N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

18 Feb 2010

Story Mory Coti2 Kami (bab 2)

Salam Semua...

Aahhhaaakksss... story mory coti2 kami..
okies... ni kes sambungan story mory la ya...
(karang klu berjela2 story morynya... mau juling mata membacanya kan.. )
so Hari Senin iaitu raya cino ke dua...
Kenduri umah kakak ipar aku tu pun berjalan ngan lancarnya..
kali ni kami adik beradik je masak...
kenduri ni bersempena kenduri arwah
khas tuk keluarga2 or org2 yg telah pergi meninggalkan yg hidup ni..
memang keluarga adik beradik cik abg aku ni...
gini la... tiap thn memang akan buat kenduri arwah ni.. secara bergilir2...
tu yg bagusnya adik beradik cik abg aku ni.. muafakat..
walaupun tak de mak bapak dah....
pas dah selesai majlis kenduri ni..
makanya kami bertolak blk ke bp secara berkonvoi2...
kami gerak pas isya'
yg menghala blk ke bp 4 semuanya...
smpi umah dah kepenatan...
Pastu pagi Selasa plak... kami blk ke JB plak...
aahhhhaakkss.. tu yg ada n3 bersiaran dari JB tu...
sampai je umah mak aku... time lunch..
makanya memang langkah kanan la kan...
dak Mirul bila dah jumpa pokcik ngan pak usu dia...
tak ingat mak ayah dah.. duk berkepit je la ngan pakcik2 nya tu..
sampai kan pakcik dia cakap suruh potong rambut pun... nak aje gitu...
makanya... aku suruh adik aku tu g bawa dia potong rambut..
sementara mood dia ok.
(Mirul amat payah tau klu nak ajak potong rambut..)
hah.. mentang2 la CNY kan.. makanya pesen rambut Mirul ala2 shoalin gitu...


hah ni la gambo terbaru Mirul...
Budak Botak Mirul...
ni baru blk dari kedai gunting rambut tau..
tak mandi lagi.. dah sibuk nak main badminton..
eemmmm sapa perasan.. montot Mirul yg bulat tanpa pampes tu..
mak aku kata.. dah macam roti pau tu ha... aahhaaksss....
okies tu story mory Selasa
story mory hari Rabu plak...
aku hadiri satu interview kat satu co yg terkenal gak la kat JB ni
(co apa?? klu dpt baru aku war2 kan k... )
sebagai tut.... turut dirahsiakan...ahaaakksss..
so Mirul duk umah ngan ayah..
yg lain2 keja okies...
makanya aku ngan mak aku je...
disebabkan cadangnya nak lama2 skit kat JB..
so aku akan berada di JB ni smpi la Sabtu ni... ahaaakss..
(skkee la Mirul dpt lama2 ngan pakcik ; opah ; atuk dia..)
disebabkan my cik abg pun dah mula keja pada hari Khamis.. makanya
tinggal la kami dua beranak kat JB ni...
my cik abg blk BP sorang2...
so tu je story mory coti2 kami...
nanti aku hapdet lagi k...
okies la.. mata dah ngantuk ni.. nak titon... daaa...



Kerja dari Rumah klik sini

24 ulasan:

mama tisya berkata...

mirul botak pale time CNY ye...wah pandai main badminton nk jd misbun sidek ek

maslinamansor berkata...

semoga berjaya dlm interview... :)

[-suziey-] berkata...

waaaa botak kepala..hehe..mirul dh diapers free ek..bgs la..jimat duit pampers:D

Mama_Aqish berkata...

pandai mirul main badminton ek....semoga berjaya dengan interview tu ek...murah rezeki mirul leh la dapat keje tu...

Dee berkata...

kalo dpt keje kt jb..x jauh ke cute..ke dekat?

nza berkata...

oooooo..dh macam anak cina ma....

Insyallah, kalu ada rezeki..dpt la....

emy/mamasuri berkata...

akak..gud luck utk interview tu..
ada rezeki tak ke mana...
mirul dah botak yek..
hehehe..

chugie berkata...

akak ni.. bleh plak kate mcm shaolin?? tp tul lah.. budak2 mmg susah nk bw p potong rambut.. tak tau lah napanye..

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam mirul...wat pa tu...main pa tu...alahai dah botak dia....salam rina...

zh-ena berkata...

auwww cekci la dak mirul tu

Mak Su berkata...

shaolin kungfu :)

bagus ek adik-beradik dia, ambil giliran buat kenduri, ingat kat parents :)

p/s: maksu dah terima, terimakasih banyak2 ya Rina :)

i z z a berkata...

wow!makin encem la mirul yer..muehehe..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama tisya~
aahaaakkss... insyllah.. satu hari bakal pengganti misbun gitu..

CuTeMiUt78 berkata...

~maslina~
insyallah.. harap2 gitu la

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
a'ah... pakai time tido je

CuTeMiUt78 berkata...

~mama aqish~
eemmm insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
jauh gak la..

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
eemm tu la pasal... aahhaakkss.. insyallah kak

CuTeMiUt78 berkata...

~emy/mamasuri~
eemmm dah botak dah... insyallah dik

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
a'ah.. memang pun

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
salam.. aahaakkss.. main badminton katanya

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
aaahhaaakkss.. cekci ke

CuTeMiUt78 berkata...

~maksu~
memang my cik abg ni family dia muafakat mak su..
oh dah sampai ya.. harap skkee

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
memang pun.. :D