N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

30 Mac 2011

Alkisah Mirul & Pancing

Salam Semua

Citer2 pasal dak Mirul lagi...
biasa la kan.. dia la modal aku nak berstory mory kat sini...
al kisah gelagat dak Mirul..
sekarang ni dah pandai nak main pancing2 plak..
bukan pancing yg menan tau...
real punya batang pancing...
tapi takde mata kail je..
bahayo ya.. klu main pancing yg ada mata kail tu..
karang tersangkut kat mata ke.. apa ke..
tak ke luka jadinya...
so just bagi je patang pancing kosong tu..
tali pun enggak ada ya...


eemm tu dia aksi seorang pemancing...
tali siap ambik tali langsir opah dia...
suruh ikat kat batang pancing tu...
meh tgk apa yg dia pancing...
*
*
*
*
*
*


alamak gambo terblur la plak..
korang tau apa tu...
blh plak dia suruh aku ikat kan ujung tali tu kat moto menan dia..
pastu konon dia memancing la..
sambil buat aksi memancing tu...
dan konon2 tarik bila dpt ikan...
hasilnya.. dpt moto menan..
aahhaaakkssss..... ;D ;D ;D

Kalau blk Bp memang dia akan ikut ayah dia
duk mancing kat parit depan umah tu..
ada gak kadang2 dpt Keli kat situ..
satu hari tu.. ayah dia ajar menyauk ikan guna jaring yg kecik tu..
ala cam sauk ikan tu ha...
dia guna apa tau...
guna GAYONG ok...
walau cam tu pun.. ada gak hasilnya..
dpt la dia anak2 ikan...
kesukaan dia... siap masuk dlm botol..
dan setiap masa dia duk tgk anak2 ikan tu..
setiap masa dia nak bagi makanan kat anak2 ikan tu..
aaahhhaaakksss....
mau kembong perut anak2 ikan tu klu setiap masa di beri makan...
tu al kisah dia dan pancing...



5 ulasan:

NzA berkata...

wah pancing dpt moto la...best3X....

meh rina g tgk sini tip utk dikongsi:
http://4fn1mn.blogspot.com/2011/03/berkongsi-tip-kecemerlangan.html

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

kaki pancing ya ini mirul....

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
eemmm tu la....
thanks kak... kongsi info...

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
hik..hik..hik... bapak borek.. anak jd rintik2..

vajofrey berkata...

Great read! I wish you could follow up to this topic

cheap cialis