N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

20 Okt 2008

Pengantin Ahad 19/10/08 - JB

Salam Semua...
N3 kali ni aku nak citer tentang majlis Perkahwinan anak sedara abang aku.. Pelik tul ler...sekarang ni dah tak kira musim cuti sekolah.. musim masih blh dikatakan raya lagi..pun orang blh buat majlis kawin kan.. masa awal minggu raya tu..belah aku.. kali ni belah abg aku plak.. agaknya diaorang ni pakat2 nak buat dalam minggu raya kot.. heh..heh..heh.. agaknya ler..

So aktiviti aku hari minggu yg lepas memang memenatkan.. mana taknya.. hari sabtu minggu aku kerja.. mlm tu plak kami dah nak kena gerak balik ke JB, sebab anak sedara abg aku ni kawin hari minggu (Ahad 19/10/08) so aku balik je keja.. kul 3.30 tu.. terus ler.. mengemas rumah ler.. basuh baju ler.. sebab aku tak suka tinggal kan rumah dengan keadaan rumah yg tak terurus.. dan balik nanti sure punya byk kain baju yg nak kena basuh... so.. harus ler membasuh dulu baju2 yg belum dibasuh supaya nanti balik tak ler bertambah...kebetulan kakak ipar aku pun nak tumpang kami.. sama.. so harusler dia datang rumah aku dulu kan.. tapi aku tak sempat nak masak pe2.. just beli mee goreng sebelum aku blk rumah.. utk jamu diaorang.. (sib baik kakak ipar aku tu faham adik ipar dia ni..)abg aku plak.. nama je keja hari sabtu...(half day) tapi balik keja dah mcam keja hari biasa.. mesti penat punya.. pas dah siap segala.. pas maghrib dah janji ngan abg2 ipar aku.. nak g saing2.. sebab diaorang tak tahu jalan baru masuk kerumah kakak ipar aku kat JB tu.. so harus ler aku yg menjadi guidenya.. (cheh..perasan jap erk..) kami g dlam 4 buah keta.. actually semua yg dari BP, ada 7 keta..tapi disebabkan 3 keta lagi dah pun berlepas dulu sebab kat sana memerlukan pekerja..sebab takde sapa yg nak tolong.. (hangin tau semua.. adik beradik abg aku..ni bab sensitif..so tak yah ler citer erk) so kami smpi dalam kul 10 gitu.. aku bila dh blk JB, harus ler kerumah mak aku.. klu tak haru ler jadinya. Tapi bila tgk keadaan tempat kaka ipar aku..takde org tolong rewang.. kami semua adik beradik ni buat ler semua benda2 tu.. dekat kul 2 pagi..baru ler bergerak g umah mak aku.. yg lain tido kat situ gak. Perghh.. penat yg amat..
Pagi2 ahad tu.. dah gerak g umah kakak ipar aku tu.. penat yg semalam blm habis.. dah bertambah ngan penat hari ni. Semua adik beradik abg aku.. termasuk ipar duai.. kena bertungkus lumus membantu.. sebab tempt kakak ipar aku ni...takde orang lain yg tolong rewang.. hanya kami adik beradik, ipar2 duai yg rewang.. cian kat kami kan.. dah ler dtg jauh.. tapi kami yg kena buat semua.. dari masaknya.. bungkus segala berkat.. angkat hidangan... (sebab masak tempat lain.. mkan kat dewan) basuh pinggan mangkuk, basuh periuk belanga... sampai tak sempat nak bergambar ngan pengantin..(salam pengantin pun tak sempat.. sebab masing2 dah penat..dan hangin ngan cara pengantin yg tak endahkan kami mak2 sedara ni) malas ler nak citer... tapi yg pastinya kakak2 dan abg2 ipar aku rasa hampa sgt ler.. aku.. maintain je sebab siapa ler aku nak komen2 lebih2 kan.. so kita layan gamba yg sempat ler aku snapkan ...

ni ler pelamin pengantin yg dibuat kat dewan Majlis perbandaran Johor tengah.. kat skudai.. sapa tau..angkat kaki..heh..heh..heh

ni le pengantin lelaki.. klu korang perasan pengantin lelaki diarak hanya pengantin dan pengapit tiada pengiring dari belah lelaki, pengiringnya budak2 main kompang.. (disebabkan aku dapat tau.. atuk pengantin lelaki ni baru je meninggal 3 hari sebelum hari berlangsung nya ni.. so semua sedara mara belah lelaki ni masih dalam kesedihan.. jadi yg datang pun hanya mak ngan bapak dia..tu yg aku dgr ler..)
ni ler pengantin perempuan merangkap anak sedara abg aku...
ni ler pengantin nya
diarak masuk kedewan...
di atas pelamin...
menunggu acara menepung tawar..
dan ni gamba kek.. (jadi ler dapat merasa sorang sikit..)

so tu ler sekeping dua..utk kenangan kan dari takde.. gamba kami semua berpakaian sedondon.. tak sempat nak ambil..sebab masing2 sibuk dan merajuk tak mau bergambar.. heh..heh...heh.. ya ke merajuk.. pe pun tahniah dan selamat pengantin baru pada pengantin dan ucapan jutaan terima kasih diatas layanan keluarga pengantin.

8 ulasan:

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

cantik pengantin...glamer gitu, mane gambor ko dgn pengantin, x dak ker?

CuTeMiUt78 berkata...

~RM~ usah ditanya gambo ngan aku ngan pengantin.. klu ko baca n3 aku...mesti ko faham kenapa dan mengapa kami tak bergambar bersama pengantin..

antalya berkata...

cantiknya pengantin

CuTeMiUt78 berkata...

~antalya~ ya ke??

YanDarwisy berkata...

Yolah! naper ko x amik gambo dgn pengantin. X dpt pengantin, maknyer pun o.k gak per...

CuTeMiUt78 berkata...

~yarn~ kami ni orang dapur.. tak layak nak bergambo ngan pengantin.. ni pun snap curi2 tau.. sedih ler bila mengenangkan layanan diaorang pada kami ni.. maklum kami ni orang kg.. (cheh.. meluahkan perasaan ler plak..)

Yatie berkata...

muka pengantin cam claire bennet cite heroes tuh laaa .. si hayden yg comel tuh ..

CuTeMiUt78 berkata...

~yatie~ ya ke..??