N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

11 Mac 2010

Addduuuuhhaaaiii Sayang ku..!!

Salam Semua...

Wah... lama tak bersiaran kan..
eemmmm sorry la korang... aku memang tak sempat nak menghapdet bagai..
macam2 yg terjadi dlm minggu ni...
bila tgk blog tak berhapdet.. makanya.. trafic pun menurun..
bila trafic menurun... makanya nuffnag aku pun tak bergerak2..
asyik la.. duk tahap tu je.. adoooiii la..
bila nak menambah lagi ni... eemmmmm ..
Hari ni baru bersiaran kembali..
aku bersiaran dari rumah looorrr....
ni pun curi2 masa tau...
eemmm korang nak tau apa yg terjadi pada kami minggu ni..
okies aku mulakan ngan hari Senin la ya...
aku keluar cam biasa tuk menghadiri sesi interview
dlm kul 11 gitu aku dpt panggilan dari my cik abg..
dia kata berada di hospital ketika itu..
waallllaaa.... terus berdegup kencang jantung ku tau..
aku tanya la.. pe hal plak dia kespital...
bila dia kata.. dia accident... terus lemah longlai aku rasa..
tapi masih sempat lagi tanya.. accident ngan apa..
rupanya dia kemalangan kat tmpt keja...
dan masa dia tipon aku tu... dia dah settle berurusan ngan spital..
terus aku bergegas ke spital.. ambil dia bawa blk..
bini mana yg tak risau kan.. walaupun setakat kemalangan kecil..
tapi bagi aku bila dah kena bab2 jahit2 ni.. besar gak masalahnya tau...
issshhh.. ngeri je..
alkisahnya.. masa dia baru nak mula keja...
kakinya terkena tepi bilah pisau forklift..
korang blh bayang kan tak... camne rupa forklift tu..
ala..jentera yg selalu berada di kilang2 ni..
untuk kemudahan.. menghangkut barang2 tu la...
ibarat kata Mirul bajak kecik...
masa dia mula kena tu katanya..
tak keluar darah pun.. walaupun setitik...
cuma nampak ternganga je... dan dah nampak putih je..
issshhh aku tak blh nak bayang kan.. ngeri laa...
terus dia dpt mc 3 hari...

hah.. ni ubat my cik abg aku..
yg kaler merah kuning tu.. kena habis kan.. antibiotik tu..
pastu yg satu lagi panadol..
aku pun tak faham.. apa kes plak.. doc beri panadol kan..
cik abg aku tak mkn pun....
tiada ubat sapu or apa2 selain 2 ubat ni....
alternatif nak cepat baik...
aku beri my cik abg makan ubat jelly gamat + aloe vera + collegen
yg aku beli kat farmasi...
jenama apa... aku pun lupa..
tapi syukur alhamdulilah...cukup berkesan tuk luka2.. dan kecedaraan lain..
baik tuk dalaman dan juga luaran...
ubat tu.. kena minum setiap hari 2 kali sehari...
blh diminum dan disapu gak...

eemmm ni la.. gambo kaki my cik abg aku yg kena jahit tu..
masa gambo kejadian.. aku tak berani nak ambil..
sebab masih ada darah2 bekas kena jahit tu...
ngeri aaarrr......gambo adalah hari kedua dia kena..
6 jahitan gak la... kenanya di kawasan berdekatan ngan buku lali..
dah dekat sgt ngan tulang kaki yg kat buku lali tu..
klu kena kat urat sarafnya.. rasanya blh putus kot..
issshh.. nauzubilah... minta dijauhkan la..
syukur alhamdulilah.. kecedaraannya tak berapa serius..
so sepanjang 3 hari yg lepas aku just duk jaga my cik abg aku lorrr..
ate dia pun tak blh nak gerak sgt kan...
walaupun kecik.. kena jaga gak la... kot la.. lain plak citernya kan..
okies.. tu la kes yg berlaku kat kami...
ada lagi tau... story mory yg menimpa keluarga kami..
ttuuuunnggggguuuuuu next n3 k..


p/s: eemmm hari ni rseult SPM keluar kan... teringat masa aku ambil result SPM dulu.. berdebar2 tau....






Kerja dari Rumah klik sini

28 ulasan:

Mama_Aqish berkata...

sianyer...hubby kiter pun xcident gak till now still mc lagik...sedey kan biler twngok orang tercinta tak sihat....banyk2 bersabar k

eis berkata...

mmg klu bab-bab mcm ni mmg seriau je kan. semoga cepat sembuh. besar pahala menjaga suami :)

Ain berkata...

seriau tengok.....huhuhu...

gamat memang bagus untuk luka tapi kalau danish mmg pantang guna ubat yang ada campuran gamat, jawabnya luka makin merebak....

moga hubby rina cepat sembuh...

i z z a berkata...

lor abg akak ker xcident..akak emel kt sy ckp akak yg xcident..tkejut ms tuh..syukur la dh ok kn

YanDarwisy berkata...

bab2 jahit menjahit ni mau pitam. nasib bersalin jahit tak nampak, kat bawah.... moga2 tak der apa yg berlaku.

Dee berkata...

ngeri aku tgk..sib baik xde yg serius kan rina..aku harap dia semakin sihatlah..mcm2 dugaan kan rina..aku pun sama..kita sabar jelah ye..

Nurhayati berkata...

aduhai kecut perut yati tgk jahit luka tu.. sian en suami..moga dia cepat sembuh yer.

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

moga keadaan laki ko bertambah baik....ngeri gak aku dengor citer ko tuuu...huhuhu...tu la org kata, malang memang x berbau....kat mane2 pun malang tu berada....

sweetfiza berkata...

ish ngeri tul ngknya tu...
lebih berhati2 ye len kali ...
smoga cepat sembuh... : )

chugie berkata...

ei, ngeri tengok jahitan tu kak.. masyaallah..selamat tak serius kan.. jaga cik abg bebaik tau kak!

kakyong berkata...

Sib baik ada darling kat umah jadi nurse. Kalau tak...mau meraung cik abg tu hari2...heheh

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

ngeri gak....anak saya baru kena jahit dagu...jatuh katil terkoyak dagu

http://alimaz.blogspot.com/2010/03/malang-si-cuteri-kerana-gembira.html

Nana berkata...

adoi ngeri arr tgk semoga cepat baik ek..

Yan berkata...

forklift ade bilah pisau???
ermm yan tak penah tengok forklift tu secara dekat. so yan tak sure dimana duduknye pisau tuh... igtkan juz tuk angkat barang2 jek..

ermm panadol.. mungkin sbb tak nak abg akak demam kot.. incase demam mkn ajekla hehe..

tp pelik juga ye dia bagi pil2 takde ubat iodin ke ape ke..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama aqish~
eemmm tu la.. syukur alhamdulilah

CuTeMiUt78 berkata...

~eis~
a'ah.. memang seriau tgk..

CuTeMiUt78 berkata...

~ain~
oh camtu la plak.. napa danish sensitif ngan gamat ke

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
eh.. ya ke.. akak rasa akak emel kan.. hubby akak yg xcident..

CuTeMiUt78 berkata...

~yarndarwish~
eemmm klu bab bersalin nampak jahit2 tu.. agak mau pengsan kot..

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
a'ah memang pun dee.. syukur la tak berapa serius

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
eemmm tu la... memang kecut perut tgk.. syukur alhamdulilah.. tak teruk sgt

CuTeMiUt78 berkata...

~RM~
eemmm tu la.. syukur alhamdulilah..

CuTeMiUt78 berkata...

~sweetfiza~
eemmm tu la kan.. tapi ni berhadti2 gak.. dah nak terkena kan.. tak blh nak kata apa dah

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
eemmmm betul tu dik.. sib baik tak berapa serius.. tapi seriau gak la..

CuTeMiUt78 berkata...

~kak yong~
aahaaaksss.... betul tu kak

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
eemmm ada gak terbaca hari tu

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
memang ngeri gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
oh cik yan, frklift tu... yg kat dpn.. yg angkut barang tu la.. pisaunya dik.. bukan cam pisau kat umah tu...