N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Feb 2010

Jemputan Jauh..!!!!

Salam Semua...

Ni plak story mory aktiviti semalam...
eemmm ate hari minggu kan..
so adalah sesi menghadiri..
eemmm kali jemputan ni amat la jauh tau..
luar daerah Batu Pahat lagi..
eemmm aku plak hari Sabtu tu baru je balik ke BP kan..
makanya penat belum hilang lagi tau..
(penat?? aahaakkss.. bukan aku drive pun.. tak la penat mana kan..)
pastu hari Ahad... dah pergi jemputan plak...
kami g 2 keta berkonvoi..
aku ngan kakak ipar yg duk serumah tu g satu keta..
(keta aku looorrr.... )
pastu kakak ipar aku yg kat Felda Redong tu.. satu keta ngan anak menantu dia..

muka mem duk belakang ya..sebab apa belakang..
sebab pertama.. biras aku duk dpn kan...
so aku kena la duk belakang...
sebab kedua...
*
*
*
*
hah.. budak mirul ni.. tido...
jd klu kat belakang kan dia blh buat kuak lentang ke..
kuak kupu2 ke... ahaaaksss...
makanya kami yg duk belakang ni kena la meriba dia masa tgh tido..
perjalanan dlm 2 jam gak la..
jenuh weeeiii... nak smpi...
rasa kebas pinggang + montot duk lelama...
sib baik selamat smpi umah pengantin...

sampai je.. perut memang lapar dah kan..
makanya.. makan time...
dak Mirul pun makan habis gak satu pinggan nasi minyak..
maklum la.. sepanjang jalan.. dia tido je kan...
bgn tido.. memang confirm la lapar bagai..
lauk pengantin cam biasa la.. ada ayam + daging + kambing+ dalca + acar
eemmmm bila dah lapar.. makan rasa cam nak makan.. makan.. makan.. dan makan lagi..
eemmm jemputan pun blh thn gak la...
nak tau kemana jemputan kami semalam...
*
*
*
*

aahhaaakkss.. tetiba keluar banner hotlink la plak..
yg bebenornya bukan nak tunjuk banner hotlink tu..
tapi tmpt kami berada semalam... tu ha.. Simpang Waha Kota Tinggi...

rumah pengantin dekat ngan dataran ni..
dekat ngan gelanggang Futsal..


hah.. tgk la.. Mirul sempat lagi layan main futsal kat situ.. sebelum blk..
aahhaaakksss... jemputan kawin semalam tu..
klu tak kerana... sepupu my cik abg..
makanya kami pun mungkin tak smpi kot...
tapi yg kawin tu.. sepupu cik abg aku kan..
tak sedap la klu kami tak g...
tu la fist time jejak kaki ke Simpang Waha tau..
tapi kami tak tunggu sanding pun..
ate jauhkan.. karang mlm plak baru smpi umah..
makanya pas dah mkn.. dan bersalam2 bagai...
blk aaarrrrr....






Kerja dari Rumah klik sini

31 ulasan:

[-suziey-] berkata...

waaaa syiok btl mirul...bgn titon lapa2 mkn..hehe..pastu layan main futsal turunkan maknan ke perut..ekek;P

Nana berkata...

amboi mirul makan..xsedo dah org amik gambo ek hehe pandai ke men futsal tuh

emy/mamasuri berkata...

sodap betul mirul tido..
lebih2 dlm kete yek...
suri pun sama cam mirul..
berkuak lentang jugak...

Dee berkata...

oklah tu rina..felda radong tu masih dlm johor ke? kalo sepupu family aku..ko x dtg nolong..teruk ar kena sindir..nak2 ko masih dok dlm 1 negeri..sabar jelah..

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam rina....amboi mirul kemain lagi tidur dia....

J@J@ / Bini The Rock berkata...

aku klu bab nak ke area2 Kota Tinggi - Mersing ke hapa tu....mmg dah terbayang2 jln dia sunyi sepi dan berkona2...kiri kanan klu tak getah..kelapa sawit! tu yg kekadang kepala pon senoneng je sbb takde menda yg nak di umpatkan...hahahha!

Takpe la, penat2 pon ko dok rumah je tak pikir esoknya nak keje..kan??

i z z a berkata...

felda bukit waha ye kak,mertua kwn izza yg kawen bru2 nih duk situ ar

Tihara berkata...

eh..1st time dengar nama felda redong..

Ain berkata...

sume sibuk gi makan kenduri kan....

kalau dah cuti panjang mcm ni la...

mummy_ayu berkata...

siap main futsal lagi mirul..

mummy_ayu berkata...

siap main futsal lagi mirul..

Dilla Ady berkata...

chumel mirul posing tido..

gaya main futsal pun leh tahan..sempat lagi tuh..

Mak Su berkata...

sempat gi mkn kenduri layan futsal? hehehe

Nida berkata...

Tengok gambar2 ni membuatkan diriku rindu yang amat sangat tersangat sangatlah pada negeri kelahiranku JOHORRRRRRRRRRRRR.

Pernah ke Felda Redong dulu, ke rumah sahabat.

Gieyana berkata...

lama x singgah sini..pslnya daku busy!kekeke

Wow wee..Mirul dh makin tembam n cute yer....

Sungguh sonot tgk korang g kenduri..

honeylanz berkata...

last week mmg tema mkn kenduri aja...hampir setiap hari ;)

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
eemmm tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
klu dia perasan... mesti tak mo bergambo punya

CuTeMiUt78 berkata...

~emy/mamasuri~
aaaahhaakkss.... sama gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
yup.. daerah segamat.... eemmm tapi kat sini klu dah jauh or lain daerah tu.. takpe..

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
memang pun..

CuTeMiUt78 berkata...

~jaja bini the rock~
a'ah memang pun... sib baik la.. aku jenis yg tak senoning sgt jalan2 camtu

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
eemm ni simpang waha dik..

CuTeMiUt78 berkata...

~tihara~
aahhaaakkss.. ya ke

CuTeMiUt78 berkata...

~ain~
a'ah kan

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
turun keta je dia dah nampak dan sibuk nak main

CuTeMiUt78 berkata...

~dilla ady~
aaahaaaakksss...

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
kebetulan berdekatan gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
nanti blk johor..blh gather2 ni...

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
aaahaaakksss... takpe gie.. faham keadaan ko..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
periuk belanga gantung je la kan