N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

18 Nov 2010

Pengorbanan Ku !!!

Salam Semua...

Selamat kembali bertugas...
tak kira la bertugas apa pun..
suri rumah pun kira bertugas gak kan... :D

Ari ni g office jam giler...
disebabkan ada berlaku kemalangan kat area2 Kg. Melayu Majidee..
eemmm kerana tu.. aku smpi office agak lmbat skit dari biasa..
aahhaakkss... cam la biasa tu smppi awal sgt...
cuma lambat 10 minit dari biasa je pun nak bising2 kan.. :D
apapun masih sempat nak menghapdet tu... :D

So camne ngan sambutan Aidil Adha korang..
meriah tak.. ?? Berapa byk korban tuk thn ni..??
cam kat kg aku.. 4 ekor lembu tumbang...
murah rezeki org yg mengerjakan korban tu.. :D
citer pasal korban kan..
ni aku nak story mory pasal pengorbanan aku..
cewah... pengorbanan gitu...
ya pengorbanan aku terhadap family my cik abg..
cam n3 yg lepas aku ada beritau kan aku akan blk ke BP even cuti hanya sehari..
so memang aku blk ke BP..

Hari Selasa tu masa aku nak blk dari office ujan amat lebat gilos..
so tak blh nak keluar secepat yg mungkin..
kena la tunggu ujan reda skit baru la blh gerak...
time aku keluar office tu..
jln dah mula jammed... memang hampeh je rasanya..
niat nak blk cepat memang dah terhalang sudah..
aku keluar office kul 5.35 ptg..
lambat 5 minit je.. tapi jln dah stuck ngan keta2 yg berpusu2 nak blk ke destinasi masing2..
aku budget2 blh smpi umah pengasuh Mirul dlm kul 6 ptg tau..
pastu blh terus chow ke BP..
tapi di sebabkan dah jam gilos.. aku smpi umah pengasuh Mirul kul 6.30 ptg..
plan hancus dah... ;(
gitu gini 6.45 ptg baru gerak blk ke BP..


Pastu masuk highway area2 TMN DAYA..
jammed lagi... dan lagi...
mood dah sgt2 down..
jam dah menunjukkan ke angka 7 ptg
rasa cam tak nak blk dah...
tapi dah alang2 separuh jalankan terus kan gak perjalanan blk..
aku masuk tol Kempas tu 7.45 ptg tau..
giler lama kan kat jammed...
padahal dari Tmn Daya tu ngan tol Kempas tak la jauh mana pun.
klu tak jam perjalanan hanya 20 minit je tau..

Dah lega la bila dah masuk highway..
dak Mirul dah boring gak.. last2 dia tertido sendri...
perjalanan kat higwah tu kira ok la lancar gak..
walaupun byk gak kenderaan..
pastu bila smpi kat Sedenak..jammed lagi...
aaaaarrrrggggggghhhhhhhh... rasa cam nak menjerit je...
kaki cam dah krem dah.. asyik menukar gear..
bersms ngan my cik abg.. masa tu mood dah memang2 down giler2...
rasa cam nak bagitau je..
"sy mls nak blk dah.."
tapi tetap meneruskan perjalanan...
setelah di pujuk2 my cik abg.. kesian dia plak kan
raya sorang2 je klu kami tak blk..
sebagai isteri yg tak berapa mithali ni pun teruskan gak blk BP
see tu kira pengorbanan aku gak kan..
dan akhirnya aku smpi umah BP kul 9.30 mlm..
penat giler tau... :(
di sebabkan aku smpi agak lambat...
so tak jd la nak g umah kakak ipar aku kat Moakil tu..
decide g esok je la...

Pagi hari raya Aidil Adha...
pas my cik abg g semayang raya..
dia bawa la anak dia g tgk org sembelih lembu...
pastu dia dah cakap dah.. suruh aku siap2 tuk g umah kakak ipar aku tu..
sekali kakak ipar aku yg duk serumah ngan aku tu..
ajak my cik abg g umah kakak diaorg yg katFelda Redong dulu
baru singgah umah kakak yg kat Felda Moakil..
aku sbg isteri mithali (konon) ikut kan je la..
walaupun dlm hati memprotes..

ye la.. korang bayangkan.. aku cadang nya nak blk ke JB ptg raya tu..
tetiba tukar plan nak g umah kakak ipar aku yg kat Redong..
bukan dkt ok.. dah nak smpi Segamat tu.. kira jauh gak la..
tapi aku ni kan adik ipar je.. so ikutkan je la..

Cadangnya.. g satu keta ngan aku..
pastu nanti ptg, blk ke BP dia ngan my cik abg aku naik keta somi dia
yg akan dtg ptg nanti kat umah kakak ipar aku kat Moakil tu..
so aku ok je la kan.. ingatkan planning menjadi..
skali bila dah smpi kat umah kakak ipar aku kat Redong tu..
tetiba dpt panggilan dari somi kakak ipar aku yg duk serumah ni..
mengatakan keta dia break down plak.. tak blh idup..
hah sudah... klu dah tak idup ketanya... camne diaorg nak blk BP kan..
mesti aku gak la yg kena hantar dia ngan my cik abg blk BP


Pas dah decide2 ngan my cik abg..
takpe la.. aku KORBAN kan masa aku nak blk JB ptg tu..
aku just decide blk JB pagi ni..
yelah.. korang bayangkan erk..
bila g umah kakak2 ipar aku tu..
for sure tak blh g sejam dua je..
paling2 mesti la.. makan2.. lepak2.. borak2..
so kat situ je dah ambil masa 4; 5 jam okey..
tu blm masuk perjalanan dari Felda Redong ke Felda Moakil lagi..
so gitu gini mlm gak kan.. dari aku blk JB mlm2..
makanya aku pun terpaksa la berkorban blk JB pagi tadi..
demi nak jaga hati kakak ipar kan..
kena la korban kan perasaan sendri..
bila dia tau aku nak blk JB esok pagi (pagi ni)
wah kemain suka la kan.. blh la lama2 lagi berborak.. makan2..
last2 kami smpi umah kat BP kul 11 mlm tau..


Pagi tadi sewal 5.30 pagi aku dah gerak dari BP..
smpi umah mak aku kat JB kul 6.30 pagi...
see 1 jam je perjalanan kan..
terpaksa gak la korban kan masa tido dan rehat..
memang penat tau.. drive dari BP ke JB..
sempat la hantar beg2 kat umah mak aku..
hantar Mirul....pastu terus g keja.. tak de rahat okey..
penat yg semalam2 pun tak hilang lagi..dah bertambah penat dah..
pagi ni g keja hadapi lagi jammed...
rasa cam dah jemu dah ngan jammed ni..
tapi nak buat camne.. kena la hadapi gak kan..
emmm tu je la citer pasal PENGORBANAN aku pagi ni..
panjang berjela plak meluahkan perasaan ya.. :D layan je la kan.. :D






Kerja dari Rumah klik sini

8 ulasan:

mummy_ayu berkata...

uih..banyak tu pengorbanan..he he he...penat kan..

ziha berkata...

semoga ada hikmah di sebalik pengorbanan tu.. :)

Ummi Eisya berkata...

byk tul pngorbanan tu..sabar ye kak..

atty's berkata...

memang besar pengorbanan rina..
insyallah ada imbuhan darinya nanti

Nida berkata...

JB memang selalu jammed... tension..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

klu aku tu..garenti aku sambung cuti lagi sari Na..

aku kan PeM....
(ahh, ko sambung la sendirik!)

ct rahani berkata...

semoga ader hikmah disebalik pengorbanan akak tuh.. amin..

Yan berkata...

shian akak...

tp takpe kak.. pujuk ati...
agak2 klu akak balik jb petang raya tu/.. jem tak?? mesti jem kan.. sbb orang berpusu2 balik ke jb semula.. silap2 igt leh sampai menjelang.. upenye sampai dah tengah malam.

kire ade hikmah jugakla.. klu tak.. dah kene ngadap jem.. penat lagik... ye tak?? atleast akak tak balik petang tu.. akak leh makan2.. hehehe

so akak jgn sedey2 yer..

cume dalam dua2 situasi tu tetap penatla.. dua2pun penat jugak.. beza penat tu jek.. penat sbb tak dpt rehat sbb gi sane sini.. ngan penat berdepan ngan jem..