N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

30 Mac 2010

Air !!! Oh Air !!!!

Salam Semua..

Sekarang ni kawasan Batu Pahat dilanda krisis pencatuan air..
memang payah kan klu tak de air ni...
so kami pun bertindak "Sediakan Payung Sebelum Ujan"
aahhaaakksss... ni tak de kena mengena ngan Model Payung cilik tu k..
memang dah di beritahu pasal pencatuan air ni..
ini disebabkan empangan yg digunakan utk pembekal air2 bersih di kawasan BP ni
telah kering...dan juga tahap kebersihannya tak mencapai piawaian
makanya.. kena la di catu gitu..
sib baik la beberapa hari ni ujan lebat yg amat..
makanya.. ada gak la.. tadahan air gitu kan..
susah wwoooo klu tak de air.. sebab air la sumber yg paling penting tau..
klu aku la.. klu diberi pilihan.. air ke api..
aku akan pilih air..bukan api tak penting..
penting gak.. cuma api ni kita ada alternatif lain klu takde..
tapi klu air.. mana nak cari kan..
sapa setuju,... angkat keyboard k.. :D
okies.. yg bebenornya.. memang lately ni very the bz...
tak dan nak hapdet cam dulu2.. nak menjengah blog member pun tak menyempat...
so harap maaf ya kengkawan...
klu berkesempatan nanti akan ku jengah semua...insyallah...



Kerja dari Rumah klik sini

24 ulasan:

nizza-abira berkata...

betul tu kak
air lagi penting

apapun harap2 kes catu ni dapat dipulihkan la spt biasa

T.u.Y.a berkata...

salam kak..
sengsara ek kalau x de air..
sume keja x jadi..

YanDarwisy berkata...

Biar tergendala api jgn tak der air...byk keje yg terbengkalai. Air penting tuh!

maslinamansor berkata...

masak nasi tak leh... :)

Anje a.k.a Mama_Aqish berkata...

ops...catuan air...orang kata biar tak de elektrik jangan tak de air kan...susah nak wat keje rumah...tapi kalo leh biao dua2 ada....iklan digi untuk mirul

mummy_ayu berkata...

banyak gak tpt kena catu air..dengar dengar sban pun kena...

J@J@ / Bini The Rock berkata...

tpt aku dah 2 ari beturut takde air...katanya selang2...hampeh betol!
ni yg aku nak serang hendap SAJ je nih!
GGGRRRRRRRRRrrrr......

yg takleh tahan, nak basuh kain baju lampin popok Nureen tu..aduhaii! takde air berhari2 boleh membuatkan aku jd Perigi wohh!

Dee berkata...

kena catu ke rina? sib baik kl ujan hari2..

CuTeMiUt78 berkata...

~niza- abriza~
yup betul tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~tuya~
a'ah kan.. semua benda tak menjadi...

CuTeMiUt78 berkata...

~yarndarwish~
yup... betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~maslina~
a'ah kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama aqish~
yup..betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
oh.. seremban pun kena gak ke..

CuTeMiUt78 berkata...

~jaja bini the rock~
la ya ke.. ish payah kan klu cam kita ada anak kecik ni..
takde air.. susah dibuatnya..
g serang SAJ cepat..

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
a'ah.. kena catu... kat sini pun sib baik ujan...

Nida berkata...

Barulah terasa bagaimana azabnya kalau air takde... teringat zaman belajar dulu, berapa hari tak mandi sebab takde air..

Wanie berkata...

Betul tuh..air sgt penting tambahan kalau ada anak2 kecik...

Yan berkata...

kat kawasan kedai yan ni pun takde air semalam..
kebetulan dekat ngan budak2 poli... teringat zaman2 belajar kat u dulu.. nak p kuliah.. tapi tak mandi??? aiyoooooooooooooo!! mandi wat syarat jek.. sebab takut tak cukup bekalan.. heheh

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
yup betul tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~wanie~
a'ah kan.. memang betul tu

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
aahaaakkss.. cukup syarat gitu..

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

cukup takut kalau tak dak ayaq....merana

nza berkata...

skrg nie belum ok lg ke rina...ttp skrg ujan dh mula turunkn...