N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

24 Mac 2011

Citer2 Khamis

Salam Semua

Selamat pagi Khamis...
oh...oohhh.. Khamis dah ya..
hik..hik..hik.. klu org yg dah berumahtangga..
cakap pasal Khamis je..
hah mula la dah lain maksud..
ooooppsss.... don't be negatif yoooo...
pepagi dah mula nak merapu.. ;D

Balik keja nanti.. aku akan terus blk ke BP..
aahhhhaaakkksss... napa plak nak blk BP kan..
sebabnya esok aku kena urus kan hal persekolahan Mirul..
eemmm kami dapat surat dari pihak sek ren kg kami..
meminta kepada sesapa anak yg lahir pada thn 2007
kena mendaftarkan anak tuk sesi persekolahan pada thn 2013 nanti..
kira cam booking nama tuk penempatan sek tu la..
so Mirul antara anak yg lahir pada thn 2007 kat kg tu..
makanya kena la cuti esok tuk menguruskan pendaftaran dia..
kena la daftar kan.. karang klu asyik bertangguh2
ada nama Mirul tak tersenarai tuk masuk sek tu nanti..
maklum la.. mcam kat kg tu... bukan setakat penduduk kg je
yg menyekolahkan anak kat sek tu..
penduduk2 taman yg berdekatan pun menyekolahkan anak kat sek tu..
makanya bilangan murid pun bertambah2 la kan..
klu lambat daftar nama...alamat kena sekolah jauh la...
sek tu memang betul2 depan kg...
so senang kan.. klu dpt sekolah tu...
Sekarang ni bangunan sekolah tu pun dah semakin bertambah..
klu dlu sekolah tu hanya ada 2 blok 2 tingkat je..
sekarang ni dah jadi 3 blok..
blok yg baru tu.. smpi 4 tingkat.. hambik ko..
bagus gak.. tuk keselesaan budak2 nak belajar kan...

Okies tu kisah pendaftaran dak Mirul..
semalam kan keputusan SPM dah keluar..
eemmm alhamdulilah adik aku merangkap ucu Mirul lulus keputusannya..
walaupun tak berapa nak cantik keputusannya..
tapi kira ok la gak....lulus la dan layak menerima sijil...
klu dlu time aku SPM kan dikira agregat (eh.. betul ke ejaannya.. asal ada bunyi pun jd la..)
kira ada pangkat 1... pangkat 2... pangkat 3... S.A.P la..
tapi la ni SPM dah kira ABC gitu...
so klu ikut pangkat, adik aku tu.. dpt pangkat 3 kot... hah gitu la..
takde A.. ada B , C, D.. ok la kan..
Anak sedara my cik abg plak..
ada 2 org yg sebaya adik aku...
anak kakak ipar aku kat Moakil sorang...
yg tu.. memang keputusan nya cemerlang la gak..
tahniah tuk Nurul... mendapat 5A 5B..
cita2 nak jd cikgu.. so semoga berjaya mencapai cita2 ya...
anak kakak ipar aku yg kat Senggarang plak..
keputusannya lebih kurang cam adik aku gak la...
tak berapa nak cemerlang... tapi lulus gak....
apapun tahniah tuk ketiga2 nya.. sebab lulus dlm SPM..
selepas ni jauh lagi perjalanan korang..
jgn berputus asa ya... tak semestinya keputusan tak cemerlang..
mematahkan semangat tuk sambung belajar....
terus kan perjuangan tuk sambung belajar tau...
kerana pelajaran tu.. penting tuk masa depan korang.. :D







14 ulasan:

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

tahniah buat adik Nurul... usaha lagi sampai beroleh semua A...

J@J@ / Bini The Rock berkata...

takpe! keputusan tak berapa nk cemerlang blh je mohon kemahiran ye tak?? pelan pelan kayuh..tup! tup kang mana tau..dpt jugak masuk UiTM ye tak??

usia muda ni la peluang belajar kena rebut..moga tak nyesal kemudian hari.
Ingatkan kat adik tu ye Na..

kakyong berkata...

adik kakyong pun ade sorg yg amik result SPM.. tp sampai pagi ni kakyong dok korek2, takde sapa pun nak kabo dia dapat berapa.. huhhh.. ni yg nak marah ni... :p

tahniah untuk semua anak2 buah Rina.. cemerlang bukan petanda akan berjaya dunia akhirat.. ;)

Insya Allah, panjang lagi perjalanan anak2 ni..

erienz berkata...

anak buah rin x tau dapat berapa...bila tanya...biarlah rahsia...budak2 skrang...

[-suziey-] berkata...

ala xpe..skang ni byk kolej2 utk sambung blaja..xsemestinya xcemerlang time skolah cemerlang masa depan...yg penting usaha jgn putus asa..

Nida berkata...

Buat ucu Mirul... pesan Cikgu Nida.. takpe, SPM bukan penentu segala-galanya.. usaha perlu diteruskan... perjalanan masih panjang.. Insya Allah

Farra Dhelina berkata...

slagi dia nk belajr..blh he sambung kat kolej kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
alhamdulilah... usaha tangga kejayaan

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
yup betul tu... sokong2...

CuTeMiUt78 berkata...

~kak yong~
setuju ngan pendapat akak... :D

CuTeMiUt78 berkata...

~erienz~
eemmm biasa la kan budak2 sekarang ni..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
yup betul tu kan... sekarang ni melambak2 kolej utk di daftar

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
betul tu cikgu.. emmm memang kena usaha lebih kan

CuTeMiUt78 berkata...

~fara dhelina~
eemmm betul tu..