N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

11 Mac 2010

Addduuhhaaaiii !!! Sayangku Mirul

Salam Semua...

Okies ni kesinambungan dari aduuhai sayangku..
eemmm klu tadi n3 berkenaan kemalangan yg menimpa my cik abg aku...
kali ni kemalangan yg menimpa anak bujang aku plak..
kejadian adalah semalam....
cam biasa la.. dak Mirul klu ayah ibu ada kat umah...
dia la paling gumbira... la..la..la...
so semalam ptg.. cam biasa la.. ayah dia nak bawa dia g ronda2..
(walaupun dlm keadaan camtu.. sang ayah tak smpi hati tau.. tak nak bawa anaknya berjalan2.. naik moto..walaupun dlm keadaan kakinya terdencut2 tu...)
makanya semalam ptg.. g la jenjalan ronda2 kg gitu..
ibu pun sama sibuk nak ikut kan.. ahaakksss...
pastu duk la menyinggah kedai kat dpn kg tu..
bukan beli apapun... saja beli jajan Mirul tu ha..
dak Mirul ngan ibu je la turun beli...ayah tunggu kat moto je..
pas Mirul dah ambil apa yg dia nak..
terus dia meluru ke ayah dia yg tunggu kat moto..
masa tu aku tgh nak bayo le... jajan dia tu..
sekali kan... terdengar... "PPPPPPPRRAAAKKKK..... BBBBUUUUMMM"
(imaginasikan je la.. bunyi benda berat jatuh k..)
aku terus berpaling.. tgk moto tuan kedai tu tumbang tau..
dan tgk anak aku ada kat moto tumbang tu...dah terlentang...
sambil meraung... ya allah... terus aku dpt kan Mirul..
ayah Mirul pun dlm terdencut2 tu bergegas turun moto..
dapatkan anak yg tgh meraung2 tu...
berderau darah aku tgk Mirul nangis tak henti2..
aku usap2 pala2 dia.. kot la kan.. ada benjol ke apa ke..
rupanya kat bhgn bawah dagu dia.. luka skit..
ngan kat pipi belah kananya.. cam lebam skit la..
syukur la.. moto tu tak hempap dia tau..
klu tak.. aku pun tak tau la.. apa akan terjadi..
minta dijauhkan la...

hah.. ni la budak mulat yg semakin membulat...
ni pas dah blk umah..
eemm tu luka yg kat bawah dagu....
sib baik tak dalam sgt lukanya..

lebam kat pipi ni.. tak berapa nampak la plak..
tapi bila luar gambo.. memang jelas kelihatan..
bergaris panjang... je kat pipi mirul yg gebus tu...

alkisahny.. masa Mirul menuju ke moto ayah dia..
dia tersandung batu kat depan dia..
makanya dia tak dpt nak imbang badan...
lalu terus meluru ke arah moto tuan punya kedai tu..
terus langgar moto tu.... korang blh imagine tak.. camne Mirul langgar moto tu..
moto tu dah la ada tong utk mengisi barang kat belakangnya..
aku rasa dagu Mirul yg luka tu.. terkena kat tong tu kot..
dan lebam yg bergaris kat pipi mirul tu.. tekena papan utk meletak tong tu..
sib baik la... tak berapa serius..
blk tu.. aku terus sapu ngan minyak gamat....
eemmm tika aku menceritakan kejadian ni..
perasaan aku masih lagi berderau2 gitu...
hah tu la... kejadian2 yg tak diingini berlaku...
tapi tu la kan.. malang tak berbau.. klu berbau.. dah tentu kita blh elakkan..
apapun aku amat bersyukur la... semua kejadian2 yg berlaku tu..
tak la terlalu serius kan..
syukur alhamdulilah.....
aduuhaiiii... permata2 hati ku.... !!!!





Kerja dari Rumah klik sini

24 ulasan:

honeylanz berkata...

cian mirul..tertoleh dagu nye..

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

alahai mirul.....sib baik cuma lebam...

i z z a berkata...

luka kecik tp sakit jgk kn..ciannyer mirul..

umminabilah berkata...

emm kecian mirul...lain kali hati2 jalan ekk..moga cpt sembuh...

zh-ena berkata...

alahai nasib baik la tak teruk sgt kan
tapi klu anak dah cedera pun kita dah kelam kabut kan

eya berkata...

mujur mirul x pape..

churalliya berkata...

alahai kesian nye.. tak pe, hero mmg mcm tu.. mirul kuat!!

Ummi Eisya berkata...

menakutkan betul la..nasib tak ade apae2kan..moga luka mirul cepat baik..

Yan berkata...

2 la mirul... lenkali jgn lari2...
pergh kuat juga penangan si mirul sampai tumbang motor..

ape2pun kak.. bile baca mirul nangis meraung tuh.. isk isk.. yan pulak sebak.. mgkin sbb imagine yg mirul ni tahan lasak.. klu dah nangis tu maknenye mmg sakit sangat2 tuh .. bkn sikit2..

Mama_Aqish berkata...

ya Allah...sian mirul...harap2 tak teruk sangat....

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
eemmm tu la.. sib baik tak berapa teruk

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
eemmmm tu la. sib baik sikit je..

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
sakit dik.. klu tak.. tak meraung mirul tu

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
aahhaakkss.... eemmm memang patut gitu kan

CuTeMiUt78 berkata...

~zh ena~
sapa yg tak risau kan.. bila anak cedera..

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
syukur alhamdulilah

CuTeMiUt78 berkata...

~churaliya~
alhamdulilah.. super hero

CuTeMiUt78 berkata...

~ummi eisya~
syukur alhamdulilah

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
biasa la kan.. mirul memang camtu... emmm klu tak sakit.. tak kan dia nangis kan...

CuTeMiUt78 berkata...

~mama aqish~
syukur alhamdulilah.. tak berapa teruk la

ummuabdullahsyaakir berkata...

Alahai kesiannya mirul..alhmdulillah tak berapa teruk

Ain berkata...

kesian mirul... nasib baik tak teruk kan....

sarah plak jatuh dr kerusi makan masa ain balik rumah mak nak celebrate birthday dia...

mujur luka sket jer kat dagu...huhuhu...

CuTeMiUt78 berkata...

~ummuabdullahsyakir~
syukur alhamdulilah.. tak berapa serius

CuTeMiUt78 berkata...

~ain~
eemmm tu la.. syukur alhamdulilah.. tak berapa teruk...