N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Feb 2009

Air Terjun Bekok

Salam Semua...

Emmm.... ingatkan malam tadi blh ler nak update blog ni dari rumah.. rupanya gambo2nya tak blh nak downloadkan la plak.. hampeh betul la... so ni nak story mory pasal aktiviti aku sekeluarga pada hari minggu lepas ni.. Hari Sabtu tu pas balik keja.. kakak ipar aku yg duk serumah ni..plan nak g umah kakaknya yg kedua (kakak ipar aku gak ler) kat Felda Moakil Segamat.. memandangkan kami pun tak plan nak g mana2.. so cik abg aku pun setuju la ngan plan kakak dia tu.. aku as a co-pilot.. just angguk dan ikut je la kan.. heh..heh...heh.. sapa yg takmo g jenjalan kan.. mesti la nak g kan.. walaupun just g umah kakak ipar je.. so kami gerak ke sana dlm kul 6.30 ptg..kami kesana dengan 2 buah keta.. kakak ipar aku sekeluarga dan aku sekeluarga... smpi umah kakak ipar aku kat Moakil tu dlm kul 8 lebih.. klu diikutkan perjalanan hanya dlm 1 jam je la kan.. tapi berenti2.. jap2 ada yg nak g toilet la.. berenti solat maghrib la, berenti g pasar malam la... tu yg jadinya smpi lambat skit.. so aktiviti mlm minggu tu.. hanya perjalan ke rumah kakak ipar aku tu la.. hari Ahad nya plak... kitaorg plan nak g mandi2 kat air terjun Bekok. Air terjun Bekok ni berhampiran ngan Felda Moakil ni.. klu sesapa yg duk Johor mungkin tau kot kat mana Air Terjun Bekok ni. Memang seronok.. lebih2 lagi budak bulat tu.. bertambah2 excited. Ni kali kedua kami bawa budak bulat tu ke air terjun. First dulu kat Tangkak, kali ni kat Bekok plak.. so pas dah siap2 segalanya.. kami pun bergerak le ke air terjun bekok ni. Perjalanan mengambil masa dlm 1/2 jam je.. memandangkan dekat ngan rumah kakak ipar aku ni kan.. so cam kejap je dah smpi la.. pemandangan memang cantik. Budak bulat tu.. smpi je.. terus nak menuju ke arah air terjun tu.. ish tak saba2 betul dia.. Budak bulat tu punya excited smpi takmo naik.. org lain smpi dah sejuk, pucat bibir.. dia blh maintain je duk kat dlm air tu.. tahan sungguh le dia. So jom kita layankan gambo2.. yg sempat aku snapkan ya..

see... budak bulat yg eksen nak berenang kononnya.. pastu takmo naik.. suka sgt duk kat dlm air tu.. dah jadi cam pelampung la plak..heh..heh..heh..


ibu dah kesejukan tapi dia still maintain nak duk kat dlm air...

heh..heh..heh.. tgk dia blh tepuk2 air tu.. skeee bebenornya dia bila air tu terpercik kat muka...


ibu plak saja dengki kat dia.. percikkan la plak air kat muka dia..


pastu.. ayah plak ambil part... (heh..heh..heh..abaikan keseksian laki aku tu ya..)


ni plak 2 org anak sedara aku yg duk satu rumah ngan aku tu...

pastu dah puas mandi2.. so kami pun gerak blk.. tu pun paksa gak budak bulat tu naik.. klu tak dia memag takmo naik.. nangis2 bagai... nak duk berendam lagi kat dlm tu.. ish..ish.. takkan la nak duk lama2 lagi nak ooooii... karang kecut semua plak..heh..heh..heh..

Budak bulat tu.. dah penat main air.. dah penat ngamok2.. beri susu.. masuk je keta.. terus pejam mata.. smpi la umah kakak ipar aku tu pun dia still sambung tido sebab kepenatan so tu la story mory masa kat air terjun Bekok tu.. memang seronok.

8 ulasan:

atty's berkata...

kty pun ado mandi sungai ari sabtu..

CuTeMiUt78 berkata...

~kakatty~
heh..heh..heh.. bestkan bila kena air sungai ni.. sejuk je

atie berkata...

lamanya dah tak mandi sungai ni...rasa teringin la pulak nak main air rina

sheila berkata...

tengok gambo mandi ni..buleh lak tetiba rasa cam sejuk gile..naik2 bulu roma ni..hehhehe

CuTeMiUt78 berkata...

~kaktie~
heh..heh..heh.. best kak

CuTeMiUt78 berkata...

~sheila~
heh..heh..heh.. siap blh terasa sejuknya

ct rahani berkata...

baru 2 kali gi mandi manda kt bekok tuh.. besh la gi sana.. last masa aidil 3 bulan.. berani betul bawak bb masuk utan.. hehehe.. Alhamdulillah x der aper2..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
heh..heh..heh... best kan.