N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

2 Sep 2008

Jom Order Dodol Raya...

Salam semua...


Emmmm...slamat berpuasa pada semua umat islam...
Hari ni alhamdulilah dah 2 hari kita berpuasa kan... mungkin ramai yg belum naik kerja..
pe pun ...tak kisah ler tu.. ni nak citer pasal aktiviti atau part time kita kat umah... klu korang nak tau...pas balik keja, kita ada ler tlg kakak ipar kita bungkus dodol. Kira2 dah dekat sebulan gak ler buat keja ni... Dodol ni ambil dari kilang...biasa ler kan bila time dkt 2 nak raya ni tempat pembuatan diaorg ni tak cukup org.. so kami ni ler di beri upah utk melakukan kerja2 ni... tempat kita ni memang dekat dengan tempat pembuatan kerepek2 dan segala jenis kuih muih utk raya atau pun pe2 je keramaian.. harga2nya memang murah2..maklum ler terus dari kilang ler katakan...So sesapa yang nak order tu..nanti kita senaraikan harga.Utk caj pengeposan plak.. kita kira rm 5 k.. so berbalik citer dodol ni tadi.. kat bawah ni ada ler gambo dodol tu.. dari sebelum bungkus..sampai dah bungkus kecik2.. supaya memudahkan tu ngap terus ke mulut.. and then akan ditimbang.. sekilo kira RM 15. Ada perasa durian dan kelapa je..
ni dodol yang belum di bungkus kecik.. asalnya..

ni dah siap di bungkus tinggal utk melipatkannya je.


hah..ni ler hasilnya... yg dah siap di bungkus kecik2.. dan dah siap dilipat.. tinggal timbang utk packing..


ni gambar dodol tu


tinggal utk terus masuk ke mulut.

So sesapa yang teringin nak order tu..tinggal kan pesanan dan nak berapa kilo.. serta nak perasa apa.. kena order secepat yg mugkin. Takut nanti tak sempat nak pos plak..


7 ulasan:

shafa berkata...

Untung dekat ngn kilang, senang la nak order.

nizza-abira berkata...

hai kak...
ghajinnya akk wat part time...
nampak sedap dodol itew tp niza ni napsu aje lebih...
makannya idak..hihihi...
dr citer akk ni mcm akk asal org belah2 johor... betul ke?

cutemiut78 berkata...

~shafa~ memang pun dekat bebenor ler.. order jgn tak order

~niza-abira~ ala..sekadar tlg2 kakak ipar kat umah tu.. akak memang asal org johor..

zino berkata...

feberet dodol ni .. macam mana nak oder ni info dalam email..

zino2020@gmail.com

cutemiut78 berkata...

~zino~ nanti kita emailkan infonya k

IdaShah berkata...

dodol kecik cute nya

cutemiut78 berkata...

~ida~ cute kan.. senang tinggal ngap je..