N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

11 Dis 2008

Mirul Demam

Salam Semua..

Hari ni aku bz skit.. ni semua disebabkan keja yg tertangguh.. napa jadi tertangguh..sebab semalam aku half day disebabkan sibudak bulat mirul tak sihat. Pagi semalam, suhu badan budak bulat mirul tu..blh dikatakan panas gak la.. tapi masih terkawal. Yg bebenornya.. aku dah mula rasa badan dia panas masa hari Selasa tu.. tapi aku tgk dia still nak main.. n still maintain je.. so aku rasa tak teruk kot.. so pagi semalam.. cam risau gak nak tinggal kan dia ngan pengasuh..tapi bila tgk keadaan dia cam ok je.. aku terus kan g keja la juga.. tghari tu.. aku macam tak senang nak buat keja.. teringatkan budak bulat tu je.. issh.. tak blh jadi.. aku terus ambil half day.. tu yg keja aku melambak2 jadinya..
Sekarang ni.. budak bulat Mirul alhamdulilah.. dah baik dah.. nak main cam biasa.. berpeluh2 macam biasa gak.. aktif cam biasa gak..pada mulanya aku nak bawa dia ke klinik..tapi aku tak bawa dia g klinik pun semalam.. just g berurut je.. sebab kakak ipar aku kata.. mungkin dia penat.. tu yg suhu badan dia tak menentu kot.. aku ikutkan je la...mungkin betul apa yg kakak ipar aku cakapkan tu.. so aku g la ngan kakak ipar aku ke rumah abg ipar aku.. dimana mak mertuanya pandai la berurut utk budak2 ni.. dulu masa aku ngandungkan mirul pun aku berurut ngan mak mertua abg ipar aku.. aku ni bab urut2 ni.. tgk gak.. serasi ke tak.. yelah budak kan, bahaya juga klu salah urut.. tapi mak mertua abg ipar aku ni.. memang pandai juga la.. mirul memang serasi berurut dengan dia.. dari mirul dlm perut.. smpi la sekarang ni.
Masa mula2 nak berurut tu.. memang sakan mirul nangis tak hingat punya.. dia meronta2..sakit agaknya.. smpi kan aku yg pegang dia ni.. pun cam nak terlepas pegang dia tau.. (selalu yg pegang dia ayah dia kan.. tapi ayah dia tak blh nak ikut.. sebab keja) tapi bila dah lepas berurut.. blh la gelak2 bagai.. cam takde kena apa2 je.. blh siap main..pastu acah2 nenek (mak mertua abg ipar aku) tu.. suruh urut dia lagi.. memang buat lawak tau..balik tu.. terus dia tido.. lena.. smpi ayah dia balik dari keja ptg tu.. baru dia bgn.. emmm agaknya memang dia penat la tu..lega rasanya bila dia dah sihat..klu tak risaunya hati ni..ibu mana tak risau klu anaknya sakit.. walaupun selsema je.. risau tau. Cam mirul pun alhamdulilah.. dia jarang batuk, selsema..mahupun demam.. sebab tu.. bila aku rasa cam lain je skit.. cepat2 la aku bertindak.. tak sanggup tau tgk anak sakit.. aku tak sempat nak snapkan gambo.. so story mory je la ya..


16 ulasan:

masviona berkata...

oo...ada ye teknik mengurut utk budak2 ni ye...saya baru tau nih.

nasib ler mirul dah sembuh dah...:)

Eita berkata...

alaaa sian mirul demam
semoga cepat sembuh ehhh mirul tomeiii

~Eila @ Along~ berkata...

dak bam2 demam.ala sian..cepat sihat ye mirul...

Am berkata...

Memang musim demam sekarang ni, harap mirul cepat sembuh ya

ps: nice blog, salam perkenalan

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~ emm.. klu org kg.. memang diaorang lebih prefer urut2 ni dari check.. memandangkan demam mirul on off.. tu yg ikut je kata kakak ipar.. mungkin ada betul gak... yelah mirul tu aktif.. mana tau ada urat yg tersimpul ke.. yg menyebabkan dia demam.

CuTeMiUt78 berkata...

~eita~ alhamdulilah..dia dah sihat dah.

CuTeMiUt78 berkata...

~eila~ alhamdulilah dah sihat..

CuTeMiUt78 berkata...

~am~ ha'ah memang kan.. mekacih ya singgah sini.. salam kenal

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

moga cpat sembuh

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

mirul mkn ubt tkut x..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

berurut gak erkk..

reena berkata...

kite tak penah lagik bwk danish pegi berurut even mak kite kate bagus bagi bdn dia segar sket.. maybe one day nak bwk jgklah...heheh

cane pon bdk2 kecik nih kalo dah start sakit mmg jd tak tentu arah kite dibuatnye kan sis?? kalah org berchenta gitu...

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ alhamdulilah.. mirul senang klu makan ubat.. emm.. berurut utk betulkan blk mana urat2 yg tersimpul tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~reena~ ha'ah memang betul apa yg mak reena cakapkan tu.. yelah budak2 kan.. lasak plak tu.. mana la tau ada urat yg tersimpul ke.. apa ke.. so berurut dia akan freshkan badan. memang kalah la org berchinta..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

gud boy..senang mkn ubatt..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ ha'ah..