N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

16 Mac 2011

MAJLIS PERTUNANGAN

Salam Semua..


Ahhhaaakksss...
baru blh hapdet story mory majlis pertunganan anak sedara my cik abg..
tak payah nak citer lebih2..
meh tgk gambo2 masa majlis....


ni la anak sedar my cik abg yg nak bertunang tu..
heh..heh..heh.. kan aku pernah kata..
Mirul bersaiz beso.. sebab belah ayah dia memang ramai yg bersaiz beso2..



ni la hantaran2nya..
11 dulang dari pihak perempuan berbalas 9 dulang dari tmpt lelaki..
heh.heh..heh.. 4 dari pada hantaran belah perempuan..
aku la yg jadi bidan terjun..
membuat gubahan..asal jadi sudah..
tak yah bagi tau apa yg aku gubah tu..
malu uu... nanti nampak sgt kekayuan tangan tu.. ;D


bakal pengantin duk bersama hantaran2nya


hah see siap ada flower girl..
yg tomey2..


ni bersama sepupu2 n anak sedara bakal pengantin
Mirul tak satu pun gambo dia masa majlis ni..
dah dia terlepek je kan.. tu yg takde tu..


budak flower girl ni..
adalah anak sedara pada pengantin..
heh..heh..baru tunang.. aku dah cakap pengantin..
kiranya budak berdua ni cucu sedara aku tau..
aku dah jadi nenek yg paling muda..
merangkap anak sedara sepupu Mirul..
Mirul pun dah jd pakcik tau.. :D



okies... selepas berbincang gitu gini..
sesi menyarung cicin la plak...
tu cicin tunang yg dah tersarung di tangan...yg cutemiut..


okies ni plak hantaran dari pihak lelaki..
ok la kan.. simple2 pun menarik gak..

okies gambo kiri dari pihak lelaki.. yg gambo kanan dari pihak perempuan..
duk sesi berbincang...
setelah berbincang.. kata muktamad di ambil..
ikatan pertunangan selama 1 thn hidup..
dan hantaran sebanyak RM8888.80..
hah... hambik ko...


okies pas dah habis sesi berbincang2..
dan sesi menyarung cicin..
sesi pertukaran barang2 hantaran..
baru la sesi bergambo...
bakal pengantin bersama duit simbol RM 80.80
eemmm duit simbol ni..
mengikut kata org tua2.. akan ikut berapa byk hantarannya..
so sebagai simboliknya.. akan di serahkan dulu duit simbol ni..

sesi posing2 plak..

last skali baru la dak lelaki a.k.a bakal suami blh masuk
tuk sama2 berposign2..
maklum la.. ni kan majlis tunang..
klu ikutkan adat.. bakal suami tu tak blh datang,,
tapi sekarang ni dah moden kan..
time sarung cicin tunang.. bakal suami pun blh dtg tgk kan..
apapun semoga ikatan mereka kekal hingga ke jinjang pelamin..
insyallah...


10 ulasan:

[-suziey-] berkata...

cantik2 hantaran tunang tu..flower girl pn sweet jek..cute..

oooo mmg gen ayah mirul saiz besar...xpe asalkan sihat..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

taun depan ko dah sebok jadi bidan 'tukang masak' pulak la Na? hahaha..

Aku bab rewang2 masak ni aku kalah...aku lari lelaju pegi kat pengantin biasanya. Tapi aku pun lari lelaju jugak klu bab gubah menggubah..maklumlah lah 'kayu'.

Last2 aku g amek kemre je ..haa, bab amek gambo aku suker..time ni la nak arah arah pengantin pegang tu pegang ni..hahah!!

err...ahad ni sepupu aku pun tunang jgk tu. err..tak tau la bakal somi dia dtg ke tak?? klu datang..nak je aku bahan kan nnt! huhu!

atty's berkata...

selamat bertunang .semoga sampai ke jinjang pelamin..amin ..

comey flower girl nya..

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

emmm bosaq tak pa .... maintain comei....

♥♥ MoMmY MimiL ♥♥ berkata...

alamak...siap ada flower girl tuh...
terbaek laa..
seb baek mirul x join sekali...sure cute...

^__^

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
aaahhaakksss... hantaran tu.. biasa2 je.. sesuaiiii la tuk bertunang kan..
a'ah memang belah ayah Mirul big2 size

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
a'ah tu dah semestinya la... memang kena la menjoinkan diri tuk bidan rewang2 plak.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
insyallah.... hik..hik..hik.. tomey kan.. sebaya tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
hik..hik..hik.. tomei2..

CuTeMiUt78 berkata...

~mommy mimil~
hik..hik..hik.. dah cam ala2 pengantin kan.. ada flower girl.. sib baik Mirul tak join.. klu tak.... lagi la kan..