N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

25 Feb 2009

Gerimis Mengndang

Salam Semua...


Heh..heh..heh.. tajuk macam lagu la plak.. Hari ni kat sini cocer mendung la.. masa aku g keja tadi pun 'gerimis mengundang' (tu yg buat tajuk cenggitu)...cam malas plak nak g keja tau.. cik abg aku pun hari ni g keja ngan aku skali.. tak bawa motor. Lagipun kan hujan, kesian cik abg aku berhujan... Mirul 2 , 3 hari ni ngada2 terlebih plak.. setiap kali kitaorg nak g keja.. hah mula la ngada2 dia dtg.. memang setiap pagi sebelum g keja.. cik abg aku akan bawa mirul pusing2 dulu naik motor baru dihantar ke rumah pengasuh mirul tu..aku tunggu jap ler kat umah pengasuh tu.. tapi 2,3 hari ni dia blh takmo turun la plak.. adddoooiii ler.. dah terpaksa duk pujuk dia dulu baru kitaorg g keja..jenuh gak tau nak pujuk rayu dia.. hari ni plak.. kami hantar dia naik keta je.. takut dia takmo turun klu naik motor.. mula2 sampai tu.. ok la dia.. nak turun keta semua.. pas dah salam2.. dah cium2 dia.. kononnya kami pun nak gerak ler g keja.. sekali tu.. dia blh nangis la plak.. addddoooiii ler.. ingatkan ok.. rupanya tak ok. Sib baik ada abah (suami pada pengasuh mirul ni ler) blh ler dia pujuk2 mirul tu.. klu tak... ntah pukul berapa kami nak gerak g keja.. Mirul tak pernah camtu tau..klu ditinggalkan g keja..dia ok je.. siap blh bye2 lagi.. cuma baru ni ler.. dia buat hal camtu..Nak kata faktor kat umah pengasuh tu.. ok je.. dari mirul baby lagi memang tinggal kat situ.. sebelum2 ni tak pernah plak dia buat hal.. la ni je.. dia buat hal.. napa agaknya ya..? Susah hati gak ler.. Adakah tu salah satu perkembangan emosi dia sejak dia menjangkau umur 1 thn 10 bulan ni.. ?? Apa pendapat korang..?? Ada apa2 idea or something yg blh kongsi ngan aku tak..??



16 ulasan:

Ms.Lilies berkata...

kot2 dia terasa mak mirul nak bg dia adik ke...hehehehe

kuIna Jentayutiara berkata...

sama dgn ms lilies... ngeh3x...

CuTeMiUt78 berkata...

~miss lilies & kuIna jentayu tiara~
heh..heh..heh..heh.. takde maknanya mirul ada adik.. sedangkan sekarang ni tgh bendera merah berkibar..

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

sebab mirul dah mula tahu erti sayang dan tahu erti nak kena tinggal dah jap

BabyAlden&Mama berkata...

mirul tak leh nak pisah lah tu.. cutemiut..
bagus la cam tu. kalo asyik dok kat pengasuh jer.. nanti kan sedih hati ibu ayah nengok anak nya lebih sayang kat pengasuh :p

tp anak sy lain pulak.. asal aku gi dari situ je nak nangis.. susah gakk.. nak gi toilet pun lagi la susa.. tak suka juga anak cengeng :p
bestnya ada baby.. :)

CuTeMiUt78 berkata...

~kakrose~
emm..mungkin gak ler kot kak

CuTeMiUt78 berkata...

~baby alden~
masalahnya sekarang ni..susah ler nak g keja...klu dia asyik nak berkepit je..

Tukang cerita berkata...

kat sini pun gerimis mengundang gak...
:)

[S]itie [B]Um [B]Um berkata...

hm..die rindu kot kt mak ayah die.. nk duduk bwh ketik tak mau kasi gi keje.. hehe!!

CuTeMiUt78 berkata...

~[s]itie~
heh..heh..heh.. iya la tu..

ct rahani berkata...

sama la kt tpt sy.. gerimis mengundang gak.. hehehehe

akak, budak2 nih kdg emosi x menentu.. kdg ok kdg x ok.. biasa la tu kak.. dia nk manja lebih tue.. hehehe..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
ha'ah kan.. bebudak ni memang tau.. menguji kesabaran kita

e_ja berkata...

budak2 mmg ada masa2 dia mcmtu..tp insyaAllah lama2 dia ok blk nanti..jgn risau..

CuTeMiUt78 berkata...

~e_ja~
betul la kan.. budak2 ni kekadang ada angin2nya gak..

MasNurin berkata...

cuba cakap macam ni kat dia...mirul kalu mak dan ayah tak keje..macam ne nak beli susu dan pampes mirul, macam ner nak bawak mirul jalan? Pastu cakap lagi, kalu tak pegi keje nanti bos marah..sian mak dan ayah kena marah. Mirul nak ke mak dan ayah kena marah? itu semua akal nak cerdik lah tu..nurin masa sebaya mirul tiap kali nak balik umah mesti dia akan tarik tangan pengasuh dia p jalan2 tak mo balik..siap suoh kitorang balik lagi.

CuTeMiUt78 berkata...

~masnurin~
heh..heh..heh..heh.. ckp cenggitu pun tak berkesan dihati dia.. lagi kuat plak majuk dia.