N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

12 Okt 2010

Kisah Amirul Hisham

Salam Semua...

Lama rasanya tak story mory pasal dak Mirul kan..
sekarang ni Mirul aku tak hantar ke Taska yg sebelum2 ni aku hantar tu..
memandangkan dia dah memang2 tak nak g Taska tu..

Masa dlm perjalanan nak blk BP masa Jumaat lepas..
aku duk tanya la kat dia...napa dia tak nak g taska tu...
dia pun duk la bercerita ngan aku..

"Ada budak tu.. jahat.. dia skee usik Ayul...
pastu cikgu garang..".eemmm so terbongkar la citer kan..
aku tanya la cikgu yg mana...
dia kata ada cikgu yg gemuk tu ha... skeee marah Ayul..
hah.. aku tau la klu cikgu tu..
memang aku tgk cara cikgu tu pun cam tak berkenan gak la...

so masa blk BP tu aku duk bincang ngan my cik abg..
nak hantar mana dak Mirul ni di waktu kami keja..
klu nak tinggal ngan my cik abg..
memang2 la siang blh hantar kat umah pengasuh dia yg lama tu..
tapi bila malam.. camne plak..
memandangkan my cik abg blk agak lewat gak la..
klu dia tinggal ngan ayah dia..
aku kena la blk ke BP 2 hari sekali.. manyak duit nk kena guna tu..

Klu nak tinggal ngan aku.. dia takmo g taska..
sapa yg nak jaga dia...eemmmmmm masalah gak tu..
dlm duk bincang2 tu.. aku teringat kat adik ipar aku..
dia ada kata, adik dia yg sebaya Mirul.. kakak dia yg jaga..
eemmm idea pun muncul..
so kami sama2 sepakat.. nak hantar Mirul kat umah mak adik ipar aku..
dimana kakak dia pun duk sama..
so blh la tlg jagakan Mirul di masa aku keja..
makanya hari Senin semalam ni.. aku pun try la hantar Mirul kesana..
Mula2 tu.. dia cam nak nangis gak.. bila aku nak tinggalkan...
tapi bila dah jumpa kawan dia.. adik pada adik ipar aku tu..
yg sebaya dia.. terus ajak main..
aku pun terus g keja ngan amannya..

Aku ada gak tipon tanya kat kakak adik ipar aku ni..
kot la Mirul ada nangis sepanjang aku takde kan..
tapi alhamdulilah dia ok... dan kesukaan tinggal kat situ..
wah.. ni satu berita baik..
so blk keja semalam.. aku duk bincang la ngan kakak adik ipar aku ni..
minta tlg dia jaga Mirul sepanjang aku berada di JB ni..
kiranya tlg jaga Mirul sepanjang aku keja la..
2 hari ni.. alhamdulilah.. Mirul skkeee je nak g sana..
siap tak kisah pun aku nak g keja...
syukur alhamdulilah... dah settle masalah Mirul ni..
tak la aku risau nak tinggal kan dia...
Meh tgk gelagat dia main conteng2..
kejadian ni semalam.. dia duk diam, aku ingat kan dia buat apa..
rupanya duk conteng2...

hah.. kusyuk tu.. conteng2..
conteng apa la tu..
tgk... skit pun dia tak perasan yg ibu dia duk snap gambo dia.. :D

ntah apa la yg dia duk conteng tu..
tapi mulut sibuk.. ckp..
ni A.. B... C.. pastu jd ni moto ayah..
ni car ma...aahhhhaaakkss.. tetiba plak

pastu dgn penuh kusyuk tgk tv plak...
eemmmm kemain lagi tu,...
tu la kisah dak Mirul..




Kerja dari Rumah klik sini

10 ulasan:

Yan berkata...

payah jugak nak mencarik taska/pengasuh budak sementara kite bekerja kan kak..
klu yan mmg serah kat mak mertua jek.. takpun nenek.. nak mintak org len yg jaga.. owhhh tak taula..

emy/mamasuri berkata...

lama tak baca tentang mirul ni..
dah start nak menulis dah tu...
itulah..pening gak kalu pk ttg taska ni..
dulu suri antor taska..skrang saya antor kat sorang nenek ni..nenek ni jaga cucu..so suri suka lah ada geng main..balik umah pun tak nak dah..huhuhu

nza berkata...

Alhamdulillah.....selesai masalah...barulh kita nk g kerja pn rasa senang hatikn.....

YanDarwisy berkata...

Amirul..Amirul..hang kene bg adik kat dia tuh!

zura@iwan berkata...

mmg pon kan...budak2 ni depa kdg2 akan btrs trg apa yg jd kt sek...kdg2 x berani nk ckp..mcm ank kakak kita, dia jenis gtau apa yg dia buat kt sek....dia jenis kena buli ngan kwn dia...ari tu besa kena gigit smpi lebam...sian le...

naseb baik amirul suka tiggl ngan kak ipar kan....lega sket kak rina..

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
eemmm yan.. kira ok la mak mertua.. tak keja.. cam akak ni.. mak akak still keja.. takde org kat umah.. klu mak akak tak kerja.. takyah la akak nak pening2 kepala memikirkannya..

CuTeMiUt78 berkata...

~emy/mamasuri~
eemmm tu la pasal.. sekarang ni Mirul duk tinggal ngan kakak kepada adik ipar kita.. sebab mirul pun tak biasa duk ramai2.. tu yg payah tu

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
eemmm tu la.. senang hati

CuTeMiUt78 berkata...

~yarndarwish~
ohh.. gitu ke.. ;D

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
eemmm memang Mirul ni jenis.. dia skee berterus terang klu di tanya..
eemmm ooppss.. bukan duk ngan kakak ipar.. tapi Mirul akak hantar dia kerumah adik ipar akak.. kakak dia yg jaga