N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

2 Okt 2010

Mirul dan Duit Raya

Salam Semua..

Emmmm semalam kan aku dah story mory pasal sandal raya kami...
kali ni story mory masih lagi berkisar tentang raya...
tapi bukan raya kami..pasal "Duit Raya" plak...

emmm tuk thn ni peruntukan duit raya alhamdulilah..
ada la tuk anak2 sedara dan sepupu2.. yg masih bersekolah aje..
walaupun di landa masalah kewangan..
syukur alhamdulilah masih dpt kami adakan peruntukan duit raya ni..

eemmmm actually gambo kat atas tu bukan la peruntukan duit raya dari kami..
tapi gambo tu adalah hasil duit raya dari apa yg dak Mirul dapat..
tu untungnya ada anak ni kan...
syukur alhamdulilah.. byk gak Mirul dpt tuk thn ni..
semuanya aku dah selamat pun masukkan ke bank..
eemm kena la simpan tuk masa depan Mirul gak kan..
gambo sampul duit raya ni.. hanya sebahagian je la..
sebab ada gak yg bagi duit raya tapi tak bersampul.. ;)

pasal duit raya ni.. cam Mirul dia tak kisah pun sama ada singgit ke dua hinggit..
dia dapat.. terus campak kat ibu dia.. aahhhaakkss..
tapi harapan kami biar sampai kebeso la hendaknya..
jgn plak nanti.. dpt sikit duk merungut2 gitu..

tapi kan kadang dia lupa kat mana dia letak..
tu yg sayang tu... biasa la budak2 ni klu dah pegang duit tu.. leka je.. hilang terus la jawabnya
walaupun singgit.. duit gak tu kan..
byk kali gak la.. terjadi.. klu dia dpt duit raya lebih2 lagi klu tak bersampul..
bila dia pegang je.. pastu terus main..
hah.. alamatnya.. selamat la duit tu....
walaupun dah beritahu.. dpt duit terus simpan dlm poket..
tapi still lupa klu dah main..eemmmmmm anak..anak...

klu citer pasal duit raya ni.. teringat masa zaman aku budak2 dulu..
sanggup meredah panas ni.. duk g beraya umah org..
walaupun rumah tu tak di kenali.. tetap gak datang bertandang raya...
dpt 50 sen tu.. wah dah bangga dah...
yelah masa zaman2 aku dulu... duit syiling paling fames kan..
budak2 sekarang ni.. takdenya dpt duit2 syiling dah..
klu dpt pun.. blh plak dia kata tuan umah kedekut...
sekarang ni semua nya eksen.. nak kertas...
paling2 koman pun nak singgit... tu pun kadang ada gak yg kata..
'apa la.. dpt singgit je.. '
alahai... budak2 sekarang...

bagi aku la kan.. tak kisah la dpt berapa pun..
yg penting keikhlasan tuan umah tu...
kira ok la dpt.. dari tak dpt apa2 kan...
setakat minum air sirap je... baru padan muka.. aahhhaakksss...


p/s: n3 autopublish.. tuan umah hari ni g Pt. Yusuf


Kerja dari Rumah klik sini

16 ulasan:

Tihara berkata...

best nye dak mirul dpt wit raya byk..sayang saya tk de ank lg..hmm

mummy_ayu berkata...

sama ngan ayu..ajar Ian & Iris..dpt angpau kasi Mummy..jangan bukak bukak..

Yan berkata...

budak2 kak.. gitula.. blum paham betul erti bersyukur.. dpt duit posen2pun duit gak kan..

Nurhayati berkata...

wah wah mesti byk $$ mirul ni..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Terima kasih ye sudi dtg ke Pondok Burok ku...jgn serik tau!! hhehehe...

aku lom kirakan lg duit raya nuren..tak sempat lah..

** aku bru baca n3 pasal 'perpindahan kerja' ko ke JB tu haa..lambattt betol kan nih!

x)

apepon, jgn tak hapdet blog tau!

zino berkata...

banyak ke dapat duit raya..

zura@iwan berkata...

byk mirul dpt duit raya....alhamdulillah rezki...

nza berkata...

anak2 la best dpt duit raya ttp ibu yg kena bg duit raya kt budk lain...apa pn tu semua sedekah sskali utk budk2kn.....byk pahala..

CuTeMiUt78 berkata...

~tihara~
insyallah.. satu hari nanti merasa apa yg kita rasa

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
eemmm budak2 ni nak kena remind selalu kan.. klu tak.. haru la

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
eemmm betul tu yan

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
nak kata byk tu... ada la tuk dia.. syukur alhamdulilah

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
sudi aje ja.. aku tak kisah punya.. heh..heh..heh.. seronok tau dpt g umah ko..

CuTeMiUt78 berkata...

~zino~
eemmm nak kata byk tu.. tak sgt la.. tapi syukur la rezeki mirul

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
syukur alhamdulilah..

CuTeMiUt78 berkata...

~kak nza~
eemmm betul tu kak