N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

9 Nov 2010

Traffic Light

Salam Semua...

Sepanjang aku duk JB ni kan..
jarang la aku menempuh keadaan jalan yg tak jammed..
klu citer pasal jammed kan.. pastinya tak habis2...
mana2 g mesti kena tempuh jammed kan..
maklum JB kan.. bukan cam BP..
kat Jb ni byk ngan traffic light...
klu korang nak tau..
hari2 aku akan menempuh 9 traffic light..
tu pun kira klu ikut jln short cut...
klu ikut long cut.. mau 13 traffic ligt aku kena tempuh tau..

hah ni la situasi yg aku tempuh hari2..
klu korang tak caya... meh tgk n kira berapa traffic light yg perlu aku tempuh setiap hari..

traffic light yg pertama adalah dari simpang umah mak aku..


traffic light kedua
adalah simpang nak ke rumah adik ipar aku..
utk hantar Mirul..


traffic light ke tiga
simpang berdekatan umah kakak kepada adik ipar aku


traffic light ke empat
jln menghala ke arah tmpt keja aku..


traffic light ke lima
pun jalan menghala ke tmpt keja..


traffic light ke enam
pun jalan menghala ke arah tmpt keja aku..

traffic light ke tujuh


traffic light ke lapan


traffic light ke 9
simpang ni kira dah dekat sgt ngan office aku..
(sila refer pada bulatan merah tuk gambo lampu2 traffic tu ya..)
ni baru jalan menghala ke office...
klu jalan blk plak.. dah lain arahnya..
tapi aku dah kira2 dalam satu hari aku kena tempuh lebih kurang 20 traffic light
eemmm korang blh bayang kan tak..
byk tak byk la...
citer pasal lampu trafik ni kan..
cam ada aura tau setiap satu tiang lampu ni..
klu dari permulaan aku kena lampu ijao..
makanya sampai sudah la aku akan tempuh lampu ijao je..
tapi klu dah permulaan aku kena lampu merah..
memang smpi sudah la aku akan tempuh lampu merah..
klu bawa keta auto.. ok lagi la..
kena cam aku.. keta manual..
mau tak menggigil kaki..
asyik tekan clutch..tukar gear je..
fikir2 kan la.... aahhhaakksss..
tak pasal2 nak kena memikir kan..
eemmm tu la kisah traffic light tu..





Kerja dari Rumah klik sini

4 ulasan:

eRiNsZ berkata...

waaaaaaaaaaaa klo aku mau nangis ari-ari huhuhu... nasib baek jalan ku yiilekk trafflight..

CuTeMiUt78 berkata...

~erinz~
ahhhhaaakkss... kita bukan setakat nangis..dah rasa cam nak meraung dah.. :D

zura@iwan berkata...

byk sggh traffic light dier..haha

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
memang byk giler...