N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

1 Feb 2010

Warm Up Pagi Senin !!

Salam Semua..
Monday Morning everyone... !!!
ceh..ceh..ceh.. tetiba pagi ni speakang London la plak..
aaahhaakkss... Senin yg ceria...
hati ku gumbira...
heh..heh..heh..heh..
Sebelum nak menceritakan apa yg sebabnya gumbira tak terkata ni...
just nak story mory pasal wikend yg sempoi ku..
ala2 n3 tuk warm up dulu pagi senin ni kan..
lagi pun hari ni.. rasanya org2 area2 wilayah tak berkeja..
kan hari ni hari Wilayah..
so selamat bercoti2 pada org2 yg bekerja di wilayah persekutuan ya..
(seronok la kan.. dpt coti 3 hari straight.. )
okies.. camne ngan wikend korang.. ???
wikend aku kali ni memang sempoi...
sebabnya.. takde apa yg menarik pun..
just.. relaks2 santai kat rumah.. layan dak Mirul tu main..
layankan segala kerenah dia..
2 hari kat umah.. teramat la skeeee budak Mirul tu..
siap cakap.. kat kita.. ma takyah keja la..
ewah2... skeee2 je kata tak yah keja..
Wahai Mirul yg ibu sayang.. ni penerangan ibu..
"Ibu kena keja gak..
sebab nak bantu tampung pendapatan keluarga kita...
ayah Mirul bukan la org yg senang...
keja pun setakat kuli je...
mana cukup nak tampung perbelanjaan keluarga..
dengan hutang keliling pinggang...
sebab tu.. ibu kena gak keja ya sayang....
nanti blh beli beskal tuk Mirul ; beli susu ; beli baju ; beli buku
macam2 lagi la... :D"
Bila di beri penerangan panjang lebar kenapa ibu kena keja...
nantikan muka dak Mirul ala2 blur2... gitu.. ntah dia faham ke tak..
ala Mirul.. klu tak faham pun.. buat2 faham2 erk...
eemmm biasa la kan.. budak tgh nak membesar ni..
nak kan perhatian lebih kan..
tapi alhamdulilah.. Mirul ni jenis faham la apa yg kita duk explain kat dia..
sekarang ni.. lagi la byk mulut tau dak Mirul ni..
skkkee tanya kita macam2 soklan yg kadang2 tak blh nak jawap..
aaaaiisssshhh... kadang tu.. rasa tak terlayan gak..
selalunya satu perkataan yg kita sebut.. akan diikuti ngan soklan2 lain plak..
cam contohnya kan..
hari tu aku ada la cakap kat dia..minggu ni (wikend yg lepas)
kita tak blk umah atok tau..(blk Jb la)
pastu dia duk tanya.. umah atok kat ne.. ??
aku jawap la.. umah atok kat JB la..
dia tanya lagi.. Jb kat ne..??
aku ckp la.. Jb kat Johor..jauh tau..
dia tanya lagi.. Johor tu kat ne..??
aku masih duk layan.. Johor tu kat M'sia..??
dia tanya lagi.. M'sia tu kat ne..??
aahhaaksss... bnyak songeh kan dak Mirul ni..
aku dah malas nak layan dia cakap... aku tukar topik lain plak...
eemmm tu la kerenah dia...
klu sesuatu perkara tu.. dia punya soklan.. berderet2..
kadang tu.. smpi naik malas nak layan dia cakap..
lotih tau... duk layan dia bercakap ni..
aaaiissshhh... Mirul2..
tapi seronok gak.. bila layan dia....
lawak tau... kadang2 tu.. cara dia cakap
ala2 macam org dah beso2 je gayanya..
sebab Mirul ni jenis cakap.. clear sgt2..
tak pelat langsung... tu kadang2 tu.. rasa lawak la plak..
hah tu je la citer utk pagi ni..
nanti aku beritahu sebab apa aku amat gembira tu...







Kerja dari Rumah klik sini

6 ulasan:

i z z a berkata...

soklan berantai pulak la mirul ni..

♥ QaseH ♥ berkata...

akk aper yang gembira nyer,,,

umminabilah berkata...

Wah mirul...dh pandai bertanya-tanya ekk...

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam...alahai mirul nanti sekolah jenuh cikgu nak menjawabnya...

izan ishak berkata...

mirul mmg pndai cakap cam org besar!!! suke tgk dia...

Nana berkata...

heheh mcm tula budak2 kan dia akn tanya smpai lubang cacing hehe penah dgr pkar ckp kan kita kena jawap juga soalan yg ank2 kita tanya tu mcm org kata pembelajaran & utk perkembangan dia jga
alah klw xreti nk jawap blasah je la..bg jwapan dia bukan tau nama pn budak hehehehe