N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

7 Feb 2010

Ahad Yg Santai !!

Salam Semua..

Okies ni n3 tuk hari wikend plak...(hari ni la)
eemmm apa aktiviti kami di hari Ahad..
aahhaakkss.. aktiviti adalah aktiviti santai...
pagi2 lagi cam biasa la kan.. mengemas ; membasuh semua..
pastu kononnya nak keluar la g beli lauk tuk masak hari ni..
sekali masa lalu kat Pt. Raja, nampak ada banner
berkenaan hari bersama rakyat 1 Malaysia
kat kompleks Pt. Raja.. saja la kan..
pusing2 situ.. nak tgk la konon pe kebendanya..
rupanya ada hari bersama rakyat ala2 cam sukaneka tu..
ada pameran2.. ada jual2an.. ada tmpt tuk menderma darah la..
pendek kata la.. macam2 ada..
makanya kami 3 beranak pun tgk2 la kan..
saja jenjalan gitu.. cuci2 mata...


aahaaaksss.. sempat lagi dak Mirul ni posing kat moto BESAR ni..
memang dua beranak ni amat gemar bab moto besar2 ni...
sampaikan dak Mirul ni cakap..
" Ayul nak beli moto besar ni la ayah..nanti ayul nak sekolah pandai2.. blh beli motor besar kan ayah.."
eemmm memang klu nak nampak moto besar... itula percakapan dia..
actually ayah dia yg ajar cakap cenggitu..
hanya sekali je ayah dia cakap.. sampai sekarang dia ingat...



hah tu semua pameran moto2 BESAR punya... vvvvvvrrrrrooommm...


selain moto BESAR.. ada gak moto otai a.k.a VESPA..
macam2 kaler.. macam2 design tau...
eemmm kiranya ada yg baru .. ada yg lama... :D

eemmm ada game tuk budak2..
persembahan singa.. (tapi tak dan tgk.. persembahannya)
dah puas pusing2.. tgk pameran2 yg ada..
makanya kami blk la...

hah ni la hasil rembatan masa kat sana..
buah jambu batu yg BESAR punya.. 2 biji = RM 6
buah jambu air pun BESAR punya .. sekilo = RM 5
ok la kan... ada gak yg dibeli...dari takde langsung.. :D
pastu cik abg aku request masak ni
*
*
*
sup bebola daging.... very the simple lauk tuk hari ni..
memandangkan... hanya kami yg ada kat umah kan..
so masak yg simple2 je la...
very the kacang...
(suziey, aku tau.. ko peminat bebola yg sejenis cenggini kan..so tgk je la ya..)
ahaaaksss.. ok la.. tu je la aktiviti kami wikend ni...




Kerja dari Rumah klik sini

29 ulasan:

ziha berkata...

selamat hari ahad kak!
huhu..bace entri akak y ni, y paling tertarik dan menarik hati saye ialah....sup bebola daging tu..huhu..lapor ni xmkn lg..nak g beli lauk sup la..

♥ QaseH ♥ berkata...

ish sedap nyer akk,,,,

biler nk masakkn untuk kiter,,,

nk rasa akk masak,,,

i z z a berkata...

haishh..tgk sup udah terliur..sedappp

Nida berkata...

Ayul.. kalau kalau Ayul belajar rajin2, bukan setakat motor besar Ayul boleh beli tau, malah semua yang besar2 pun Ayul boleh beli..hehe

[-suziey-] berkata...

waaa mirulminat moto besar tu..ape lg rina..rembat la..ahakssss..

syiok gk main dam ular versi giant:p

maslinamansor berkata...

nampak sedapnya sup tue....
bak la skit... :)

nza berkata...

slmat brhujung minggu....w.pn simple ttp nmpk menyelerakn....

Mak Su berkata...

maksu pun selalu verangan nak bermotor besar, boleh tak nak tumpang amirul? :)

Mak Su berkata...

rina skrg ada handle 'kerja dari rumah' ker? baru start ker dah lama buat?

Mama_Aqish berkata...

wah bestnyer mirul disamping moto2 besaq...ala mc shumaker lagik tu....terliur plak nengok sup tu....lapo ni

Dee berkata...

anak dee si mimi pun suka fishball..next time buatkan sup yg cenggini jelah utk dia..

Dilla Ady berkata...

nampak sedap la sup rina nih..lame tak jalan2 kt sini..makin hensem la dak mirul..leh wat jadi menantu nih..hikhik

Tihara berkata...

putih lak bebola daging tu..sedap nye laa mama mirul..

Nana berkata...

wlpun nmpk simple sup tu nmpk sodap je

Ain berkata...

kalau jumpa kat danish moto besar ni sume, mesti dia excited giler....

CuTeMiUt78 berkata...

~ziha~
aahaaakkss... ala masak yg simple dimple je tu... main campak2 je

CuTeMiUt78 berkata...

~qaseh~
wallaaa... nak rasa akak masak>??? meh dtg umah

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
eemmm.. sup yg biasa2 je tu dik

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
heh..heh.. BESAR punya...!!

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
aahaaakkss... blh rembat yg menan punya....

CuTeMiUt78 berkata...

~maslina~
heh..heh.. nak ke..

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
hik..hik..hik.. ala kak.. biasa2 je tu

CuTeMiUt78 berkata...

~maksu~
heh..heh.. seronok kan mak su klu dpt moto besa..

emmm pasal keja umah tu... kira ada la dlm beberapa bulan kebelangkangan ni... kira ok la

CuTeMiUt78 berkata...

~mama aqish~
aahaaksss.. mc shumaker gitu... mc shumaker tu bukan pelumpa keta ke

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
eemm kat umah aku ni dee.. klu masak cenggini bukan setakat budak2 skee.. mak budak.. bapak budak pun skee tau

CuTeMiUt78 berkata...

~dilla~
heh..heh.. sup yg biasa2 je tu... alamak nak jd menantu ke

CuTeMiUt78 berkata...

`tihara~
a'ah memang yg jenama ni.. putih warnanya

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
aaahaaakkss

CuTeMiUt78 berkata...

~ain~
dah nama pun budak lelaki kan.. gitu la