N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

4 Feb 2010

Situasi Yg Berbeza

Salam Semua...

Hari kedua aku bertukar status menjadi suri rumah sepenuh masa..
eemmmm rasanya ok je kot...
walaupun masih dlm kekecewaan..
tapi aku rasa... lebih tenang la sekarang...
tak di bebani ngan segala masalah2 kat tmpt keja...
cuma maklum je la kan... aku dah biasa keja...
bila tak keja... rasa lain tau...
sib baik la.. kat umah ni tenet line clear je...
so tak la boring tahap gaban...
disamping duk layan dak mirul tu...
aku blh la surf tenet, sambil apply keja yg berkenaan...
mana la tau kan.. ada yg sangkut...
blh gak aku keja blk kan....
apapun.. life kena la terus kan gak...
sekarang ni nak kena more berjimat cermat..
sebab buat masa sekarang ni.. hanya cik abg aku je yg keja
tuk menampung keluarga...
tapi aku harap la.. kehidupan kami tak lama dlm situasi cenggini...
sekarang ni.. aku dah rasa cam hilang semangat utk aku hapdet blog..
sebabnya.. all folder yg ada gambo kami ; gambo2 yg menarik..
semuanya habis musnah... folder2 tu.. semuanya hilang dlm sekelip mata je..
kebanyakkannya.. gambo2 mirul yg beratus2 keping...
rasa ralat sgt tau...
rasa tak tau.. dah mana nak cari ganti..
hanya setengah je dpt diselamat kan di pendrive ku..
so utk aku kembali kan semangat yg hilang tu...
akan mengambil masa skit...
sorry la korang.. klu ku lama tak menyinggah..
insyallah.. bila aku bersedia nanti.. akan aku singgah rumah korang..
terima kasih yg tak terhingga kepada yg masih sudi menjengah
dan bertanya khabar serta memberi semangat pada ku...
aku baca semua komen2 korang tu...
dan aku tau sapa yg rajin dtg menjengah.. walaupun aku tak hapdet..
terima kasih juga pada korang2 yg sudi mengklik nuff aku tu..
semakin bertambah2 earning tu... dan aku dlm proses mentunggu cek yg pertama dari nuff
dan bakal terima cek yg kedua...
segala yg klik nuff aku tu.. aku balas dah... cuma tak sempat nak leave msg..
insyallah... setelah terima cek tu nanti..
aku bercadang nak kongsi ngan korang..
ngan apa cara... tu nanti aku fikirkan..
okies la korang... nak masak dulu..
nanti klu ada mood nak hapdet.. aku hapdet lagi k..

p/s: minta maaf pada ke semua top ten bulan disember, dan penerima2 hadiah dari cutemiut.. hadiah2 korang... dlm proses pengeposan... maaf lambat skit utk menghantar..harap korang sabar menanti k


Kerja dari Rumah klik sini

40 ulasan:

Queenin Murni berkata...

haa.. menu apa harini??

nanti lunch sy dtg mkn.. heheh!

Mrs. Adz berkata...

macam ne leh hilang..kena virus ke..

Allah memang suka uji hamba2nya.
Lagi Allah sayang hambanya, lagi byk Allah uji.
Allah nak bagi pahala sabar, pahala mujahadah.
Ujian juga Allah bagi untuk mengembalikan hamba kepada tuhannya.
Mungkin rindu akan rintihan doa hambanya.

Allah uji : Allah sayang
bestnya Allah sayang (^_^).
Mari kita bersyukur dengan ujian.

-aku copy komen yang aku dapat..penguat semangat baca komen ni-

MRS. K berkata...

takpe..takpe.. pasni snap gambo mirul banyak2

maslinamansor berkata...

xpe... xlama lagi rezeki akan datang... :)

atty's berkata...

kty doakan na..cpat dimurahkan rejeki , supaya na cepat dapat keje.amin

Ain berkata...

moga rina tabah...

ain doakan rina cepat dapat kerja...

jangan sedih2 ya....

[-suziey-] berkata...

aku suka komen mrs adz..sabr rina..setiap dugaan tu ade hikmahnya..pasti ade rezeki utk ko n famili..jgn give up ok..

i z z a berkata...

ala kak,best pe baca cite2 akak,hapdet2 la sllu yer..
ade tag utk akak,sila la buat yer..hehe

honeylanz berkata...

mesti rs janggal kan...

Dee berkata...

insyaallah..ada rezeki tu nanti..jgn putus asa berusaha..eh cute..bila nk emel alamat ni..nk bg hadiah..

Wanie berkata...

Sabar byk2 Rina...mungkin rezeki ada kat tempat lain tuh...
Sambil dok umah leh la abihkan masa tuh mirul kan...
Memang bila dah keja sorang nih ekonomi merudum la sikit...
Sabar ekk..

ct rahani berkata...

jgn sedih2 kak.. semoga mood akak kmbali ceria cam biasa.. sonok gak jd fully housewife nih kak.. cam sy aritu smpt gak merasa utk beberapa bulan.. ada pro n kontranya.. pe2 pun akak sabo byk2.. rezeki Allah ader di mana2.. cuma cpt n lambat jer.. pnjg lebar lak sy membebel.. huhuhu..tc k kak..

nza berkata...

insyallah rina...setiap yg brlaku ada rahmat disebaliknya...sabar ye dik...ada rezeki menanti di dpn...

Nida berkata...

Salam..

Mula2 Nida pun macam Rina.. dah biasa kerja tup tup tiba2 jadi fully housewife.. Percayalah mula2 je bosan.. tapi lama2 jadi syok, sebabnya kita dapat spend masa dengan anak2.. cuma nak bermewah tu susah sikitlah...

sabarrr.. Insya Allah adalah rezeki nanti

Tihara berkata...

salam mama mirul..apae2 pun yg awak buat..Insya-Allah Tuhan akan memudahkan urusan awak..

tq sbb awak pun rajin gak ke blog saye bile sy tinggal jejak kat sni..

semuga awak terus berblog ya.. ;)

Yan berkata...

x sonot ke kak duk uma??
yan ni kalau bole mmg nak duk uma jek.. malas keje.. huhuhuhu

chugie berkata...

tak pe kak.. relax ngn mirul kat umah dulu.. tenang2kan apa yg patut ye..

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam...nanti ada la rezeki yang lebih baik...allah dah rancang sesuatu yg lebih baik dari yang sebelumnya....sabar banyak2 dan berdoa...

CuTeMiUt78 berkata...

~queenin murni~
aahaaaksss.. menu yg simple2 je.. meh dtg meh

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs adz~
yup.. betul tu.. thanks ya.. di atas nasihat tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs K~
heh..heh..heh.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~maslina~
insyallah.. doa2 kan la ya

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
thanks kty mendoakan na.. insyallah... mudah2an

CuTeMiUt78 berkata...

~ain~
insyallah... doa2 kan k

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
yup.. betul tu suziey... thank ya mendoakan aku

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
aahaakksss.. citer akak biasa je.. tak best mana pun.. tag.. ?? alamak dik.. tgh takde mood nak buat la.. tapi tgk la nanti.. klu mood mai... akak buat k..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
yup memang janggal sgt

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
insyallah.. thank dee doakan aku..
eemm aku dah email kat ko kan

CuTeMiUt78 berkata...

~wanie~
yup memang pun.. memang nak kena budget betul2 punya..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
yup..memang ada pro & kontranya.. betul tu dik..

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
insyallah kak.. doa2 kan k

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
eemmmm betul tu... bila dah tak keja ni.. memang lain rasanya..

CuTeMiUt78 berkata...

~tihara~
insyallah.... thanks gak sebab rajin singgah blog kita

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
bukan tak seronok... cuma tak berapa nak adventure.. adventure ngan mirul je.. ahaaakkss

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
yup betul tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
yup betul tu..

♥ QaseH ♥ berkata...

akk jgn pts asa ea,,,kuat ta kak...

sy pun cr kjer gak kak,

jom cr kijo....

zh-ena berkata...

kak rina dh berhenti kerja ker..rasanya baru beberapa hari tak menjengah blog kak rina nie..

kena khatam kan smeula blog kak rina nie

CuTeMiUt78 berkata...

~qaseh~
insyallah dik

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
ya dik.. akak dah berenti keja dah