N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

9 Okt 2008

1st Raya.. 1/10/08

Salam Semua...
Bila baca blog orang lain..semua dah nak habis cerita raya.. aku plak baru sibuk nak citer pasal raya.. yg bebenornya..nak upload gambar raya tak blh2.. tu yg cam frust skit tu... kebetulan keja pun menimbun kat meja ni.. lagi ler.. bengang je.. pe pun... hari ni semua dah ok.. so blh ler citer pasal raya keluarga aku plak k.. walaupun semua gambo2 yg ditempekkan ni tak berapa clear.. kira ada blh ler utk tatapan korang k..
So aku nak citer 1st raya kitaorang.. kali ni aku beraya kat umah abg aku dulu.. ni kali 3 aku beraya sebagai seorang isteri, dan sebagai ibu.. nak kata meriah tu.. biasa ler..cuma perbezaan kali ni.. kemeriahan duk kampung tu masih terasa..tak sama cam aku beraya di JB.. pagi2 lagi kami dah sibuk, kali ni aku tak g pun pusara arwah bapak dan mak mertua aku.. disebabkan sibudak bulat mirul tu kecik lagi.. so tunggu dia besar skit, baru blh g kot. So tugas aku.. menyiapkan segala makanan utk sarapan pagi selepas diaorang balik dari solat Raya. Memang bz giler aku waktu tu.. Maklum ler, aku ni kan adik ipar yg paling bongsu dan yg terlebih rajin.. heh..heh..heh.. perasan jap.. adik beradik abg aku semua akan balik kerumah pusaka ni.. utk beraya bersama..Juadah yg paling penting kat umah abg aku ni.. mesti ada ketupat ngan rendang.. serta 'lepat' (pulut ngan kelapa) dibalut ngan daun ketupat gak.. (klu org jawa tau ler..) pun blh dimakan ngan rendang..memang sedap.. tak lupa gak.. lodehnya dan kuah kacang..
K, pas diaoarang dah balik dari solat raya tu.. sesi bermaafan ler plak..sedih tgk abg aku bila bersalaman ngan kakak2 ngan abg2 dia.. maklum ler.. diaorang ni anak yatim piatu.. so sebagai anak yg bongsu..kakak2 ngan abg2 je ler tempat mengadu.. (tu sebelum kawin ler.. dah kawin, bini ni gak tempat mengadu..) dah selesai sesi bermaafaan.. pe lagi.. time tu konvoi beramai2 kerumah sedara mara yg terdekat.. lebih kurang 7 keta semuanya.. bila sampai sesebuah rumah... dah macam org nak marhaban lak gayanya.. meriah gitu.. sampai kemalam kami semua beraya sakan.. dak bulat mirul tu.. memang teramat sukanya.. maklum ler.. ramai sepupunya yg melayan dia.. so kita tgk gambo k...


ni ler gambo keluarga kami... 1st raya tema kami purple(sorry ler gambo tak berapa clear)
senyum...
dak bulat mirul dah sibuk nak mkn kuih raya..
dak bulat ngan ibu...
dak bulat ngan ayah..

dak bulat ngan pakcik kesayangan nya...(abg ipar aku yg duk sebelah umah) jom dtg beraya umah saya
ni keluarga kakak ipar aku..kakak abg aku yg no 2 (beli baju sekayu)
ni keluarga abang ipar aku.. ni adik beradik abg aku yg ke5
ni keluarga kakak ipar aku...kakak abg aku yg ke 6

emmm.. tu je la..yg lain tak sempat nak ambil gambo.. so kita sambung plak kat n3 lain k...

8 ulasan:

aNIe berkata...

Cutemiut...

Raya selalunya macam biasalah kan...bagi akak tahun2 awal pagi di rumah mertua...jadi tiap2 tahun sama aje...takde bezanya...lainlah kalau beraya di 2 negeri yang berlainan...pasti happening sikit...

Dak bulat tu semakin bulat...heheheh

CuTeMiUt78 berkata...

~kak lady~ bagi rina kan, raya thn ni memang ada meriah skit.. sebab suasana kg kan.. tak sama cam kat bandar.. raya ke, tak ke.. sama je..

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

ramai jugak family belah suami ko yerk...aku nyer abg ipar ngan kak ipar, adik ipar semua ramai...tapi yg aku jumpanyer baru 2 keluarga, hehehehe....yg lain lum muncul2 lagi balik umah, aku pun lum bertandang kat umah diorg lagi...

CuTeMiUt78 berkata...

~RM~ ha'ah memang ramai... adik beradik abg aku 9 org semuanya.. anak sedara je.. 20 org.. tu blm kita cucu sedara lagi tau..aku pun blm habis bertandang umah diaorg..

Ena berkata...

hahahahah
baru aku nak perli ko cute...
tapi mujur ko sedar di awal blog ko ygmana ko jek baru 1st raya ekekek...

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ ha'ah aku sedar...aku baru nak citer 1st raya.. maklum ler.. bz giler beb.. takpe la.. asalkan korang nak baca k..

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

bih kurang la ngan adik beradik suami aku...suami aku nyer adik beradik 10 orang tapi anak sedara baru 16 org....jenis anak2 yg x ramai sgt...x ikut baka keluarga...

Ena berkata...

hehe tema pepel ek..
aku tema merah kotak2..
cam ampeh huhuhu