N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

27 Okt 2008

Citer Sabtu 25/10/08

Salam semua...
Hari ni semua orang cuti aku rasa.. sebab hari ni Deepavali.. company aku je rasanya yg tak ikut law utk public holiday hari ni.. selama aku keja sini.. memang deepavali tak tersenarai sebagai public holiday..so keja ler aku ari ni.. pagi tadi g keja.. jalan lengang je.. cam blh baring2 plak kat jalan tu.. heh..heh..heh.. mana taknya.. org lain semua cuti.. budak pun tak sekolah hari ni.. tu yg lengang je jalan raya....(cam ler jalan g tmpt keja aku tu sibuk sgt..)aku keja hari ni naik motor ngan cik abg aku.. disebabkan keta aku tak blh start.. nnti aku citer sebab apa keta aku tak blh start...
So hari sabtu... aktiviti cam biasa ler klu dah cuti.. mengemas.. memasak.. membasuh.. mengemas lagi.. melayan budak bulat menyepah rumah.. heh..heh..heh.. penat memang penat.. tapi seronok dan puas hati.. dapat bersantai2 kat rumah ngan budak bulat tu..
Hari sabtu tu.. minggu aku cuti.. cik abg aku plak kena keja.. disebabkan kontena nak keluar hari sabtu tu gak.. sebab hari isnin.. kan cuti.. so nak taknak kenaler dia keja gak.. sib baik aku tak kena keja.. klu tak...harus ler g keja ngan hati yg membara.. sebab tak blh nak bersantai erk.. so aku pagi2 dah jadi kebiasaan.. bgn.. terus masukkan kain2 baju kotor yg perlu nak dibasuh kedalam mesin basuh.. sementara tunggu mesin tu pusing.. aku siapkan pe yg patut utk bekal cik abg aku tu ler.. (ala buat pe je.. setakat air minuman dia je.. heh..heh..heh..sebab cik abg aku ni jarang bersarapan awal pagi..) so pas tu.. baru aku kejutkan cik abg aku tu bgn.. klu tak.. ada yg tak g keja ni.. pas dia dah siap.. dan gerak g kerja.. aku pun.. pe lagi... terus mengemas rumah.. sebelum budak bulat tu bangun.. dah siap segala tugas.. baru ler budak bulat tu bangun.. cam tau2 je ibunya dah siap segala.. baru aku mandikan dia.. pastu aku biarkan dia main2.. aku berperang plak kat dapur.. utk masak tengahari.. takut2 nnti karang cik abg aku blk nak makan.. dalam pada tu pun.. budak bulat sibuk tlg aku menyepah dapur... eeiii... dah tak kuasa nak marah.. aku biarkan je dia main segala senduk.. botol.. magkuk...gitu ler klu aku kat dapur.. dah siap semuanya.. tunggu..punya tunggu.. rupanya cik abg aku tak jadi blk mkn tghaari.. tak kisah ler tu.. sebab ari ni kan sabtu.. sure ler setengah hari kan...pas beri budak bulat tu makan dan ibunya makan sekali.... masing2 dah kekenyangan.. terus ler terbongkang dua beranak.. perghh... nikmat dapat baring.. dan melenakan diri.. dalam kul 5 gitu.. aku terjaga.. eh.. napa cik abg aku tak sampai lagi ni.. hati aku dah tak sedap.. takkan ot smpi kul 5.. ni kan sabtu.. mana plak dia g.. dalam pada duk risau tu.. budak bulat dah bangun ajak main2 kat luar.. so aku mls nak layan perasaan.. layankan je budak bulat main kat luar rumah.. sambil mata jeling2.. kat jalan.. tgk keta.. kot2 ler cik abg aku ada balik..so kita layankan dak mirul ni erk..

jalan2 petang...

penat ler.. duk jap.. emmm pandang pe tu.lalala..lala..lala.. budak senang hati..

tengah aku melayan budak bulat tu main2 kat laman rumah.. cik abg aku balik.. perghh.. lega rasa bila tgk dia balik.. tapi napa plak keta abg ipar aku follow dari belakang... budak bulat nampak keta ayah dia je.. melonjak kesukaan ler dia.. trus nak naik car ngan ayah dia.. tak sempat nak tanya napa lmbt balik.. pas salam ngan abg ipar aku baru ler aku tau..rupanya.. keta aku tak blh idup masa cik abg aku nak balik keja tadi.. errhhh...tu yg abg ipar aku follow abg aku.. dari tmpt keja kerumah.. takut pe2 terjadi kan.. keta ni cam tau je.. sib baik cik abg aku yg bawa.. klu time tu aku yg bawa.. haru betull.. mesti gabra aku dibuatnya.. bila di check2..agaknya baterinya dah patut ditukar.. emmmm... duit lagi ler tu.. adooi ler.. byk betul keluar duit bulan ni.. emmm..nampak gayanya kena ler.. ganti gak.. klu tak camne aku nak g keja. Sib baik ada motor.. nampak gayanya g keja ngan motor ler... emmm... sadis betul ler.. tak per ler...kira aku bersyukur gak.. sebab time tu bukan aku yg bawa... sebab aku memang hari2 drive g dan balik keja.. cik abg aku plak.. naik motor..kira ada hikmah ler cik abg aku yg bawa hari tu..heh..heh..tu citer hari sabtu aku...



13 ulasan:

cendawanintim berkata...

kerjakah???mak aiiii..

double or triple pay ker??

CuTeMiUt78 berkata...

~cendawanintim~ huh..huhh kerja.. double pebenda.. memang kerja..company tak ikut law.. deepavali tak dikira public holiday..

aNIe berkata...

Salam cutemiut...kita ni kalau berkereta terpaksalah ada duit spare dlm tangan...takut kalau2 ada perkara2 yang tak diingini berlaku apa2 pun nak guna duit kan?

CuTeMiUt78 berkata...

~kaklady~ tu ler kan..hai pening2 dibuatnya..

fara mustapha berkata...

nasib baik hubby yg bawak kalau adik...ada yg meraung kat tepi jalan 2 yek...heheheh...tapi ada hikmahnyer 2.....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

laa..cian dia main sorang2

CuTeMiUt78 berkata...

~kak fara~ tu ler.. sib baik.. memang pun kak

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ em.. biasa ler tu..

reena berkata...

ala ciannye kena keje ari cuti...bole ke company buat camtuh sis?? eeeishh... bole buat repot nih.. (kite kalo bab-bab coti nih mmg concern yg amat)..ekekeke

CuTeMiUt78 berkata...

~reena~ emmm tu ler.. tak gunanya report.. tak jalan pun..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

x po..nanti bg dia kawan...hehehehe

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ iyo ler tu..

Ena berkata...

MAK AIIII BOLATNYE AMIRULLL...
LEH KRUS KERING KO CAMNI CUTE EKEKEKE