N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

6 Mac 2010

Gores & Menang !!!!

Salam Semua...

Selamat berhujung minggu... aahaaakksss..
cam aku hari2 adalah hari minggu blh gitu..
biasa la bila tak kerja ni.. makanya kira cam hari2 adalah hari minggu kan..
eemmm okies la.. ni nak story mory ngan korang pasal satu kes semalam..
eemmm lokasi kejadian adalah di Care4 Batu Pahat..
(aku tak pasti la.. Care4 lain ada ke tak kes cam ni..)
semalam selepas aku balik dari interview aku duk la lepak2 kat McD
cam biasa la.. ber wifi kan...
so pas dari berwifi kat Mc D tu... hajat dihati nak singgadh ke Care4 la...
ada barang yg nak ku cari..
so park keta kat tmpt parking Care4 plak..
masa nak blk tu... aku tak perasan tau ada org follow..
uuissshh... ayat cam seram je kan..
eemm smpi la aku kat keta..
dah naik keta.. nak start enjin keta semua..
sekali ada org ketuk cermin keta..
peerrggghhh... hilang semangat aku tau...
aku ingat kan dia nak apa...
rupanya dia adalah salah sorang ejen 'GORES & MENANG'
eemmm korang tau kan apa GORES & MENANG' tu..
ala... dia akan beri kita satu kad..
ada la beberapa tmpt yg kita kena gores kan tu..
pas tu tau la.. ada hadiah ke atau terima kasih je...
tapi taktik kali ni..
dia beri kita satu kad.. suruh koyakkan bahagian tepi kad tu..
pastu akan keluar la isi kandungan kad tu...
cam aku semalam... aku dpt ni...

hah.. korang tgk.. dpt 3 barang okey..
mengikut si mamat ni.. dia kata aku bertuah la dpt 3 barang ni..
sebabnya.. klu aku buka kad tu.. hanya keluar terima kasih..
makanya tak dpt apa2 la kan...
tapi utk aku terima 3 barang nilh ..
aku kena g ke ofc dia org yg terletak berhampiran ngan area2 care4 ni gak..
pastu aku kena beri kad ni kat ofc diaorg.. tuk penebusan hadiah..
tapi kena scan satu lagi part
dimana part tu.. aku blh dapdat hadiah yg lagi lumayan dari 3 barang ni..
cam si mamat ni ckp.. aku blh dpt keta TOYOTA ALTIS ; VIVA
atau pun cash money bernilai RM 30,000
perggghh.. memang best....
tapi sekiranya luck la kan..
klu di scan bhgn tu tak de apa2..
makanya aku hanya akan dpt 3 barang tu FREE je..
actually aku dah byk kali terkena dah
3 barang ni berharga RM 3988 tau..
kat atas kad tu.. dah siap tertera dah rega 3 barang tu..
eemm aku duk ckp la kat mamat ni tadi..
toksah nak klentong aku dpt free la..
sebabnya aku dah tau...
klu aku g ke ofc diaorg tuk tebus 3 barang yg di kata FREE tu..
nanti kan.. org2 kat ofc tu akan ckp..
akak sila buat downpayment sebanyak RM 1000
pastu akak blh ambil barang ni..
dan baki akak blh bayar bulan2... hampeh je kan taktik diaorg ni..
si mamat ni pun ckp la.. tak la... saya dah keja kat co ni
(siap tunjuk kad nama dia)
dah lebih dari 3 thn dah.. dah ramai org yg menang tau..
eemmmm hello... aku dah berapa kali kena tau...
kad co yg ko tunjuk tu.. tak dpt nak menyakinkan aku tau..
so sorry la ya....aku tak berminat....
dlm pada dia duk terang2kan dan nak meyakinkan aku...
aku sempat la snap gambo kad tu..

eemmm korang tgk.. ni kad utk 2009 punya mega sale..
tadi mamat ni ckp ni sales utk 2010..
dan akan ada pameran eemmm bila aku pun tak hingat...
nampak tak.. klu nak menipu pun..
tukar la tarikh kat kad dulu...
last2... aku just cakap je kat dia..
"a'ah la.. nanti saya pergi la ke ofc awak tu..tuk penebusan hadiah...
sekarang ni saya tak blh nak g.. sebab somi saya tgh tunggu nak g keja ni.."
aahhaaksss..... sebelum ko nak menipu aku..
baik aku tipu ko dulu...
kad tu.. aku pulang blk kat dia...
dan cakap kat dia.. dia aje la yg g tolong scan kan bahagian tu...
dan klu menang.. dia tebus je la hadiah2 tu...
eemmmm bahaya gak la kan.. aku ni dah la sorang2...
mana tau karang tak pasal2 dia nak rompak ke.. apa ke.. tak naya..
cepat2 aku gerak... tak kose dah nak layan..
korang pernah kena cam aku tak..???







Kerja dari Rumah klik sini

24 ulasan:

chugie berkata...

ei.. saya pun penah kene camgini kak.. bahaya dorang ni. dh lah ikut kite sampai ke kereta..

tak percaya tau kak! masuk contest blogger g best..harus percaya.. heheh:D

umminabilah berkata...

emm gores & menang ni mmg xleh caya kak...dah bnyk dh kuar citer ni dlm berita kt tv...ramai yg kne kelentong

maslinamansor berkata...

hmmm... ada hati nak pekena orang...

zh-ena berkata...

ena pernah kena..time kat jejantas sg.buloh
letak jea keta berduyun2 la diorg nie dtg terjah..tapi sbb dah tahu taktik diorg ni buat taktahu jea la

i z z a berkata...

uishh..mcm2 diorg ni ek..nk bg brg free kt org le konon..org dh x caye dh skang nih..rmai dh kena tipu

Jue berkata...

hiihii.. nsb bek cutemiut dah experienced kalo tak mmg teliur gak nak benda free tu kan..ahakss.dulu sy pena gak kena.. time tu br dpt tunggakan 3bulan keja hjg thn pula tu..apa lg.. mula2 sy was2, x nak..drng memaksa, siap call manager dia lg kononnnn..tp 1 je, last skali makin sy nak makin byk dia bg free hadoiiii.. akhirnya sy tersedar & hanya dpt payung yg memg free.ahaksss.. selamat tungakkan gaji ku.

ninie's corner berkata...

first time kena...masa tu blur2... excited sbb dpt mcm2 brg..... suke.....hangus dlm 700+++... hampeh...............

Ain berkata...

ain pernah kena kes macam nie...

tapi sekerat jalan jer la dorang leh tipu...

tak pergi pun ofis dorang untuk claim hadiah tue...

ummuabdullahsyaakir berkata...

Salam kak,saya tak pernah kena tapi abah dan mak selalu kena.Mak cepat percaya n terus gores tapi abah blum diorng nak terangkn dah kena marah.

Hehe bagus akk tegas mcm tu.Kena buku dgn ruas

ummuabdullahsyaakir berkata...

Tapi kak,ada juga klu jenis yg kita marhnnt dia sbb paksa2 beli nnt dia pegi calar keta org tu.Ada kawn abh saya kena,mgkn sbb dia kta yg bukan2 pda saller tu

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Kat K4 erk?? aku pnh kena gak..time tu memlm..aku ngan TR blk soping. TR siap melayan..bertanya itu ini..(TR mmg cenggitu pangai dia..suka wat org tu penat bercakap..hahaha..)

yg aku lak, pg amek suatkabo yg dia bwk tu..pehtu aku kata ni suatkabo taun bila nih?? jgn nak menipu la..saya ni 'mata2 gelap'...dan somi saya ni Polis..tu sbb dia byk tanya..

last2 budak tu gugup..blah centu jerk..hahahah!!

dulu aku gores dpt urut kaki juga..harga RM3k lebih. Klu dpt cabutan bertuah dpt sebijik motor...dia kata org Tmn Broleh dapat motor...

alaa..tektik je tu kan. tgn belah kiri pegang kad 'terima Kasih' tgn blah kanan 'dpt hadiah'...
Klu btol2 'Gores dan menang'..kita gores je terus dpt hadiah depan mata ye tak?? nak watpe tambah2 duit lagi lah..deposit la..bayar bulan2 lah...
dah tentu itu hadiah kita..hadiah mana ada kena bayar2 ye tak Na??

Lain kali ko jumpa..ckp je ko ni polis..beterabur dia lari nnt..caya lah!

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

biasa la manusia la ni nak cari duit cara jalam senang....sanggup menipu org...dah tu bodo guna taktik lama....bangang....

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
aahhaakksss... betul tu dik.. sekarang ni macam2 cara kan org nak menipu...

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
yup.. betul tu dik

CuTeMiUt78 berkata...

~maslina~
aahhaaakkss... sebelum tertipu... baik tipu dia dulu kan

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
memang nak buat tak tahu je... tapi yg kat sini ni.. siap pegang pintu keta tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
eemmm betul tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~jue~
benda ni dah byk kali dah terkena.. sebab tu beringat sebelum terkena

CuTeMiUt78 berkata...

~ninies~
eemmmm kena la berjaga2 lagi pas ni kan

CuTeMiUt78 berkata...

~ain~
eemm sama la.. kita pun sekerat jalan je kena...

CuTeMiUt78 berkata...

~ummuabdullahsyakir~
yup betul tu,.. ada gak yg jenis camtu..

CuTeMiUt78 berkata...

~jaja~
a'ah.. ala biasa la diaorg ni aku jumpa... memang kadang tu.. kena gertak gak diaorg ni kan.. klu tak.. semakin berani la kan

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
yup betul tu...

ct rahani berkata...

penah gak kne benda2 camnih.. tp sy x pernah layan pun.. mmg dh tau taktik diorg.. sumer tipu je.. huhu..