N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

2 Feb 2010

Hari Ini Dlm Sejarah HidupKu

Salam Semua...
Eemmmmm nak tarik nafas dulu..
tarik.. lepas..tarik.. lepas...
fffuuuuhhhhh......
Hari ni akan satu sejarah dlm hidup ku....
hari ni akan tamat la perkhidmatan ku di co ni..
setelah 9 thn berkhidmat di co ni..
disebabkan kes yg berkaitan sebelum ni...
makanya aku ngan cik abg berbincang..
salah sorang dari kami mesti keluar dari co ni..
memandangkan aku je yg ada kelulusan...
makanya kami sebulat suara.. aku yg akan berenti kerja..
dan mungkin akan mencari rezeki di tmpt lain..
memang rasa sukar sgt... tapi demi masa depan kami..
aku kena kuat hadapi ni semua...
bayangkan la... selama 9 thn berkhidmat,
dan nak berenti keja diatas sebab2 yg tertentu..
mau tak sedih ke... mesti sedih punya....
tapi nak buat camne kan.. aku terpaksa...
takpe... aku redha dengan apa semua yg berlaku..
mungkin ada hikmah disebalik semua kejadian ni..
apapun aku harap kan org tu bahagia ngan keputusan ni...
puas la hati mereka2 tu.... :(
so hari ni adalah last aku berada di co ni..
esok akan aku mula menghabis kan coti yg sedia ada...
pastu akan ku mulakan ngan kehidupan yg baru...
so.. aku akan jadikan ni satu pengajaran dlm hidup ku...
apapun dunia blogging ni takkan hilang dari kehidupan..
cuma sekarang ni mungkin aku tak akan hapdet seperti biasa la..
kalau berkesempatan insyallah aku akan hapdet citer2 kami..
biasa la kan... masa sekarang ni nak kena sesuaikan diri
dengan kehidupan yg baru dulu...
so doakan aku bahagia ngan kehidupan yg baru ni k..
p/s: sapa2 yg tau mana2 co ada kekosongan di sekitar Batu Pahat / Johor... sila info aku di cutemiut78@yahoo.com


Kerja dari Rumah klik sini

30 ulasan:

nza berkata...

sabarlh rina...myb rzeki rina ada n lebih baik ditmpt lain...gitulh manusia, mmg ada je hasad dengki..
moga rina gembira dgn alam baru..
Insyallah, kalu ada rezeki mirul, rina akn dpt yg lebih baik...

honeylanz berkata...

sabar rina. Insya Allah ada rezeki di tempat lain. yang lebih baik. tp ada x rina refer ke pejabat buruh. tanya pendapat / pandangan dorang. dah 9 thn berkhidmat tu lama...

maslinamansor berkata...

xpaham... kenapa kena berenti salah sorang...

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

mungkin ada himah disebaliknya...sapa tau rina dapat kerja yang lebih baik nanti...

chugie berkata...

x pe lah k,rina, kalu ini yang boleh selesaikan masalah dan tenang kan hati baik kite keluar dr sane je kan?? ade lagi rezeki akak kat luar tu.. cari, jangan tak cari k.. sy doakan akak cepat2 dpt kerja.. so buat masa ni, bleh ar akak gomol mirul cukup2 heheh:D

P/s: ada contest n cabutan bertuah yg saya baru masuk, akak jom ar join sekali.. cek kat blog saya ek!

i z z a berkata...

ape yg jd sbnrnye kak,ade yg dengki2 kn akak ker..xpe kak,akak dh ade pngalaman lebh tu mntau ade rezeki,sabar..

Dee berkata...

napa mesti mengalah ye? tp mesti rina dh pikir masak2 sebelum ambik keputusan yg sukar ni kan..xpe..insyaallah..ada rezeki kt tempat lain..

btw..ada good news utk rina..mai kt blog dee ye..

mummy_ayu berkata...

emmm..tak berapa paham..tapi bab berenti tu..paham la..tak pe..insyallah rezeki rina ada kat tpt lain...and leh cari pengalaman baru..sedih sudah tentu..tapi sabar ek..wish u all the best & good luck!!

Mak Su berkata...

oohhh :(

take care rina, insyallah, rezeki mu luas

izan ishak berkata...

k.rina...sabar ye. InsyaAllah... rezki akak mungkin lebih baik di tempat lain. org yg ada hasad dengki ni mmg xleh tgk org senang kn!
Allah Maha Mengetahui segala yg terbaik utk hambanya...

♥ QaseH ♥ berkata...

saya akn doakan akk dpt cr kjer dgn segera,,,,

n selamat mula kan hidup br ta,,,lupakan kenangan yang lepas taw kak...

cewah pdai jerk nasihatkan org...huhuhuhu

Miela77 berkata...

Alahai rina..k.iela ni semenjak dua menjak ni kurang da menjelajah blog2..tiba2 tertarik ngan entri rina terbaru...aduh..sabar ye yang...rezeki ada dimana2...t if senang k.iela nak tgk cite rina nie.. ketinggalan tul skrg.. sabar ye...

eya berkata...

sedihnye kak..tp nk wat cmne kan. 9 taun tu,bukannye 9bln.

ape2pon,rezeki ade dimane2..selagi kite berusaha.

Ain berkata...

ain doakan rina akan dapat kerja yg lebih baik lagi lepas nie....

bersabar ya...

alia berkata...

kadang kala mmg sukarkn nak buat keputusan...tetapi mesti ada hikmahnya...sabar yer....mana tau ader peluang lain yg besar punya sedang menunggu

aNIe berkata...

Takpe cutemiut...orang kata rezeki ada di mana mana...mungkin rezeki cutemiut kat tempat lain..Insyaallah...

Tihara berkata...

mama mirul ade la tu nanti rezki mirul..akak doakan awak dapat kerja secepat mungkin..awak jangan susah hati yer..semuga awak n famili gembira selalu :)..dan jgn lupakan kami semua teman2 blogger awak ;)

atty's berkata...

semoga na akan cepat dpt keje baru ..amin ..

umminabilah berkata...

ooo akak kena berenti ke kak...hem sama nasib kita...tapi xpe kak...mgkin ada hikmah d sebaliknya...sabar ye...

Nida berkata...

Sabarlah Rina.. Insya Allah Rina akan dapat yang lebih baik. Nida faham mula2 memang payah untuk kita lalui, tapi percayalah ada hikmah disebaliknya...

Mrs. Adz berkata...

insyaAllah rezeki tu ade jugak nanti..moga lebih bahagia dengan keputusan ni..kita mengundur bukan beerti kita kalahkan..

tapi jgn lupa update blog ye..

ZIANA ♥ FARREL berkata...

nape kak rina??pasal isu suami isteri keje 1 co ke?btw sabar yer kak..akak cuba apply jobgovernment..dia ade tulis kekosongan utk private sector + gov...

ummuabdullahsyaakir berkata...

Salam kak..moga akk tetap kaut semngt n ceria selalu..mungkin bukabn rezeki akk kat situ..insya Allah ada je nnt rezeki pda akk di tempat lain

eis berkata...

sabar ye. don't give up k.

eezah berkata...

insyaAllah ada rezeki yg lain..

Nana berkata...

xpe rina saba ek..insyallah ada rezki kt tmpt lain tu..

Yan berkata...

salam kak...
kenapa pulak kene buat pilihan salah sorang benti?? ape msalahnya sampai dua2 tak boleh keje tempat yg same..?? pelik juger.. takkan benti camtu jek... bukan baru setaun dua kejekn..
notis 24jam ke kak??

akak try ler tgk selain jobstreet.. akak search kt mudah.com.my..

ALL THE BEST TO U KAK..

yanpun da lame tak singgah sini..
tadi tengok2 entry thru dashboard.. terbaca skit entry akak yg atas .. akak tulis hari kedua jd suri rumahtangga.. so yan cam pelik.. akak cuti ke benti.. upenye ade kesah disebaliknya..

ct rahani berkata...

salam kak.. sabo ye ker.. myb ader hikmah disebaliknya.. hopefully akak cpt2 leh dpt kje baru.. sy doakan.. amin..

reena berkata...

KAKAK KU SABAR K... INSYA-ALLAH ADE HIKMAH DISEBALEK SEMUA KEJADIAN... THINK POSITIVE K...

KITE PON DAH BYK KALI PIKIR NAK BENTI KEJE GARA2 MULUT+KECEWA DGN SIKAP ORG2 KAT OPIS KITE ESPECIALLY YG PEGANG PANGKAT 'THE BOSS' SDGKAN DORG TAK PNH NAK IGT...SAPE YG SELAMA NIH YG BYK BERSUSAH PYH TOLONG DORANG NAIK PANGKAT... TP KITE PIKIR KITE TAKNAK MENGALAH... MGKN HARI NIH DORANG SEMUA ADE KAT ATAS... DORG BOLE LUDAH ORG YG KAT BWH... TP JGN LUPE KUASA TUHAN PENENTU SEGALA-GALANYE...

zh-ena berkata...

ena doakan kak rina terus tabah dan semangat teruskan kehidupan..

mungkin ada com yg lebih bari dr com k.rina sebelum nie

cha yok cha yok