N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

17 Okt 2010

Hanya Sekadar Ceritera..!!!

Salam Semua..

Alhamdulilah... aku dan Mirul dah pun selamat smpi kat JB..
eemmm hari ni perjalanan sangat lancar..
aku dari BP lebih kurang kul 8mlm gak la...
aku smpi kat umah mak aku lebih kurang kul 9.15 mlm gitu..
eemmm alhamdulilah.. perjalan kali ni tak menempuh jam bagai...
tak macam minggu lepas....

Citer pasal hari minggu kami..
eemm cam biasa la kan.. hari Jumaat tu..
pas kenduri arwah pakcik aku tu..
aku blk ke BP konvoi 2 keta ngan my cik abg...
ya... my cik abg blk melawat bawa keta abg dia..
so blk tu.. tak pasal2 kami bawa 2 keta gitu...
(my cik abg ni.. memang tak berapa skkkeee nak naik bas...sebab tu dia sanggup pinjam keta abg dia.. semata2 nak dtg melawat... )
memandangkan hari Sabtu my cik abg keja...so kami kena la blk gak ke BPahat
dak Mirul plak... kejap2 nak naik ngan ayah.. kejap2 nak naik ngan aku..
iissshhh... melambatkan perjalanan betul la...

Hari Sabtu plak.. my cik abg keja..
memang tak blh nak planning jenjalan la kan..
tapi dak Mirul tetap jenjalan..
siap abg ipar aku dtg umah ambil dia.. bawa g jemputan kat Felda Moakil lagi..
aku tak g pun.. hanya wakilkan Mirul je.. aaahhaakkss..
penat weeeeiiiil.... al maklum la aku kan baru blk kg... aahhhaakkss.. kg erkkk.
pastu mana nak mengemas lagi.. mana nak memasak lagi..
malas aaaarrr... nak g jemputan...
so aku just kirim je... aahhaakkss.. baik kan adik ipar cam aku ni..

Malam minggu plak.. kami g ngeteh 3 beranak...
al maklum la.. lama tak ngeteh kan..
so peluang ni la kami gunakan sepenuhnya...
siap g cari tmpt ngeteh jauh tu..
kat area2 air itam sana tu ha...

Hari Ahad plak.. adalah aktivit santai2 kat umah..
pagi2 kat umah aku dah ujan lebat giler..
siap guruh dan kilat bagai...
memang sedap je la tarik selimut kan..aahhaakkss...
pastu dlm kul 8 lebih baru ujan berenti tau..
hah baru la hegeh2 nak bangun..
membasuh semua..
siap je.. terus ajak my cik abg g cari lauk..
dah alang2 keluar kan.. so g la sarapan kat luar...
tekak pagi2 nak makan lontong gitu..
so cari la warung yg ada jual lontong..
dpt gak.. alhamdulilah..
eemm hari minggu kan aktiviti santai..
smpi masak tuk lunch merangkap dinner pun ala2 santai gak..
aku just masak sup ayam je..
malas aaarrr nak pikir2 masak apa..
masak je yg very the simple..
memandangkan hari ni (Ahad) aku dah nak blk JB kan..
tu yg masak very the simple je tu.. aahhaakkss..
eemmmmm tu je la citer2 kami
biasa2 dan santai2 je....
nak kata menarik tu.. tak kot.. ;D
sekadar catatan tuk kenangan... ;D





Kerja dari Rumah klik sini

3 ulasan:

zura@iwan berkata...

kak rinna...mgeteh tu apa maksud dia? jln2 ek..hikss

poker strategy berkata...

Hi i think all blog contain language is really very impressive all is very nice thanks for it.

J@J@ / Bini The Rock berkata...

air itam kat mana tpt best mengeteh?? klu ada char kuey tiow..lagi bagus. Kat mana hah??