N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

18 Okt 2008

Kawan Baik...

Salam Semua..

Actually aku dapat email ni dari seseorang.. rasanya very interesting ler gak.. berkenaan ngan kawan..so pe kata aku share kan kat sini berkenaan ngan erti kawan ni.. enjoy k.


Thanks sebab kita dah jadi kawan ...KaWaN BaiK
Bukannya senang nak cari kawan yang baik.
Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik.
Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.
Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya untuk berbuat kebaikan.
Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa.
Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.
Kawan yan g baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik.
Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.
Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.
Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang ya! ng sempurna.
Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.
Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.
Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya.

so korang rasa ..aku or korang yg membaca n3 aku kali ni..tergolong dari seorang kawan yg baik tak..??

10 ulasan:

amizah berkata...

sorry lama tak lawat blog awak...lately nie kiter busy sgt....apa2 pun...kiter suker bolg awak..nak wat camner erk nak bg blog cantek sket....nak mtk izin nak copy catatan ttg kawan tu blh tak???

Ena berkata...

cute...
AKU KAWAN BAIK KO
ekekekeke

intanjameel berkata...

salam perkenalan,

header VP tu saya guna www.scrapblog.com (sebuah online editor). lebis sesuai digunakan dgn streamyx. mudah saja, explore!

reena berkata...

kite mmg kawan yg baik tapi bila penah kena tipu dgn kwn baik sendiri buat kite hati2 nak pilih kwn baik...so far kite cuma ada sorg jek kawan baik yg btol2 dianggap kwn yg baik...(sowiii...cam penin skt bc statement kite nih kan) *ahaks*

IdaShah berkata...

mmg ssh nk jd kawan baik dan
cari kawan baik

CuTeMiUt78 berkata...

~amizah~ ya ke cantik..mekacih ler puji blog yg tak seberapa ni..emmm..nak beri tips pun kita bukan pandai sgt.. hanya pandai pastekan gambo2 je.. bagi menarik skit.. nak copy tentang kwn tu..copy ler.. sekadar memanjang2kan..heh.heh..heh..hehh...

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ ha'ah..ko pun kawan baik aku kan...

CuTeMiUt78 berkata...

~intanjameel~ oh ya ke..

CuTeMiUt78 berkata...

~reena~ memang kan bila skali dah terkena.. pasti kita akan berhati2 utk memilih kwn kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~idashah~ ha'ah memang betul kan..