N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

17 Dis 2008

Back Up Blog

Salam Semua..


Emm..sekarang ni kan.. ramai yg dah back up kan blog masing2.. sebabnya ramai yg dah terkena kehilangan blog kesayangan masing2 kan...aku pun takut gak mana la tau, blog kesayangan aku pun sama hilang dan aku mengalami nasib yg sama ngan blogger yg dah hilang blog tu.. emmm.. minta2 tak la terjadinya perkara begitu.. so aku pun ada ikut beberapa cara utk back up kan blog aku ni.. so sekarang ni aku ada http://cutemiut78.wordpress.com/ utk back up blog kesayangan aku ni..walaupun tak berapa mahir lagi.. kira ada lah gak back up kan seandainya terjadi apa2.. tak ler terkilan sgt.. actually aku dapat cara2 nak back up ni pun dari Viruspadu.. mekacih ya vp, atas tunjuk ajar tu.. so utk korang yg nak tau.. sila la lawat kat sini dan ada lagi satu cara yg aku dapat dari REENA tentang cara nak back up blog ni dari draft.blogger.. cara2nya ada kat sini so..utk keselamatan.. dua2 cara aku guna.. heh..heh...heh...heh.. bukan tamak, sekadar berjaga2 kan..mana la tau.. terjadi.. cam aku cakap tadi.. tak la rasa terkilan.. maklum la.. blog ni la curahan segalanya.. dan juga gambo2 kenangan semua kat sini.. mana la tak terkilan klu hilang sekelip mata kan.. so pada korang semua.. mari la kita back up kan blog kita.. sebelum ada yg sabotajkan blog kita.. 'sediakan payung sebelum hujan'.. ibarat kata puteri1..heh..heh..heh..

17 ulasan:

neezareef berkata...

kita pn dah wat bckup..riso gak kan

Luth Textile berkata...

yeke..
mcm besh je..

Eija Sam a.k.a Purple 28 berkata...

kita pun dah backup...eija2878@wordpress.com

~~ciklinn~~ berkata...

owh semua sudah wat backup ka? huhuhuhu harus ku backup kan juga nie..

Yatie berkata...

sbb usia blog dah nak masuk 6 tahun, setiap kali wat entry mmg dah ready backup dlm microsoft works .. dah lama dah buat dulu, so skang nieh mmg maintain benda yg sama aje ..

tapi dlm masa yg sama backup gak guna wordpress and backup blog application tuh .. Insyaallah takde laa frust menonggeng kalau tiba2 jek blogspot hilang akak mendelete blog ku itu .. huhuhu ..

Yatie berkata...

eh, bukan hilang akak tapi hilang akal .. tersalah klik plak .. hiksss ..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

oo..dah baxk up dh

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~ emmm.. utk keselamatan kan

CuTeMiUt78 berkata...

~luthtextile~ emm.. apa yg bestnya

CuTeMiUt78 berkata...

~purple28~ ha'ah kan, bagus klu dah back up kan

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklin~ emmm...buat jgn tak buat...

CuTeMiUt78 berkata...

~yatie~ ha'ah kan... lebih baik berjaga2 dari menyesal kemudian hari

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ heh..heh..heh...bagus2..

Eija Sam a.k.a Purple 28 berkata...

cutemiut,,, dah berjaya ke buat sticky mode tuh

CuTeMiUt78 berkata...

~purple28~ emm.. tak blh lagi la.. emmm camne ya

Ena berkata...

cute..
aku ase cam tak yakin plak ngan back up blog yg aku buat tu..ase nak buat guna wordpress tapi takde masa lagi huhuhu

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ senang je buat wordpress tu.. klu blog ko byk isi kandungannya.. lama skit la.. nak upload..