N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

5 Okt 2010

Citer Hari Minggu kami

Salam Semua..

Hari ni hari kedua episod baru kami...
eemmm baru dua hari kami kat JB..
tapi rasanya cam dah lama dah...
bila la nak hujung minggu ni..
kami tak sabar2 nak blk dah...
mlm tadi dak Mirul ngan aku diserang sakit perut..
alahai.. makan apa plak ni... kesian kat anak aku tu..
merengek2 je... smpi cakap ngan ayah dia pun takmo dah...
aku ni kira blh thn lagi la... tapi dia... kesiand sungguh..
aku sapukan minyak nyuyi kat perut dia bagi dia lega..
last2 dia tertido gak... harap2 hari ni dia tak apa2 la hendaknya.. insyallah...

eemmm okies la korang.. yg bebenornya... bukan la nak story mory pasal kami kat sini...
tapi nak story mory pasal wikend kami yg lepas ni..
story mory sebelum kami blk JB..
hari Sabtu tu.. my cik abg keja ...
umah kakak ipar aku yg kat Pt. Yusuf tu buat kenduri arwah suaminya
yg meninggal setahun yg lepas...
kejap je rasa dah setahun..biras aku tu meninggalkan kami..
rasa cam baru je lagi dia sakit.. dan meninggal..
so Sabtu tu aktiviti aku.. jd driver pada kakak ipar aku..
dari umah kami bertolak dlm kul 3 ptg gitu..
ambil biras aku kat Senggarang tuk bawa dia g ke rumah kakak ipar aku tu..
al maklum la.. somi masing2 keja kan..
memandangkan aku je yg blh drive.. so aku la kena ambil dia..
pastu terus menuju ke destinasi..
majlis kenduri adalah pada sebelah malamnya..
my cik abg plak g ngan abg ipar dia... pas maghrib..
memandangkan esoknya hari minggu..
jd kami cadang nak bermalam saja kat umah kakak ipar aku tu..
masing2 tak keja kan.. jd blh la tlg2 kemas pas majlis..

sebelum aku dah msg ngan sorang blogger ni ckp nak beraya umah dia pada keesokan harinya..
memandangkan kawasan umah dia berdekatan ngan Pt. Yusuf tmpt kakak ipar aku ni..
eemmm niat nak g umah dia ni.. memang lama dah..
tapi baru ni la kesampaian... syukur alhamdulilah kami di pertemukan lagi.. :D
so pada hari Ahadnya.. dlm kul 11 lebih kami dah bertolak dari umah kakak ipar aku tu menuju ke rumah rakan blogger ni...

sapa kenal ngan dak ni...
aahhaakkkss.. dak ni amat la femes kat blog ibu dia..
eemmm kami kesana berdasarkan pandu arah yg diterangkan melalui sms je..
makanya kami redah je la..
lagipun kami tak pernah smpi kat kawasan umah blogger ni.
kan kata 1st time gitu...
eemmmm bila ikut je pandu arah tu.. syukur alhamdulilah.. kami selamat tiba ngan jayanya..
so gambo budak kat atas tu.. anak sapa lagi..
klu tak si Nureen anak j@j@ bini the rock

hah tu dia tuan umah ala2 malu2 kucing gitu..aahhaakkss..
gambo yg tak berapa nak jd... ala2 candid la konon..

alamak masa ni dak Mirul g tgk bawah tu pe kes..
aahhaakksss.. nampak bebenor cam tukar anak gitu kan j@j@
ahhaaakksss..
masa kami smpi tu.. ada lagi sorang tetamu j@j@..
eemmm layanan memang best.. siap tuan umah 'masak' nasi beriani lagi tu..
aaaahhhaakkss.... katanya sempat gak la belajar masak nasi beriani tu ngan md shah (tokey nasi beriani) sebelum kami sampai...heh..heh..heh.. belajar masak erk ja.. sempat gitu.. ;D

pastu kat umah dia.. ada plak burung Tiung Batu..
ala burung yg blh ikut apa org cakap tu ha..
burung tu dah menarik minat my cik abg ngan dak Mirul
siap g belakang umah j@j@ lagi tu.. semata nak tgk burung tu..
aahhhhaakksss.. burung tu.. siap beri salam lagi tu..
seronok bila dpt bertemu.. nak2 lagi somi2 masing2 blh ngam ho gitu..
alamatnya memang kena la tu..
apapun terima kasih buat TR ngan j@j@ merangkap tuan umah
bersusah payah melayan karenah kami anak beranak..
harap hubungan kita berkekalan hendaknya..





Kerja dari Rumah klik sini

5 ulasan:

maslinamansor berkata...

Melalui sms jer leh sampai ke destinasi? Kalau mas, mau sesat. hehehe

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Thank's Na...
aku tunggu ko drop n3 nih..sbb aku nak crita karang..takde gambo..tak best le pulok!

ha'ah..tetukar anak le kot kita nih..
x)

Jgn serik tau atas layanan. Klu nak dtg bgtau..blh aku bljr masak dgn tokey Nasi Lemak Istanbul pulok lepas nih..

wakakakakka!!!!

J@J@ / Bini The Rock berkata...

izinkan aku mengkopipes 2 kpg gambo ye..

x)

CuTeMiUt78 berkata...

~maslina~
heh..heh..heh.. tau aje... sebab bukan susah pun...

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
aahhhaakkss.. dari tokey nasi lemak istanbul lagi tu... eemmm klu aku dtg mengejut agak menjadi tak.. nasi lemak ko.. heh..heh..heh..