N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

1 Okt 2010

Berita Yg Suspen tu

Salam Semua..

N3 pertama tuk bulan Oktober ni..
wah.. kejap je dah masuk bulan baru gitu...
emmm bulan ni adalah bulan yg dinantikan..
sebab bulan ni ada hari yg special buat kami...
aahhhaaakkksss... hari apa.. emmmm nantikan nya.. :D
actually ni bukan nak story mory pasal bulan ke hari ke apa ke...
tapi nak kongsi ngan korang pasal satu berita gembira yg penuh suspen...
hah.. korang jgn ingat berita tu berkaitan ngan penambahan ahli keluarga kami ya..
tapi berita tu hanya la tentang kerjaya aku.. ;D
ya.. pasal kerjaya aku...

actually sekarang ni aku dah confirm ngan perlantikan baru kat tmpt yg aku keja sekarang..
klu sebelum ni as a traineer je kan..
so sekarang dah confirm as a permenant... yyeeeaaaahhhh
dan aku perlu bertugas di Johor Bahru..
jadi aku perlu kembali ke tmpt asal aku la kan..

berita ni yg bebenornya baru dpt tahu awal minggu hari tu..
tu yg aku kata ada berita yg suspen kat n3 aku yg lepas...
so aku ngan my cik abg dah duk bincang pasal penukaran aku ke JB..
maklum la kan.. kena la fikirkan gak.. tentang kami... tentang Mirul
klu belum ada anak.. tak kisah la kan.. tapi ni dah ada anak.. kena la fikirkan tentang dia..
sib baik la dia belum sekolah... so ada senang skit la...
jadi penyelesaiannya.. hanya my cik abg je la yg tinggal kat BP..
aku ngan Mirul duk JB.. tapi weekend kami blk la ke BP..
yelah.. sian my cik abg sorang2 kan...

memandangkan dak Mirul tak pernah berpisah ngan aku kan...
tapi klu ngan ayah dia... dia dah pernah pisah2 gitu.. sebab tu Mirul je yg ikut aku ke JB..
my cik abg plak... kena la keja kat BP dulu kan..
tapi tak pe.. berkemungkinan aku kat JB pun tak la lama mana..
klu ada kekosongan di BP aku akan bertugas semula di BP..
so tu no hal punya la...blh di adjust...

tentang penginapan.. aku tak kisah la gak.. sebab blh duk ngan family aku..
cuma sekarang ni kami duk fikirkan pasal sapa nak jaga Mirul...
so semalam aku cuti.. tuk cari tmpt pengasuh baru buat Mirul..
kena la tgk gak kan.. takan la nak main hantar je.. tanpa tgk keadaan dan suasananya...
sekarang ni jgn main2 pasal tmpt pengasuh..
byk kejadian2 yg tak diingini berlaku kat tmpt jagaan anak2 ni kan...
so kena gak la berhati2...

lepas dah g tgk tmpt2nya... makanya keputusan kami nak hantar Mirul ke Taska
berdekatan ngan tmpt mak aku keja...
senang kan klu ada apa2 berlaku.. lagipun mak aku blh tlg tgkan time aku keja..
memandangkan tmpt keja aku nanti nun kat tgh bandaraya JB tu hah..

tgk kan suasana kat Taska tu.. eemmm ok la gak.. cuma biasa la kan..
dah nama pun Taska.. so ramai skit la..dari umah pengasuh Mirul yg sekarang..
jd suasana akan berubah... klu dulu dia sorang je jd perhatian..
la ni.. for sure la... ramai nak kena perhatikan..
tapi tak pe la.. kena gak la Mirul sesuaikan diri ngan suasana baru ni...

Taska ni kira cam tadika gak la..
ada sesi pembelajaran di waktu pagi..
ala tapi cam Mirul yg baru 3 thn lebih ni takde paksaan tuk join sesi pembelajaran..
klu dia tak nak join.. blh je buat apa yg dia nak...
pas sesi pembelajaran adalah aktiviti bebas...
kira cam duk kat umah pengasuh gak la..
ada yg pantaukan budak2 ni..

semalam seharian aku kat sana... nak tgk Mirul ok ke tak ngan suasana baru..
mula2 sampai.. dia macam tak nak...
duk lekat kat aku je.... tak mo g mana2...
bila tgk ada kawan.. wah.. kemain hebat dia... langsung tak nak balik plak dah..
syukur la.... dia nak sekolah kat situ..

so settle masalah tentang penjagaan Mirul..
harap berkekalan la hendaknya...
eemmmmm nak tinggal kan suasana yg sekarang ni memang ambil masa skit la kan..
takpe la.. nak buat camne... nak tak nak.. kena gak hadapi..

Jadi hari ni last la aku kat ofc BP..
Hari Isnin nanti akan bermula episod baru dlm kehidupan kami..
rasa cam berat hati gak nak tinggalkan my cik abg ni..
tapi nak buat camne kan... dah tugas.. kena la laksanakan gak...
takpe la.. weekend kan blh jumpa.. so tak la berapa risau..
(sesi memujuk hati ni.. )
cuma kesian la kat my cik abg.. klu hari2 biasa tu..
dia blk keja.. at least ada la anak bini yg sambut..
meriuhkan rumah... hilang kan penat dia blk dari keja...
tapi pas ni.. sunyi sepi la dia.. tak de anak bini di sisi..
so sedih la.... :(
uuhhhuuukkkk... air mata dah nak ngalir dah...
sebab sepanjang usia perkahwinan kami...
kami tak pernah la berpisah lama2... paling lama pun dua tiga hari je..
tu pun rasa rindunya... yg amat...
apatah lagi klu berpisah berbulan2 ni... eemmm sabo je la...
agaknya ni la dugaan bila berpisah kan..
emmm pas ni kami jd cam weekend couple je la... :)

Takpe la.. apapun ni semua dugaan kan...
harap semuanya berjalan ngan lancar.. Insyaallah...






Kerja dari Rumah klik sini

8 ulasan:

Dee berkata...

alahai kesiannya..mmg susah jd weekend couple ni..kesian kt suami kan..tp xpelah..harap2 nti keadaan berubah..

zura@iwan berkata...

tahniah kak rina...

sedihnya nk duk jauh ngan hb...hrp2 keadaan akan berubah kan...

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
eemmm tu la... nak buat camne.. nak taknak.. kena la hadapi kan... insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
eemmm memang.. nak buat camne.. kena gak hadapi

atty's berkata...

tahniah rina..takpe..rina .utk permulaan yg baik .pengorbanan tu perlu ..insyallah lepas ni bertambah baik .

♥ QaseH ♥ berkata...

tahniah kak,,da jadik pemenent,,,

tp cian la cek abg akk kena tinggal doh,,,

Yan berkata...

yan pn sepanjang kawin tak penah lg pisah ngan asben sampai berhari2.. seharipun tak... pisah pasal keje jek adela.. berapa jam sangatkan.. tak sampai 12 jam pun
skang da keje same2.. 24jam bersama.. pisah mungkin sejam dua sbb asben p bank or p umah mil atau p repair kete. hahhaaahh

yan baca entri akak kene berpisah ngan asben.. yan plak yg sayu

J@J@ / Bini The Rock berkata...

heyy!! aku baru baca la n3 nih..nape aku tak perasan erk???

Takpe lah Na...rezeki ko ada kat JB, mana tau klu dpt blk BP ke...kann??

wah Mirul makin ramai kawan lah nnt! hehehe...

aku pon tak pnh berjauhan dgn suami nih..cemana la aku klu jd mcm ko ye!! hermmm....kurus kot..

xD