N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

18 Mac 2010

CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT ????

Salam Semua....

Waaaddduhhh.. waduuhhh.. waaadduuhhh....!!!
Hari ni capek bangat....
aaahhaakksss.. tetiba loghat indon la plak...
eemm memang hari ni penat bebenor aku rasa...
penat mulut.. penat kaki.. penat segalanya la ...
penat mulut sebabnya byk bercakap gitu..
biasa la keja cam aku sekarang ni.. memang kena byk pot.. pet..
biasa la kan.. deal ngan customer...
penat kaki plak.. sebab bawa keta.. dlm keadaan jammed gitu..
penat.. oooooo
tapi hati gumbira... sebabnya penat pot..pet..pot..pet..
dpt la.. customer yg betul2 berminat...
kira berbaloi2 gak la...
aahhaakksss... bila cakap pasal customer ni kan...
aku dah lama tak keja dlm bidang customer service ni..
bila masuk bidang ni blk.. pergghhhh... memang menguji kesabaran tau..
macam2 karenah diaorg ni..
ada yg ok.. best la kan..
kena yg marah2.. makanya.. kita pun jd panas tau..
tapi biasa la kan.. bila keja dlm bidang customer service ni..
CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT...!!
walaupun diaorg tak betul yg bebenornya...
sapa sokong.. ???
cam tadi, ada adengan yg mencuit hati gak la..
aku contact la satu customer ni...
kira BAPAK org okeyy..
yg angkat tu.. anak dia...
so lebih kurang cenggini la dialognya...
"Hello... blh saya bercakap dengan En......... Saya dari ************"
(eemmm nama dirahsiakan la ya....)
"Kejap ya.. "
pastu kedengaran la.. si anak ni tadi panggil ayah dia..
" AAAAAYYYYYAAAAHHHHH..!!!! NI ADA PlEREMPUAN TALIPON.. !!!!!"
si anak ni menjerit sekuat hati gitu... aku rasa blh dgr satu rumah tu..
pastu kedengaran la.. sore halus perempuan kat umah tu..
"hah.. tu perempuan yg mana satu la tu.."
aahhaaakksss.... aku yg dgr ni.. dah tergelak tau..
nampak no la si bapak ni.. ala2 cam playboy gitu..
(aku agak je la.. )
pastu baru dengar sore si bapak ni cakap ala2 gabra gitu..
bila aku cakap aku dari mana.. dan sebab apa aku tipon..
baru la.. cam ok n normal la sore dia...
aahhhaakksss... bagi aku.. cam lawak gak la..
walaupun tak berapa nak lawak..
aku rasa la.. si bapak ni tadi.. mesti gabra giler..
bila si anak cakap.. ada perempuan tipon..
aahhaaakksss..... tu kira satu kes...
ada kes.. tak faham apa yg kita cakap..
tapi selalunya yg tak faham tu.. mostly cino lor...
klu melayu tak faham, ada gak kena hempuk je kan..
sebab aku cakap 100% pure in bahasa malaysia..
takkan la tak faham kan...
so tu la.. gelagat2 customer.....




Kerja dari Rumah klik sini

7 ulasan:

eis berkata...

hehe kelakar pulak pasal "ada perempuan talipon" tu :D

Yan berkata...

hehehhe macam2...

btw.. lambat pulak nak wish akak tahniah sebab dah kembali berkerja..

sebab nak berdepan dgn customer... so mesti ceria2 selalu..

yan sbnarny x suke sgt keje y byk bercakap.. sbb ade ms datang moody tu yan lebey ske diam.. tp klu keje yg byk nyanyi yan ske.. hahahaha

Mak Su berkata...

kah kah kah, anak orang tu protect mama dia kuat-kuat.... hehehe

Dee berkata...

hahaha..ntah2 mama dia saja ngusik..cam akulah..kalo hubby dpt call from pompuan..aku gurau2 je ckp..fuyoo..awek ayah call..

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

kecut habih....

ct rahani berkata...

salam kak.. dh mula bekerja yer.. selamat bekerja ye kak.. kje ape2 pn x kisah la kan kak.. janji ade kje.. hehe.. sori lama x jengah blog akak.. :p

i z z a berkata...

tkt jgk ye si bapak bdk tuh..haha