N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

5 Okt 2010

Citer Hari kedua Episod Kami

Salam Semua...

Hari ni berlalu sudah hari kedua episod kami..
Pagi tadi.. Mirul buat hal.. takmo g taska..
siap meronta2 tak kasi aku g keja..
adddooooiii la... risau aku dibuatnya..
tapi nak buat camne.. kena gak la aku tinggal kan dia..
memandangkan aku baru 2 hari mula keja kat tmpt baru kan...
takkan la aku nak cuti..
aku tau dia tak berapa sihat.. sebab tu dia buat hal...
nak tak nak.. aku msg kat mak aku.. minta tlg dia 1/2 hari..
minta tlg jagakan Mirul jap.. sementara aku kena la keja...

Masa mak aku ambil dia.. mak aku kata..
dia masih merajuk lagi... siap duk tersedu2 gitu..
alahai sedih rasanya.. klu tak kerana aku baru bermula keja..
mau aku cuti je rasanya...
pastu mak aku bawa dia ke klinik.. memang dia demam..
alahai.. lagi pilu aku dibuatnya..
kat office pun buat keja cam tak buat keja je..
mana taknya.. anak tak sihat kan..
mesti la risau.. rasa waktu tu.. lambat benar berjalan...
asyik la aku tgk teringat kat Mirul..
setiap jam aku call mak aku tanya perkembangan dia..

Syukur la.. tak berpanjangan dia berkeadaan begitu...
klu tak.. mau cabut je dari office
blk keja tu.. aku tgk dia duk sibuk main air kat belakang umah..
lega rasanya.. tgk dia dah ok...
dia siap peluk aku siap cakap..
"ma.. ari ni kan ayul tak g sekolah.. cuti je.."
heh..heh..heh.. eemmm tak blh selalu tau.. esok kena g taska tau...

Rasanya dia rindu kat ayah dia kot.. tu pasal dia jd gitu..
eemmmm maklum la.. perubahan yg mendadak kan..
so ambil masa skit la tuk sesuaikan keadaan..
harap esok dia nak la ke taska...
klu tak kena la ikut plan B plak..
plan B.. Mirul tinggal ngan ayah dia..
aku sorang je kat JB ni... pastu setiap 2 hari aku kena la blk kan..
eemmm tapi memikirkan ayah dia pun blk tak tentu masa..
baik dia ngan aku je kan.. senang apa2 berlaku dpn mata kita..
lagipun Mirul tak pernah berpisah ngan aku..
klu ngan ayah dia tu.. tak kisah sgt la..
eemmm apapun harap2 esok.. dan esoknya dan seterusnya.. berjalan ngan lancar




Kerja dari Rumah klik sini

6 ulasan:

Ummi Eisya berkata...

la siannya mirul..rindukan ayah la tu kot..akak mmg kena keje kat jb dah ke..susah gak kan suami isteri pjj ni..sabar ye kak

zino berkata...

semuga mirul cepat sembuh...

J@J@ / Bini The Rock berkata...

sian la Mirul!
aku rasa pon dia RINDU ayah dia tu. Tp klu ko letak BP, kang dia RINDU plk dgn ko..2 hari sekali blk BP, pengsan jgk duit minyak n tol nye tu..

x(

CuTeMiUt78 berkata...

~umi eisya~
ya farah.. nak buat camne..terpaksa la kan.. nak tak nak..kena la berkorban

CuTeMiUt78 berkata...

~zino~
alhamdulilah.. dia dah sihat

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
eemm tu la pasal.. nak kena fikirkan gak kewangannya kan.. eemm nak buat camne.. nak tak nak kena la hadapi kan