N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

14 Nov 2010

Citer Hari Minggu Kami

Salam Semua...

Bersiaran kt JB dah..
aku ngan Mirul dah selamat smpi kat JB maghrib tadi...
masa aku nak keluar umah BP ptg tadi
laman umah aku dah penuh ngan air..
ujan lebat yg amat... smpi laman umah aku dah naik air..
risau gak la.... kot la banjir kan...
uiisshhh... kena jaga2 gak.. kot la di landa banjir...
payah gak... teringat masa banjir melanda dulu..
klu blh takmo la hadapi lgi...
hujan reda skkit.... baru la aku gerak blk JB...
tu pun sepanjang jalan, hujan gak...
so kena la drive slow2.. tak blh nak rushing sgt..
alhamdulilah.. selamat smpi gak kami kat umah mak aku..

Eeeemmmm apa citer aktiviti hari minggu korang....
cam kami kira cuma aktiiti2 biasa je..
biasa tu maksud aku..
klu BP apa lagi.. sesi masak2 kat umah..kemas2 umah.. lepak2 kat umah..
cuma mlm minggu tu kami g jenjalan..
almakum la.. lama dah kami tak bawa Mirul jenjalan..
ptg Sabtu tu..pas my cik abg blk keja..
trus siap2..
planning nak bawa Mirul g Tg. Emas kat Muar..
dm perjalanan... skali hujan daaaa..
smpi je kat Tg...hujan masih turun..
sudahnya... kami duk je kat dlm keta...
nak keluar pun tk blh..
sian dak Mirul... nak main2 kat Tg tu pun.. tak blh.. sebab ujan..
habis punah planning..

Last2 kami decide nak g mkn2 kat Pt. Jawa
yg mana terkenal ngan Asam Pedas yg memang marveles..
so ujan2 kan.. sodap aje..
kami pekena Asam Pedas ikan Semilang...
kat Medan selera Pt. Jawa, Muar.
gambo??? yilek.. sebabnya..
bateri hp aku masa tu la nak kong...
my cik abg plak.. hp nya tertingga kat keta..
so takde la gambo Asam Pedas ikan Semilang...
lain kali la ya...
ni sekadar citer2 je... korang just bayangkan je la ya.. :D
makan di tepi laut berlatar belakang kan bot2 nelayan..
Mirul jakun tgk bot2 nelayan..
maklum la... tak pernah tgk kan...
so agak kejakunan la dia...
skit2... nak g tgk bot2.. nelayan..
mkn kat situ pun reganya amat berpatutan..
sedap2 pun memang sedap..
kami mkn 3 beranak smpi licin pinggan..
agak klu pinggan tu blh di makan..
ngan pinggan2 kami mkn.. ;D
so mlm tu kami blk ngan kekenyangan,...
so tu je la aktiviti kami...
takde la menarik sgt.. tapi tetap menjadi kenangan kami.. :D



Kerja dari Rumah klik sini

7 ulasan:

Nurhayati berkata...

asam pedas??!! huh lama tak makan.. terliur sudah.

nza berkata...

sedapnya asam pedas ikan sembilang....nasib baik xde gmbo...hi...

atty's berkata...

nasib le rina tak letak gambar asam pedas..huhuhuhu

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
aahhaakksss... takpe.. pas ni blh mkn dah

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
eemmm memang sodap tu kak

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
tu la kan.. klu tak mau ramai karang yg meleleh air liur

ct rahani berkata...

hubby sy mmg penggemar asam pedas.. klu dia tau kt ner tempatnya sure dia gi nih.. hehe..