N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

11 Mac 2011

Ke Pasar Karat : Shah Alam

Salam Semua

Selamat pagi Jumaat..
emmm hari ni kat Jb gerimis
memang dari ptg semalam hujan smpi la membawa ke malam..
dan seterusnya hingga ke pagi ni..
kiranya.. hari ni Jumaat yg mendung.. ;D

Hari ni nak story mory penutup kisah jenjalan kami..
heh..heh.heh.. dah nak masuk wikend..
masih lagi citer berkisar wikend yg lepas..
aahhaaakksss....
ada aku kisah.. ;D

Okies hari Ahad tu..
sebelum kami bertolak balik ke BP..
(yelah aku kena blk ke BP dulu.. habis camne ngan my cik abg kan.. kena hantar dia dulu baru aku blk JB)
anak sedara ajak la ke Pasar Karat di belakang Giant Shah Alam..
eemmm ingatkan pasar karat tu.. pasar apa..
rupanya cam pasar tani or pasar pagi kat Pt. Raja tu ha...
heh..heh..heh.. org sana panggil pasar karat yo.. ;D
Kiranya ok gak la..
parking memang jauh giler... dah dekat2 ngan stadium Shah Alam tu hah..
menapak la ke tmpt pasar tu...
berpeluh gak ketiak.. ;D
org memang pack...
maklum la hari Ahad kan..
so semua org berpusu2 mencari barang2 keperluan masing2..


bila dah camtu.. kami duk pakat masing2 cari barang2 masing..
mana yg nak beli tudung.. g gerai tudung..
mana yg nak beli kasut... g gerai kasut..
sudahnya terpisah... pastu.. tak jumpa..
sib baik la masing2 ada hp kan..
so calling2 je la.. hah.. tunggu la kat sini.. kat sini.. ;D


ini budak memang dah kepenatan..
siap minta dukung lagi...
ibu tak larat.. suruh duduk je kat tepi tu..
sementara mata melingas mencari my cik abg..
yg kemana perginya..
dah la panas... org2 yg di tunggu... tak sampai2 gak..
at last jumpa gak...


hik..hik..hik.. sempat lagi berposing ngan moto beso ni..
moto feveret ayah Mirul..
sudah berangan mau angkat sebiji..
oooppsss... tak blh lagi.. kewangan belum mencukupi..
makanya jadi la ambik gambo je kan..
buat tatapan ketika keinginan tak tercapai...
aahhhhaaakkkssss....
tunggu la kewangan dah mengizinkan.. baru blh beli yo.. ;D
kat pasar karat ni.. tak la membeli sgt pun...
sebab barang2nya sama je lebih kurang ngan pasar2 lain..
aku rasa la..
rega pun beza beberapa ringgit je..
hasil rembatan... terlupa nak snap..
aku hanya beli tudung + tmpt gantung tudung yg berlubang2 tu..
kat situ murah.. satu tu.. RM 10 aku rembat 2..
my cik abg beli Jersey Malaysia.. yg ala2 pasukan malaysia pakai tu.. yg ala2 rimau tu..
si dak Mirul beli menan keta control.. tu pun lepas dipujuk2..
supaya takmo beli belon yg RM 5 tu.. membazir..
dah puas meronda pasar karat..
baru la mulakan perjalan balik ke BP..
Masa tu jam dah menunjukkan ke angka 12 tghari gak..


hah.. ni budak sudah kepenatan..
masuk keta je... tak lama pas tu..
selamat beradu dah...
gambo sempat di ambil sebelum bertukar driver... ;D
eemmm sama naik ngan ayah dia..
masuk highway je... selamat berdengkur daaaaa..
makanya tinggal la ibu sorang2 drive keta...
hingga la ke Ayer Keroh...
Berhenti jap rehat...
baru la dak Mirul bangun...
siap request nak makan KFC kat Jenjatas Ayer Keroh tu..
pastu siap solat bagai... baru gerak blk ke BP..
n time ayah plak jd driver...

Plan pastu konon2 nak mandi2 kat air terjun Tangkak..
tak lama pas kami masuk highway dari Ayer Keroh tu..
hujan plak turun.. selebat2 tidak..
walaupun camtu.. kami tetap meneruskan perjalan...
dan exit tol Tangkak...
hujan masih lagi lebat..
makanya tak jadi planning nak mandi2 kat Tangkak..
terus ikut jalan lama je blk ke BP...
kami sampai umah pun dh dkt2 kul 5 ptg gak la..
bila dah smpi pun petang.. makanya aku blk ke JB esok (Isnin) pagi..
bila dah blk Senin pagi.. memang alamat.. terus g keja looorrr...
so tu je la al kisah jenjalan kami wikend yg lepas..

Memandangkan hari ni pun dh Jumaat kan..
so nanti akan ada plak citer tuk wikend minggu baru plak.. ;D
Selamat Bercuti tuk semua...
ptg ni dah blk semula ke BP.. ;D




14 ulasan:

Ummi Eisya berkata...

ada gak pasar karat kat sana ekh..

Nana berkata...

wah dh smpai pasar karat
aku lom penah pegi lg
slalu dgr org cite je hee

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

emmm macam kat pasar malam arau dengan pasar pagi pokok getah pauh ja...banyak barang jualan... kain baju tak yah cakap banyak sangat...

IdaShah berkata...

owh pasar karat yer..aku panggil car boot sale

aku selalu gak gi situ.mcm2 ada tp tak tahan panas terik tu

J@J@ / Bini The Rock berkata...

pasar karat kalu sebut kat BP..aku dah imejin kan pasar 'org kuala' tu haaa...ada jual barang2 terpakai...

hehehehe!!

atty's berkata...

alor siannya amirul .kepenatan

kat kajang ujan dah 3 jam tak benti2 nie

Farra Dhelina berkata...

bzmn dh tk g psr kak

CuTeMiUt78 berkata...

~umi eisya~
a'ah.. ada gak kat sana,,,

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
heh..heh..heh... tu pun anak sedara yg ajak.. klu tak... tak sampai gak aku

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
yup betul tu.. klu kat tmpt kami.. sama cam pasar pagi kat pt. raja tu

CuTeMiUt78 berkata...

~idashah~
oh ya ke.. macam2 gelaran la plak ya.. a;ah panas yg amat..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
aaahhhaaakksss.. sama la cam aku... kita kat sana panggil pasar karat tu.. kira pasar tuk barang2 terpakai kan...

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
oh ya ke kty

CuTeMiUt78 berkata...

~fara dhelina~
heh..hbeh..hheh..