N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Okt 2008

Amirul Hisham 1 Thn 6 Bulan...






Salam Semua...
Hari ni 22/10/08 genap ler usia Mohammad Amirul Hisham putera kami 1 thn 6 bulan.. semalam dia kena last inject.. alhamdulilah buat masa ni dia sihat..tak demam dan lebih aktif. Kalau sebelum ni pergi check timbang.. sure dia tak mau naik atas penimbang tu.. tapi semalam alhamdulilah..dia nak naik dan tak mau turun.. jenuh pujuk dia suruh turun dari penimbang..korang nak tau berapa berat dia.. 15kg k.. sama berat ngan budak yg berumur 7 thn.. dan sudah semestinya kena marah ngan misi yg check.. sebab mirul dah overweight dan grafnya dah memasuki garisan merah.. aku nak kata pe.. asalkan anak aku sihat.. dan tak bermasalah.. pun dah syukur alhamdulilah.. semoga dia membesar ngan sihat..insyallah.

Perkembangan Amirul sekarang ni..cukup memberangsangkan.. dia dah pandai sebut

~ ibu.. mama..mak.. ayah..kakak.. wak..(pakcik).. abang..atuk..opah.. ucu..ngan clear.. skee sgt tgk klu dia bercakap...
~ mamam klu sibuk nak makan..dan klu dia makan, dia akan panggil semua..ajak makan sama2 ngan dia..
~ cucu...(susu)
~ yak..berak ler tu... sambil tunjuk ontot dia.. (sorry erk..sensored skit)
~ yut..perut..sambil tunjuk perut dia..
~ atit..sakit.. klu ada tempat yg sakit.. sambil tunjuk tangan or kaki yang sakit..
~ tu..itu.. klu nampak seseuatu yg dia berkenan or pintu..
~ pandai cakap huruf A, B... ngan ngaji iqra skit2...
~ air... ngan clear sebutannya klu dia nak minum atau mandi..
~ katak..ngan clear sebutannya klu dia nampak katak
~ bajak.. ngan clear sebutannya klu dia nampak bajak..
~ lori...ngan clear sebutannya klu dia nampak lori
~ bas.. ngan clear sebutannya klu dia nampak bas
~ cat..dog.. gajah..emmbbuu (lembu)...kokok..(ayam)..bebird..(burung)..key..(monkey)
~ car..dudut (motorsikal bapak dia)
~ ball... pang..(kompang)
~ dah boleh di suruh.. dan mengikut perintah..
~ klu dia nak faham kan sesuatu.. mesti dia cakap hah...hah..hah..smpi kita kata ok.. dia diam
~ giginya baru tumbuh 9 batang..
~ skee sgt berlari.. ngan main beskal..
~ time solat.. mesti dia sibuk nak solat sama
~ cakap cicak..sambil tgan pegang getah nak lastik cicak tu..

emmmm.. banyak rasanya perkembangan dia.. tak tersenarai rasanya.. alhamdulilah sgt.. dia cepat belajar..pe yg kita ajarkan pada dia.. perkembangan dia sgt memberangsangkan.. ibu doakan semoga amirul hisham menjadi anak yg soleh.. mendengar kata.. anak baik.. anak yg pandai.. anak yg tidak menyusahkan orang2 disekelilingnya.. anak yg sihat...insyallah. Akan ibu dan ayah didik mu menjadi orang yg berguna suatu hari nanti.. tu ler doa kami..


26 ulasan:

Ena berkata...

cute...
say 'epi besday to amirul'...
tlg plok ciom aku utk dak tembam tu ek hehehe

p/s : bleh dh tambah tu ekekeke

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ mekacih ena.. nanti aku peluk cium mirul utk ko erk.. heh..heh...heh.. tambah erk?? Emmm nnti2 kot.. belum masuk perancangan lagi..

ILA berkata...

Wahhh..seronok kan..melihat perkembangan anak di depan mata:D

CuTeMiUt78 berkata...

~ila~ memang seronok sgt. Bahagia rasanya

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

15kggg....waduhh...afif lak turun beratnyerr...12.2 jerrr...sblum nih 12.5...so hujung bln 12 ni kene p blik klinik..nurse tu nk tgk berat diaa...tkur jatuh lagikk...aduhh...

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ ha'ah 15kg.. mirul pun sama bulan 12 ni kena g check lagi.. sebab overweight.. klu naik lagi.. kena refer doktor.. cian afif

amizah berkata...

tomeinyer amirul....geram ler...kiut sgttt...biler la kiter nak dpt baby mcm gitu...

CuTeMiUt78 berkata...

~amizah~ heh..heh..heh.. insyallah satu hari akan dapat cam ni..

YanDarwisy berkata...

bukan main lagik anak kecil ini. badannya sgtlah empuk. beb, lain aku x mau tanyer. aku nak tau..biler nak tambah sorang lagik? jgn bg jawapan palsu...

CuTeMiUt78 berkata...

~yarn~ heh..heh..heh.. soklan cepu emas ko tanya erk.. yarn, buat masa ni belum ada perancangan nak menambah.. ko plak camne..??

nizza-abira berkata...

semangat amirul yerk kak...
teringat anak buah sulung niza...
tp semakin besar, badan dia pun menyusut... tp ibunya pantau jugak makan.
Apapun janji amirul sihat walafiat... nanti niza wat entry adik sepupu niza berbadan semangat juga....

CuTeMiUt78 berkata...

~nizza-abira~ ha'ah memang semangat. Akak pun pantau gak pemakanan dia.. takut gak kan.Alhamdulilah dia sihat..

zino berkata...

cute nya amirul...kalau dia manja manja nak dukung sape punya tugas tu hehe

CuTeMiUt78 berkata...

~zino~ klu dia manja2 nak dukung.. kena ler dukung gak..tak kira ler ngan sapa... klu tak dia akan merengek2 manja gitu..

su berkata...

sronoknye tgk keletah dia..

epi besdey Amirul!muahs!

antalya berkata...

kena kontrol sket kak..takut obes

PuteriSatu berkata...

oit..bijaknye cakap...Aqilah tak pandai lagi...takat 5-6 patah bolehla..ni seme dah boleh sebut...baru 1 tahun 6 bulan tuh...hebat..hebat....

CuTeMiUt78 berkata...

~su~ memang seronok tgk keletah dia yg menghiburkan...

CuTeMiUt78 berkata...

~antalya~ memang control pun.. lagipun dia aktif yg amat..

CuTeMiUt78 berkata...

~putri1~ ha'ah mirul ni cepat belajar..dan cepat ikut je pe yg org cakap..selalu bual2 ngan dia.. tu yg cepat cakapnya..alhamdulilah ler bila tgk perkembangan dia tu..

deza berkata...

Dah besar dah amirul

CuTeMiUt78 berkata...

~deza~ alhamdulilah.. sekejap je masa berlalu..cam tak caya plak..mirul dah pun setahun..

masviona berkata...

"sehat" ye bdn mirul nih...cute jer tgk dia...semangat badannya

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~ alhamdulilah dia sehat.. memang semangat. Mekacih jenguk sini.

reena berkata...

bijaknya dia...aunty doakan amirul sentiasa hepi dan sihat2 selalu k... dun noti2...nanti mummy babap...

CuTeMiUt78 berkata...

~reena~ mekacih.. insyallah..