N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

3 Mac 2011

CONTEST: AKSI SI CILIK BERBASIKAL

Salam Semua

Tadi sempat la berblog walking lagi..
tgh bw.. terbaca la satu contest yg berlangsung ni..
makanya sangat2 la teruja nak menjoin contest AKSI SI CILIK BERBASIKAL ni
anjuran dari blog kakyong.com dan syamilamohd.com



ok ni banner tuk menjoin..
WAJIB ada banner n back linknya skali wokey..

Memandangkan aku memang nak publish kan n3 tentang aksi Mirul berbasikal..
so ni kira contest sambil berciter pasal aksi2 mirul berbasikal tu la ya..


okies ni aksi Mirul yg bersungguh2 main beskal di tengahari buta..
panas2 terik pun sanggup meredah demi nak kan kepuasan main beskal
tgk je la aksi dia... kemain lagi.. lagak bagai jaguh basikal..
bersungguh2 mengayuh beskal
siap berhelmet bagai...

Citer pasal Mirul ni..
alhamdulilah.. aku kira bangga gak ngan perkembangan dia..
memang dari kecik perkembangan Mirul syukur alhamdulilah..
very2 the advance..
semuanya cepat.. dari segi fizikal mahupun mental...
Mirul memang jenis yg cepat tangkap..
apa yg di ajar.. hanya sekali ajar je dia dah blh ingat dan tangkap apa yg kita buat atau perkatakan...syukur alhamdulilah..
cam naik beskal ni..
seusia dia 2 thn dia dh ada keinginan tuk naik beskal beso..
bukan calang2 beskal ya.. tak main la beskal yg tecit2 yg sesuai ngan usia dia..
makanya masa kat umah aku kat BP..
selalu la dia main beskal kakak sepupu dia yg lebih kurang cenggini gak..
tapi masa tu.. dia belum berani naik.. sebab takde roda sokongan tu..
so dia just main tolak sorong je beskal tu..

Ketika usia dia 3 thn atok dia memang dah belikan beskal ni..
masa tu beskal ni masih ada roda belakang tu...
kira ada roda sokongan dia berani la naik..
mula2 tu.. dia hanya pijak pedal tu.. dan suruh kita sorong dia..
tak lama pastu.. dia pandai kayuh skit2.. walaupun hanya sekerat2 kayuhannya..
lama2 skit dia semakin stabil mengayuh beskal tu walaupun masih beroda belakang..
habis keseluruhan rumah dia langgar..
masa tu main dlm umah je..
bila dah berani skit baru main kat laman umah mak aku tu

Satu hari ketika usia dia 3 thn 7 ke 8 bln gitu..
masa tu kat umah BP.. dia duk main beskal kakak ipar dia yg takde roda tu..
dia duk naik.. n try kayuh pelan2..sambil aku pegang belakangnya
tak sampai satu jam aku try lepas kan dia skit demi skit..
sambil suruh dia go ahead ke depan...
terus blh kayuh dan terus laju je...
kemain skeee la dia.. bila dah pandai kayuh tanpa roda sokongan tu..
makanya.. beskal yg atok dia belikan tu.. dipaksanya paksu buka roda sokongan tu....
kini dah ala2 cam raja pecut dah aku tgk.. :D
syukur alhamdulilah seusia dia 3 thn 7 ke 8 bulan..
dia dah pandai kayuh beskal tanpa bantuan roda sokongan ..
tu la kisah serba sikit tentang Mirul dan basikal..



gambar ni takde kena mengena ngan contest ya...
hanya sekadar nak menyedapkan jalan citer ku..
yelah kan tadi dah kata alang2 join contest ni..
terus bercerita la pasal aksi Mirul ngan beskal
tgk la wajah ceria seorang "jaguh beskal cilil kg"



gambar ni pun tak de kena mengena ngan contest..
hanya sekadar hiasan tuk menyedapkan lagi story mory contest ni..
heh..heh..heh..heh... baik punya posing...

NAMA ANAK : MOHAMMAD AMIRUL HISHAM BIN MOHAMMAD RIZAL
TARIKH LAHIR : 22 APRIL 2007
UMUR : 3 THN 11 BULAN


okies tuk sapa 2 yg nak join contest ni..
sila baca segala syarat2 yg tertera kat sini
KLIK SINI

Contest ni berlangsung dari 28 Febuary 2011 Hingga 31 Mac 2011


****** utk pihak penganjur harap maklum ya gambar utk contest ni ku pertaruhkan gambar yg teratas sekali.. (akan tetapi klu pihak penganjur berkenan ngan 2 lagi gambo di bawah tu.. blh aja ambik tuk sesi penyertaan..jgn marah ya pihak penganjur )
****** Harap berpuas hati ngan segala syarat2 yg telah di patuhi...
******** utk memenuhi syarat2 contest.. kat bawah ni adalah semua banner penganjur dan penaja yg perlu ada
******* dah menfollow kedua2 blog dan dah ada link kedua2 blog penganjur kat cute-miut78link.blogspot.com
*******lastly wish luck tuk aku n Mirul... ;D

Banner penaja yg perlu ada tuk contest ni...






8 ulasan:

J@J@ / Bini The Rock berkata...

semoga berjaya!

hehehe!! pakai topi keledar yu! berspek itam bagai..pegrhhh!! mirull..mirull. Lawak pulak acik tgk..

Izan Ishak berkata...

gud luck kak rina...!

hebatnya mirul dah terer naik beskal cam org besar. tak lama lagi nak 4 tahun dah kan~

Nida berkata...

eiiii.. geramnya auntie Nida tengok Mirul.. nanti kalau auntie jumpa kat JB, auntie cubit-cubit pipi Mirul yg montok tu ek..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
aaahhaakkss.... lawak je kan

CuTeMiUt78 berkata...

~izan ishak~
eemmm tu la... a'ah bulan depan genap 4 thn

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
hik..hik..hik.. cubit jgn tak cubit..

kakyong berkata...

kakyong dtg terjah...

maaf ya Rina.. kakyong tertinggal link Rina ni, baru ni nak update...

status penyertaan buleh semak nanti kat sini ya..
http://kakyong.com/?page_id=3515

Faryza berkata...

waaa beggaya habis dia.. mcm pelumba basikal handal.hehehe