa pun.. saja je senang nak bawa budak bulat tu..




ntah apa la yg dia pandang tu....



heh..heh..heh... mesti nak naik kuda ni...




heh..heh... duk sibuk nak pegang kuda yg belakang la plak..


masa ni.. sibuk dia ketak..ketuk.. tiru aksi kuda berjalan.. sambil kepala terhangguk2...

dan.. yeeehhaaaa.... ala2.. cam koboi la plak....heh..heh..


pastu.. nak naik ni plak.... keta ladybird... yg masuk cam masu duit 50 sen tu... tapi kat play land ni... guna token...


hah.. tu la ketanya... dlm pada tu.. nampak plak ball... dah nak main kesitu plak.. tapi tak dan la nak layan.. buat tak tahu je la....


hah.. tu la gelagat dia... semua org kat situ.. ketawa tgk gelagat dia... memang menghiburkan hati semua org... so.. esok.. aku akan cuti utk bawa mirul g checking berat.. klu berat mirul bertambah.. makanya aku kena refer doktor.. utk pastikan dia sihat... semoga dia aktif dan sihat... insyallah..



28 ulasan:

Eita berkata...

suka btul mirul...
yeh mirul tak besharrr :)

Papa-Itam berkata...

seronokkan bila tengok anak membesar di depan mata....

CuTeMiUt78 berkata...

~eita~ heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~papa-Itam~ ha'ah... memang satu kenangan yg tak blh dilupakan

UnGu VioLeT berkata...

adik mirul yg sentiasa cute dan comelll sgt nie..

shafa berkata...

mak aiiiii...mirul...
makin besar...xpadan ngan umur nih...
dh mcm budak besar...

~Eila @ Along~ berkata...

cute..kejap je rase anak tu dah besar ye...

atie berkata...

Baby Bulat ni muncul juga kan. Dah pandai macam2 ek...

MasNurin berkata...

hehehe comey jer tengok mirul dok dalam keta ladybird tu.Nurin panggil keta macam tu..kuda bubuh duit.

neezareef berkata...

wah mirul..semua dia nk main yek..heheheh...

CatlinaFly berkata...

syumel nye mirul..geram tgk pipi dia eheh..

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

geram betul kak rose nengok pipi amirul yang temban sangat rasa cam nak cubit-cubit gitu, meh sini untie nak cubit ni, kalu dapat kat abang danish ni abis amirul nanti

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

afif kne chicken pox sempena ari lahit ke 1 thun 8 bln..uwa....doakan cpat sembuh k

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

sakan dia duk main yerrrr...bulat tetap gak bulat anak ko yer...x susut langsung badan dia....

CuTeMiUt78 berkata...

~unguviolet~ heh...heh..heh.. mirul yg sentiasa comel kan

CuTeMiUt78 berkata...

~shafa~ ha'ah.. memang pun.. dah macam org besar dah

CuTeMiUt78 berkata...

~eila~ yelah eila.. kejap je rasanya.. puas tgk dia membesar depan mata...

CuTeMiUt78 berkata...

~atie~ ha'ah.. alhamdulilah dia dah pandai macam2 dah..skeee tgk

CuTeMiUt78 berkata...

~masnurin~ heh..heh..heh.. kuda bubuh duit erk.. lawak ler nurin

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~ ha'ah.. klu blh semua dia nak main...

CuTeMiUt78 berkata...

~catlina~ heh..heh...heh.. hari2 ler tgk muka dia.. mana tau.. nnti bersalin dapat baby cam mirul.

CuTeMiUt78 berkata...

~kakrose~ heh..heh..heh.. abis ler mirul dikerjakan abg danish.. keh..keh..keh..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ oh ya ke.. kesian afif, mirul dah kena masa umur dia genap setahun.. siap ngan campak skali dia kena.. kesian sgt masa tu.. sekarang ni.. ada ler skit bekas chiken pox tu kat lutut dia..

CuTeMiUt78 berkata...

~RM~ ha'ah.. memang bertambah bulat.. tak pernah susut badan dia.. walaupun dia demam..

~~ciklinn~~ berkata...

kalu mausk sini tak sah kalu tak tgok gambar budak bam2 mesti scroll bawah2 nak tgok budak itu hihihihihi

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklinn~ heh..heh..heh.. mekacih la ya sukkeee masuk sini..

SaDi berkata...

comelnye dia... :D anak sadi pun suka duduk dlm troli... huahuahuahua :p

CuTeMiUt78 berkata...

~sadi~..bebudak memang suka kan..