N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

19 Nov 2010

Nak Share ngan Korang.. !!!

Salam Semua...

Slamat pagi Jumaat..
Jumaat sudah... kejap je kan...
mana tak kejapnya... kan baru je cuti raya Aidil Adha hari tu..
naik keja 2 hari dah cuti lagi kan... :D

Heh..heh..heh.. semalam terbaca la kat email aku..
ramai gak yg beri respon tuk n3" Pengorbanan ku "
tak sangka gak.. thanks ya sudi mengomen...
dan keperihatinan korang... amat2 aku hargai..

Cerita pasal mail kan..
pagi tadi ada terbaca satu email ni..
rasa cam ada kebenaran tau
tentang dunia sekarang ni...
tentang berlakunya penzinaan dan juga pembuangan bayi...
meh baca email yg aku dpt ni..
aku kongsi kan ngan korang...

************************************
SMS DARI SEORANG LELAKI YG MENAKUTKAN

Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu daripada semua ini...

1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..

7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!

9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..

11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..

13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…

16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

****************************************************************
20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!

23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)
- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..
- si lelaki mencari mangsa baru..
- dan kejadian terus berulang..

ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA PADA MASA KINI


*********************************
eemmmm apa perasan korang bila baca sms2 tu semua..
menakutkan tak...??

bagi aku la kan.. aku pernah gak alami sms2 dlm erti kata sms org tgh bercinta
tapi tak la betul cam tu...
cuma sms2 yg aku terima tu...
berakhir ngan perkahwinan...
ya... dulu masa zaman bercinta2... memang la sms sayang2 gitu kan..
tapi tak la smpi terjebak ke kancah maksiat..

tapi aku rasa la kan.. sekarang ni..
memang ramai yg terpengaruh ngan sms2 berupa cam tu...
mula2 memang la kan.. dah sayang...
bila dah kena... 'habis madu... sepah dibuang..'
yelah.. jenis lelaki camtu.. mana nak kutip sepah kan..

Dari segi pembacaan aku pasal sms tu..
wanita tu adalah wanita yg asalnya bertudung labuh..
see.. wanita bertudung labuh pun blh terpengaruh ngan sms2 camtu kan..
godaan syaitan ni apa kira org tu bertudung labuh...
syaitan akan gembira bila umpan dah mengena..
iisssshhhhhh... minta di jauhkan la perkara camni..

Tu la gejala dunia sekarang kan...
memang menakutkan...
hanya kerana sms yg menyeronokan dan mengasyikan
umat manusia blh terpengaruh...
apa plak pendapat korang... meh kongsi kat sini..





Kerja dari Rumah klik sini

4 ulasan:

J@J@ / Bini The Rock berkata...

humm! inilah 'kebaikkan SMS & 3G'. Senang2 blh jumpa, senang2 blh dating, senang2 blh ..ehem..ehem!

Nasib tak baik..tgh ehem..ehem si 'jantan' rakam gambo masuk dlm henpon. terus send kat kwn2 n masuk kan dlm pesbuk. Habis semua 1 dunia nmpk...

dah la mengandung, sakit plk klu 'menggugurkan', conteng arang kat muka mak ayah & keluarga...lepas tu kena jaja plk gambo sana sini..

so, kaum HAWA...berhati hati lah ye! Peringatan utk aku juga...

**aku tumpang berhujah plk kat komen box kau ni Na..haha! puas hati!

mummy_ayu berkata...

mcm mcm zaman sekarang nie..tu la nak kawan tu kena tgk org...
takut tul..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
eemmmm tu la kan... aku cam tak puas hati tau bila baca email ni...
thanks la sudi berhujah kat komen aku ni.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
eemmm takut kan