N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

16 Feb 2009

Hujung Minggu Ke Pontian

Salam Semua..


Selamat kembali menjalankan tugasan.. emmmm hari ni Isnin kan.. sungguh malas nak memulakan keja selepas duk berehat dan bersantai hujung minggu kat rumah. Pagi tadi nak keja pun adduuuuhhh la hai.. cam malas je.. lebih2 lagi bila tgk keadaan cocer cam mendung je..Dlm perjalanan tadi pun kabus cam tebal je hari ni.. tu yg membuatkan cam lagi malas tau tapi nak tak nak kena gak gagah kan g keja kan. Ok la takmo citer pasal cocer dan kemalasan pagi Isnin ni.. actually hari ni nak story mory pasal aktiviti aku masa hari minggu yg lepas ni.. wah best sebab duk bersantai2 kat rumah. Hari Sabtu tu.. cam kebiasaan hari cuti yg lain.. harusler mem semua.. (membasuh ; mengemas ; memasak ) kebetulan minggu ni, aku tak keja pada hari Sabtu dan kakak ipar aku pun tak keja gak.. so apa lagi.. bila kakak ipar ngan adik ipar ada dirumah.. operasi kepasar ler jawabnya.. heh..heh..heh..pagi2 lagi kami dah gerak kepasar cari lauk utk masak hari ni.. just masak yg simple2 je... tomyam ayam + nasi putih + mee hoon. Tu je menu kami hari sabtu tu.. pastu waktu petang.. ntah camner cik abg aku ajak g jenjalan ke Pontian.. aku kan pantang diajak berjalan..setuju je la.. sapa yg tak suka nak berjalan2 kan.. so kami gerak dlm kul 5 ptg dari umah.. perjalanan mengambil masa dlm 45 minit. Actually bukannya nak kemana2 pun.. just nak bawa budak bulat tu.. jalan2 je.. saja pusing2 bandar Pontian tu.. at last.. kami ke tmn permainan kat ngan stesen bas pontian dekat ngan laut tu.. hah.. kat situ ler kami duk santai.. so jom kita layankan gambo2 yg sempat aku snapkan..


budak bulat Amirul ni memang suka sgt main kuda ni.. tak kira la kat mana pun asal kan ada je kuda spring ni.. tu la yg dia excited sgt nak main.. pastu takmo kongsi2 ngan org lain.. cam kuda spring tu.. dia yg punya..


see... smpi kembong2 pipi tu.. duk henjut baik punya kuda spring tu... (tu la pemandangan laut kat pontian ni..)

mirul ngan sepupu dia.. masa tgh duk baik posing nak snap gambo.. tetiba ada plak kapal terbang lalu.. dah dak bulat tu.. sibuk pandang keatas tgk kapal terbang tu..

ni ler anak sedara aku..ish...ish.. dia pun excited gak main kat tmn permainan ni.. siap panjat2 bagai... masa ni dak bulat mirul tu.. tak heran pun nak main ni semua..dia duk sibuk main kuda spring tu..


anak sedara aku masa ni duk sibuk la panggil budak bulat tu dari atas ni.. konon ajak main sama ler.. ish.. bahaya tu.. tinggi yg amat.. takkan ler aku nak naik sama kot.. sib baik ler budak bulat tak heran gak nak ikut ana sedara aku ni naik.. klu tak.. harus ler ngan ibu2 skali naik kan.. yelah anak aku tu kecik lagi.. mana ler sampai nak panjat tinggi2 tu...harus ler dpat dipantau kan.. karang klu jatuh karang..sapa yg susah.,.. aku gak..


pastu.. berenti jap.. kitaorg g masjid terdekat utk solat maghrib.. lepas solat magrib.. budak berdua ni sibuk nak g sambung main lagi kat tmn permainan ni.. masa ni pun masih ramai lagi yg duk main kat tmn permainan ni.. hah..tgk sapa lagi berat.. nampak tak.. lebih skit kearah mirul..

hah.. tgk tu.. dah puas main segalanya.. sibuk plak suruh kakak sepupunya main buai.. budak bulat tu... duk kat buai.. kakak sepupunya jadi tukang tolak.. tapi yg tertolak.. kakak sepupunya.. heh..heh..heh.. tak kuat dia nak menolak mirul ni.. so ibu gak ler kena buaikan..

dah puas main.. time nak blk plak dah.. sempat lagi kami duk posing kat situ.. ni ler kakak ipar aku yg duk serumah ngan aku tu...

pastu berposing plak ngan cik abg aku.. tapi tak sempat nak beposing.. kakak ipar aku dah tersnapkan gambo yg tak bersedia ni.. (actually kan gambo pemandangan kat belakang tu.. ada lampu2 bagai.. tapi ntah napa bila dlm gambo tak nampal plak lampu2 tu.. tu yg jadi gelap gelita je pemandangannya..)

dlm perjalanan balik kami singgah ler makan kat medan ikan bakar yg tak jauh dari bandar Pontian tu.. masing2 dah lapar kan.. smpi tak ingat nak snap kan gambo makanan tu.. tapi kan makanannya sgt ler hampeh.. mahal plak tu.. sungguh tak sedap.. aku order teh o ais limau.. pahit bebenor.. cam takde gula.. cik abg aku order nasi goreng kg, masin yg amat.. aku ngan kakak ipar aku order nasi putih + sayur chapcai + ikan caru bakar kira masih blh dimakan ler.. pastu kitaorg bungkus lagi kerang sambal (yg rasanya ntah apa2 ntah..) semua sekali RM 60 henggit...nyesal gak ler tapi nak buat camne kan.. dah order kena la mkn gak.. klu tak syg je duit kan.. belasah je la.. kami smpi rumah dkt kul 10 gak ler.. ok tu la citer aku hari sabtu tu.. Hari Ahad.. kami just duk rehat2 je kat umah.. malas nak kemana2.. so bersantai2 je la kan.. tu je la story mory aku utk aktiviti hujung minggu lepas..


17 ulasan:

masviona berkata...

patutnya ahad lepas weols pun nak ke pontian gak kenduri kawen member last² terpaksa cancel ats sbb2 yg tertentu...klu idak dpt dah date ngan rina kan.

MasNurin berkata...

wah, teringin nya nak makan sambal kerang. Kat perlis ni tak penah jumpa sambal kerang pun. Kalu ada pun sambalnya semua manis2 belaka. Teringin nak makan sambal yang masam2 pedas giteww.

eya berkata...

sonoknye amirul dpt jln2.

kuIna Jentayutiara berkata...

budak2 klu boleh bermain lepas bebas memang seronok pun... mak budak pun leh main sama...

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
oh ya ke.. klu tak dpt la kita berjumpa kan

CuTeMiUt78 berkata...

~masnurin~
heh..heh..heh.. jom ler dtg sini.. kat sini sambal kerangnya sedap tau

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
ha'ah memang pun.. very excited mirul bila bab jalan2 ni

CuTeMiUt78 berkata...

~kuIna jentayutiara~
ha'ah tu la.. memang skeee betul budak2 ni..

mamafif berkata...

afif pun ke tmn semalam...kalo x ajak balik..mmg x balik lerr

ateh... berkata...

hai main sampai malam tu..best nye..klu ateh yg jadi budak kecik kan senang.boleh main kude tu.ni tak..klu ateh naik je kuda tu..patah ade la...hahahhahaa

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~
ha'ah.. memang mirul pun klu tak diajak blk..memang dia takmo blk..

CuTeMiUt78 berkata...

~ateh~
ha'ah kan..seronok je jd budak kecik ni..heh..heh..heh.. ada hati tu nak naik kuda tu..

Mak Su berkata...

seronotnyer layan jongkang jongkit :)

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
ha'ah.. memang seronok..

zino berkata...

boleh main buaian dengan si hazwan tu hehe

CuTeMiUt78 berkata...

~zino~
heh..heh..heh.. budak2 kan suka

ct rahani berkata...

sy pun klu gi pontian suke sngh kt tepi pntai tue.. tp x gi tmn permainan la.. suker lepak2 kt tepi tembok tu jer.. hehehe..