N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

4 Okt 2010

Bermula Episod Baru Kami

Salam Semua...

Hari ni adalah hari pertama aku ngan Mirul berada di JB..
hari pertama aku bekerja di tmpt baru... office baru..
hari pertama Mirul ke taska... bersama kawan2 baru...
hari pertama tiada suami di sisi..
hari pertama Mirul tak bersama ayahnya..
hari pertama semua kena buat sendiri...
eemmmm nak tak nak.. kena la hadapi gak...
ni baru sehari.. ada lagi berhari2.. kena hadapi..
nak tunggu hujung minggu... perrrgghhh lama bebenor rasanya

semalam kami dari BP pas Maghrib.. tu pun rasa berat hati nak tinggal kan my cik abg tau
rasa cam tak nak pergi je..
tapi demi tugas kan.. dan mencari rezeki yg halal.. kena la tabah kan diri...
masa nak bertolak dari umah tu... aku perasan.. my cik abg dah mula nak nangis dah..
al maklum la... sedih gak kan.. bila org tersayang nak pergi meninggalkannya
berbulan lamanya... mau tak sedih..
aku pun sedih gak tau.. at last.. kami sama2 nangis...
ni kali kedua rasanya aku tgk my cik abg mengalirkan air mata kerana kami..
pertama masa aku bersalin kan Mirul dulu..
kali ni masa kami nak meninggalkan dia sendirian di BP..
oh.. sungguh sayu dan pilu rasanya hati ini...
tapi aku kena kuat kan semangat gak la kan..

so hari ni bermulanya episod baru bagi aku ; Mirul dan my cik abg...
tugasan baru kat office baru pun semakin bertambah2..
Mirul plak.. seronok di taska bersama kawan2 baru...
cuma kasihan my cik abg.. bersendirian dan kembali cam bujang2 dulu la..
alahai... susahnya hati ku.. bersituasi begini..
harap situasi ni tak berpanjangan la hendaknya..





Kerja dari Rumah klik sini

6 ulasan:

eis berkata...

salam, alahai..dugaan hidup. bersabar ya T_T

Diarihatiku1976 berkata...

takpelah.. dugaan hidup kan.. demi utk keluarga.. insyaalah ada peluang mohon pertukaran semula ke BP kan...

atty's berkata...

SALAM RINA.INSYALLAH ..NANTI MESTI SEMUA NYA KEMBALI NORMAL.KITA SAMA2 DOAKAN YE..

CuTeMiUt78 berkata...

~eis~
insyallah... memang bersabar ni

CuTeMiUt78 berkata...

~diarihatiku~
yup.. betul tu.. dugaan hidup kan.. kena la hadapi

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
thanks kty.. betul bagai dikata..