N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

1 Feb 2010

Contest : Seiras Wajah (Musim Kedua)

Salam Semua...

Okies kali ni adalah n3 berkenaan cotnest lagi..
ahaaaksss.. saja suke kan nak menjoinkan diri..
disamping beri support kat blogger yg menganjurkan contest gitu..
kali ni aku nak join contest ni plak..


contest wajah seiras dari blog Yan
actually contest ni adalah kesinambungan contest yg lepas..
cuma kali ni ada penambahan syarat2 skit.. iaitu..

1. Kategori ibu & anak
2. Kategori ayah & anak
Tapi syarat utamanya masih same..
mesti ade persamaan/mirip2 antara anak dgn ibu/bapanya.
Kalau dulu umur anak dihadkan pada 6 tahun kebawah.
tapi kalini saya terpaksa memendekkan kepada 4 tahun kebawah kerana dari pengalaman lepas.. tiada yg menghantar penyertaan untuk anak berusia 6 tahun.
Satu lagi perbezaan contest seiras wajah kalini ialah contest akan berlangsung selama 3 bulan sessi pemilihan, bermula 1 Februari 2010 hingga 30 April 2010.
Satu bulan sessi perhitungan iaitu pada Mei 2010
Sessi PemilihanSetiap bulan.. hanya 10 - 16 peserta terbaik akan dipilih.
(bergantung pada jumlah penyertaan setiap bulan).
Pengumuman insya Allah klu tiada aral akan dipublishkan pada minggu pertama bulan berikutnya.
3 bulan contest bermakna ada 30 - 48 peserta kesemuanya.
Sessi PerhitunganMereka yg terpilih akan seterusnya bertanding untuk merebut tempat pertama hingga ke-5 bagi kedua2 kategori yg akan berlangsung pada bulan Mei nanti.
Pada bulan 6 setelah siap ditimbangtara.. saya akan buat pengumuman nama2 pemenang. Hadiah sebole2nye saya akan kirimkan sebelum Hari Ibu & Hari Bapa tahun ni (saya tak pasti lagi tarikh tepatnya bila hehehe)Sekiranya korang dah antar penyertaan pada bulan Feb.
tapi gagal ke sessi pemilihan, korang masih layak untuk bertanding pada bulan Mac & April.

Syarat2 lain Contest :
1. Tiada paksaan untuk menempek banner pada entry/ sidebar korang.
2. Tidak perlu add blog atau jadi follower (tapi kalau sudi, apa salahnya)
3. Hanya perlu backlink entry ini juga link blog ummiabbiqis (http://mayaqarmyla.blogspot.com/) dalam entry penyertaan korang.
(tak perlu copy paste keseluruhan entry saya nih)
4. Sertakan nama panggilan utk ibu/ayah.
Nama penuh & panggilan anak serta tarikh lahirnya sekali.
5. Ceritakan persamaan yg ada antara anak & ibu/ayah. nak cerita panjang2 boleh, cerita pendek pun boleh. Tapi ingat entry menarik mungkin bakal menambat hati juri.
6. Gambar mestila jelas dan mudah untuk saya copy.
7. Entri tu korang nak stickykan boleh, tak stickypun takpe janji link yg diberi pada saya betul.
8. Kalau dah antar entri penyertaan tuk ibu & anak, korang masih layak tuk antar entry anak & bapa juger. Nak antar entri tuk anak2 yg lain pun boleh selagi usia mereka dibawah 4 tahun. Usia mak bapak takde had yer... hehehehehe
(ermm lg satu gambopn sekeping jekla.. pasal saya tak nak pilih2..)

HADIAH yang menanti????
Untuk makluman, hadiah2 yg tersebut dibawah adalah bagi kedua2 kategori.


Tempat Pertama
1 box One Drop Perfume ( Set Selebriti)
1 pc legging/tight untuk anak
1 pc cenderahati dari ummiabbiqis


Tempat Kedua
1 box One Drop Perfume ( Set Biasa)
1 pc legging/tight untuk anak
1 pc cenderahati dari ummiabbiqis


Tempat Ketiga
1 box One Drop Perfume ( Mini Set )
1 pc cenderahati dari ummiabbiqis


Tempat Keempat
1 pc legging untuk anak
1 pc cenderahati dari ummiabbiqis

Tempat Kelima
1 pc cenderahati dari ummiabbiqis.


15 Peserta terawal setiap bulan yg menghantar penyertaan berpeluang mendapat 1 hadiah istimewa melalui cabutan bertuah.


hah.. tu dia penerangan yg panjang lebar dari puan penganjur..
eemmm klu dulu aku dah join utk kategori ibu dan anak..
kali ni aku nak cuba try test plak.. kategori ayahh & anak..
sapa lagi klu tak my cik abg ngan anak kesayangan Mirul tu kan..
tgk la persamaan diaorg ni..
(memang ramai yg cakap.. Mirul more to ayah)


Nama Ibu / Bapa : En. Rizal
Nama Anak : Mohammad Amirul Hisham
Nama Panggilan : Ayul / Mirul
Tarikh Lahir : 22 April 2007
he..he..he.. meh baca apa persamaan kedua2 buah hati ku ini..
~ Mirul dan ayah punya raut wajah yg sama... sama bulat ; sama tembab
~ Mirul dan ayah punyai fizikal yg lebih kurang sama.. Spesis yg beso gitu
~ Mirul dan ayah punya bentuk mata ; telinga dan hidung yg sama..
~ Mirul dan ayah punyai sikap yg hampir serupa iaitu hover manja.. tapi ngan ibu la je la ya
~ Mirul dan ayah punyai minat yg sama iaitu bab2 pemotoran ni ; bab mancing ; bab bola
~ Mirul dan ayah punyai persamaan dlm bab2 pakaian.. (mirul akan ikut apa yg ayah pakai..)
~ Mirul dan ayah punyai persamaan dlm hal2 makan.. (memang dua2 jenis pemakan dan tak berapa cerewet dlm hal makan2 ni..)
eemmm aku rasa tu je la kot.. karang klu aku list kan.. berjela2 la persamaan diaorg ni..
apapun mereka berdua ni la.. buah hati pengarang jantung hatiku..
Kedua2 insan ini.. amat2 aku sayangi...
mereka berdua adalah hero tuk diriku...

okies.. tu saja.. harap puan penganjur berpuas hati...

Kerja dari Rumah klik sini

11 ulasan:

atty's berkata...

gudluck na..

♥ QaseH ♥ berkata...

gud luck kak....

Yan berkata...

salam kak..

entry anda sudah diterjah.. gegegege..

tp kak.. ade pembetulan skit.. kite dah tukar hadiah tuk cabutan bertuah tu untuk 15 peserta pertama jek..

thanx kak sebab setia jadi peserta contest kite dan kawan2 lain..

eezah berkata...

semoga berjaya..mirul rupa ayahnya.like father like son!..

~~ciklinn~~ berkata...

gud luckk yerk... budak bambam ni mmg seiras sgt dgn papa dier...

Nida berkata...

memang sangat seiras.... sebijik sebentuk gitu... :)

maslinamansor berkata...

semoga berjaya... :)

[-suziey-] berkata...

waaa mmg seiras ni..good luck:)

i z z a berkata...

gud luck ye kak..

nza berkata...

gud luck rina..

zh-ena berkata...

muka sama tu hehehhehhe

cha yok cha yok k.rina