N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Feb 2009

Mirul & 'Ciketeng'

Salam Semua..

Tadi aku dah story mory pasal sesi mengemas pelamin kan.. ni aku nak story mory pasal mengemas balai plak..actually citer ni masa aku 1/2 day hari tu.. masa aku bawa mirul g jumpa pakar pemakanan tu la.. pas blk klinik aku tak ler kata nak msk office blk kan.. dah kata 1/2 day.. buat apa nak masuk office semula.. so blk rumah la.. smpi je kat umah.. abg ipar sebelah rumah aku n the geng.. tgh sibuk buka balai/ khemah.. makanya, kesukaan la mirul ni sebab blh duk nyibuk sekali..bukan nyibuk nak tlg... tapi sibuk nak naik 'ciketeng' (betul ke ejaan aku ni.. hah.. belasah asalkan ada bunyinya..)ataupun lebih dikenali gerabak sawit..(tak tahu la klu kat tempat lain panggil apa..) actually gerabak ni blh gak digunakan utk mengangkat segala peralatan utk balai2 ni semua... maklum ler kaw. kg kan.. so nak sewa lori confirm ler mahal.. so ni la kegunaannya selain dari angkat sawit.. heh..heh..heh..heh.. jom kita tgk mirul bawa 'ciketeng' ni..


see... ni la ciketeng / gerabak sawit yg mirul duk sibuk nak naik tu.. tgk.. macam pandai je kan.. pada mulanya dia duk belakang.. pastu.. tak puas hati nak duk depan la plak... konon nak bawa ler.. buatnya tersalah tekan.. ada berjalan karang ciketeng tu.. haru je.. mirul punya eksen, siap suruh aku tepi takmo di pegang.. aku takut dia jatuh je.. tgk je la gelagat dia tu..
hah.. tgk.. siap habis di pusing2 stereng ciketeng tu tau..pastu suruh aku duk belakang kat gerabak tu.. konon dia nak bawa aku la tu.. perasan je kan..

heh..heh..heh..heh.. tak aci la kan.. klu mirul je asyik dok posing.. so ibu join skali k..

hah.. tu dia.. makanya selesai sudah la.. sesi mengemas kat umah aku.. dan sekarang ni dah kembali seperti sedia kala.. heh..heh..heh.. so ok la korang.. tu je la story mory aku. Sok aku cuti dah.. minggu aku cuti plak.. pada korang.. selamat cuti2 hujung minggu plak la ya..

p/s: yeeeaahh....yeeeaahhhh... sok cuti.. blh santai2 kat umah.. seronok nya

19 ulasan:

eya berkata...

baru ku tau apa iteww ciketeng..hehe

syareena berkata...

mmg cute miut la mirul ni

zino berkata...

ada gaya driver F1 tu hehe

atie berkata...

hahaha...memang ada gaya...aah geramnya nengok pipi dia

reena berkata...

igtkan ciketeng tuh binatang yg chomel.... ekekeekee

TeacherNunu berkata...

waduuuhh comelnye amirulllle

neezareef berkata...

baru aku tau nama gabak sawet tu ciketeng ke namanye..wahhahaa

Mamamanja berkata...

bentuknya nampak rangka

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
sama ler kita.. baru gak tau ni selalunya tau tu gerabak sawit ler..

CuTeMiUt78 berkata...

~syareena~
heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~zino~
heh..heh..heh.. ya ke..

CuTeMiUt78 berkata...

~kakatie~
hah..hah..hah.. blh jadi ke

CuTeMiUt78 berkata...

~reena~
heh..heh..heh..binatang apakah yg namanya ciketeng itu..

CuTeMiUt78 berkata...

~teacher nunu~
heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah sama ler.. selama ni ingatkan gerabak sawit je..upanya ada nama lain la plak

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
ha'ah memang cam rangka

atty's berkata...

tgk mirul atas tu ade gaya mcm engineer

CuTeMiUt78 berkata...

~kakatty~
insyallah mana tau masin mulut akak tu kan.. jd engineer plak mirul

atty's berkata...

rina...template blog kty tu.kalo rina nak..tgk sini

http://www.ourblogtemplates.com/