N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

11 Feb 2009

Majlis Khatam Al-Quran

Salam Semua..


Ni n3 pasal majlis khatam al-quran kat umah aku yg berlangsung pada Jumaat mlm Sabtu... (bukan khamis mlm jumaat ya...tu mlm lain..hah..hah..hah..hah..) actually hari minggu yg lepas kat umah kakak aku merangkap umah aku gak ler.. berlangsungnya majlis kesyukuran berkhatan dan khatam al-quran anak sedara aku ni.. yang mana dia dah pun selamat dikhatankan pada tahun lepas.. cuma majlis makan besarnya hari minggu lepas. So pasal majlis ni ler yg aku jd bzios teramat sgt.. maklum ler aku kira wakil tuan rumah (kakak ipar aku) so segala benda aku kena settlekan.. ni blh dikatakan macam majlis kahwin gak ler.. siap pasang balai/khemah.. siap ada pelaminnya(cuma takde kerusi pelamin je..) pendek kata dah memang macam org kahwin la plak.. teringat 3 thn lepas.. sama ler kemeriahannya ngan masa aku nak kahwin.. camni gak ler, masa tu kakak ipar aku ni gak yg jd tuan rumah.. oleh kerana cik abg aku ni dah takde ibu n ayah dan cik abg aku duk ngan dia .. so kakak2 dan abg2 dia la pengganti ibu n ayah.. walaupun camtu.. kemeriahan memang terasa sgt... ok berbalik ngan citer majlis khatam al-quran ni tadi.. blk dari jumpa dari cik neeza kita tu.. aku trus menguruskan beberapa perkara yg belum settle lagi.. disebabkan majlis akan berlangsung mlm nnti selepas isya.. jom kita layankan gambo2 yg sempat aku snapkan...


ni la hasil sentuhan bidang terjun aku yg tak seberapa kreatif utk pelamin anak sedara aku ni.. disebabkan kakak ipar aku adalah penggemar red color.. makanya keselurahan pelamin byk ler warna2 red itu..(sakit mata aku tau.. tgk merah ni.. heh..heh..heh..sebab aku bukan penggemar red color) actually pelamin ni dah pun siap pada hari khamis mlm jumaat tu..cuma baru letak bunga telur ptg jumaat tu..masa aku buat final touch up jam dah pun menunjukkan 5.30 ptg.. bunga rampai pun blm siap lagi tau.. kelam kabut gak ler aku time ni.. sebab kakak ipar aku serahkan tugas bhgn2 ni semua kat aku.. tgh aku sibuk2 buat bunga rampai.. tetiba kakak ipar aku ckp.. cikgu yg ngajar anak sedara aku ngaji tu.. nak cepatkan waktu khatam al-quran.. majlis akan bermula lepas magrib.. adusss... lagi kelam kabut aku dibuatnya.. sib baik daun pandan utk bunga rampai tu.. aku dah siap potong hari khamis tu.. cuma tinggal nak tambah bunga2 bagai.. klu tak lagi ler haru.. ngan budak bulat tu... blm mandi lagi.. dah la ramai org kat umah.. nak mandi kena la tunggu giliran.. walaupun camtu.. kira sempat gak ler aku selesaikan semuanya sebelum majlis berjalan.. dan pas maghrib dah mula ramai org2 dtg ut majlis khatam al-quran tu..


hah tu.. tgk.. ramaikan kaum2 ibu yg dtg utk memeriahkan lagi majlis khatam al-quran ni..

termasuk la budak bulat mirul tu.. ngan kakak ipar aku (tuan rumah) nun duk terceruk kat hujung sana..

actually bukan anak sedara aku je yg khatam.. ada dekat 10 org gak yg mengiring khatam al-quran ni..

ni la anak sedara aku Mohd Afiq Farhan (yg berbaju putih) see buah apple merangkap bunga pahar..yg disponsor oleh aku gak..(beli kat air itam.. murah sajork..)
tu je la yg sempat aku snapkan.. lepas tu.. aku dah membzios utk menolong kakak2 ipar aku menyediakan makanan utk para tetamu.. maklum ler aku pun kira tuan rumah gak kan.. so kena la tgkkan apa2 yg patut...heh..heh..heh.. so tu ler citer majlisnya.. nnti free aku sambung lagi citer pasal majlis makan besarnya plak yg berlangsung pada hari Ahad 8 Febuari 2009 yg aku siap beri kad jemputan pada neeza tu.. (akan tetapi.. ku tunggu2..neeza tak gak menjelma..heh..heh..heh....)


7 ulasan:

eya berkata...

mesti penat kan..

masviona berkata...

meriahnye majlis khatam nih ye...betul kata cutemiut mcm ala2 kenduri kawen dah nih...:)

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
ha'ah memang penat.. tu yg sambung cuti smpi senin..

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
ha'ah meriah bangat.. memang cam kenduri kawin tu..

atty's berkata...

teringat lak masa ku khatam quran dulu2..

atie berkata...

Pandailah rina mendeko kan pelamin tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~kakatie~
ala kak.. tak sekreatif mana pun.. main ikut suka je..