N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

5 Sep 2008

Hari Tag

Salam Semua..

Hari ni hari nak menjawab segala tag yg dikenakan pada aku..
What ever pagi tadi dah buat tag dari kak rose.. kali ni kena tag plak ngan kak yarndarwish..
so aku cuba jawab la yer.. sorry ler kak yarn..klu tak berapa kreatif..

Antara 5 menu yg mesti ader time berbuka :-
1) Sudah semestinya air manis, tapi tekak aku lebih suka terima air panas dulu..baru ler diikuti air sejuk...sesejuknya yg amat melegakan bila lalu di kerongkong.. bukan pe.. kononnya membalas balik minuman yg panas tadi.. bukan ke panas lawannya sejuk...

2) Segala kuih muih... terutama puteri ayu... klu boleh segala kuih muih yg manis2 tu ler aku mesti nak sental dulu.. bila tgk segala kuih muih tu...cam cantik je duk kat lantai..berminat sungguh..klu dtg kerajinan aku.. blh ler buat...tapi klu masa dah tak mengizinkan jgn ler ngada nak buat juga... alamat kuih jadi batu.. (aku mkn duk bersila kat bawah..so tak guna meja erk...meriah tau mkn ramai2 bersila..)

3) Semestinya nasi.. yelah aku ni perut melayu... pe pun mesti nak cari nasi punya.. dlm bulan pose ni aku lebih suka mkn nasi ngan sup.. tak kira ler sup per...asalkan sup..perrgghhhh... klu dah pekena sup..terasa kesegaran disetiap celah urat saraf....

4) Lauk pauk...klu blh segala lauk pauk yg terbuntang depan mata.. mesti aku nak rasa.. buruk mkn kan aku ni.. semua aku nak..tamak sungguh.. kononnya tak nak kempunan.. bila tak dapat makan lauk2 tu.. walaupun tak sesedap mana...tapi mesti nak juga.. lagi best bila makan berebut2..macam tak cukup makan.. padahal berlebih2an..

5) Kurma..org lain makan kurma sebelum berbuka ngan makanan lain.. tapi bagi aku lagi best klu mkn kurma ni selepas dah makan semua apa yg nak dimakan.. kan per.. pernah tak dengar kurma ni blh mencuci perut kita dan blh melancarkan penghadaman pe yg kita mkn.. mungkin gak kot.. aku tak blh nak kata teori tu betul..

5 perkara selepas berbuka :-
1) Masih menghabiskan saki baki makanan yg ada.. tak kira ler pebenda..tapi semestinya laju je tangan mencapai pe yg tinggal dan terus ngap kemulut.. smpi semua org dah bgn n smpikn laki aku kata.. 'hah...pasni jgn komplen kata.. berat naik erk...'

2) Klu aku yg terakhir bangun sudah semestinya ler aku yg kena kemas semua segala pinggan mangkuk..yg berselerak dlm sink... yg mana diaorg yg makan aku gak kena basuh dan kemaskan..

3) Duduk dulu.. bagi segala isi perut hadam ngan betul perjalanannya..sambil tunggu turn nak solat.. kan pe.. karang ngan sibudak bulat tu skali solat depan aku..

4) Bila ayah sibulat dah solat.. baru ler aku terhegeh2 nak solat maghrib..

5) Heh..heh..heh.. time ni cari lagi makanan yg belum aku mkn.. melantak je kan.. sama naik ngan anak aku.. tapi masa ni kadang2 aku mkn buah je buat pencuci mulut.. nak makan lain... perut dah penuh.. pastu duk tersandar cam ular sawo..

Ha tu ler semua jawapan aku.. ! So camne kak yarn.. pueh hati tak.... Walaupun cume 2 item yg di create utk di Tag'kan kira ok ler kan,so skrang aku nak tag mereka2 yg tertera di bawah menjawab Tag aku dgn sekreatif yg boleh..Let's Go babey. Come On...wake up!
1) IdaShah
2) Kak Sue Purple
3) Kak Rose -crazy beutiful
4) Zino
5) Antalya


8 ulasan:

IdaShah berkata...

dasyat ko yang lepas berbuka ko belasah lg hehehe

cutemiut78 berkata...

~ida~ heh...heh..yg bebenornya lyn anak aku mkn.. tu yg aku mkn skali

shafa berkata...

Jgn lupa Tag hari raya nanti ada lagi. Ni baru Tag awal puasa..tgh2 puasa ada lagi tag. Asignment kena buat.Dah tak blh tepis.

zino berkata...

zino elegik la pasal tag ni hehe

cutemiut78 berkata...

~shafa~ oh ya ke... emm ada lagi tag erk.. k nnti cuba buat k.

~zino~ pe pun kena gak buat tau..

Tokyo BLUE berkata...

salam kenal.. wah.. kite serupa makan melantak

antalya berkata...

alamak sy kena tag ke? uhuuu
nanti sy usahakan menjawab nya ye

cutemiut78 berkata...

~tokyo blue~ salam kenal.. thanks sudi jengok sini. heh.heh.. sama erk..

~antalya~ heh.heh..heh.. buat tau jgn tak buat...