N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

17 Mac 2011

Mari Belajar Melukis

Salam Semua..

Selamat pagi Khamis..
kat Jb hari ni ujan..
so cocer sejuk la pagi2 ni..
bila cocer sejuk.. mula rasa cam tak blh nak celik mata..
rasa cam nak tarik selimut semula..
sudahnya 6.45 pagi baru tersedar.. ;D
klu la hari ni hari minggu.. memang harus sambung tido semula..
sib baik ingat.. alamak hari ni keja la... ;D
bergegas bangun...

Okies hari ni nak story mory pasal dak Mirul..
emmm sekarang ni dia semakin bijak..
bulan depan genap umur dia 4 thn..
mulut dah macam mak nenek..
cam contoh mlm tadi..
masa sambil makan.. dia duk borak2 la ngan opah dia..
tanya nama penuh setiap orang kat umah tu..
time nama atok dia..
opah dia ajar la dia cakap.. nama atok Ismail..
korang tau apa dia blh jawab..
"oh.. Mail yg kawan upin dan ipin tu ke opah.."
hah..hah..hah..hah..hah..
mau gelak semua yg dengar...
tetiba je kan.. atok ko jd kawan upin dan ipin ya Mirul..
eemm tu la.. macam2 kerenah dia sekarang ni..

Bila citer pasal upin dan ipin ni..
satu hari aku tak ingat kejadian ni bila..
tapi terpandangkan gambo ni kat draft..
teringat... kisah dia melukis gambo upin dan ipin katanya..


hah.. ni tgh kusyuk melukis
aaaaahhhaaakksss... konon2 cam pelukis handalan la kan..
tgk je la cara dia duduk tu..
sambil pegang board kecik..
board yg blh padam2 tu ha..
masa tu.. tanya la..
Ayul lukis apa tu...
ngan selamba dia jawab..
Ayul lukis upin n ipin la ma...


hah... tu hasil lukisannya...
meh close up skit..


aahhaaakkksss...
tu ke rupa gaya upin n ipin ko nak..
hik..hik..hik..
ok la kan.. ada gak rupa org...
walaupun serupa org lidi...
bila di tanya.. apa yg panjang kat atas tu..
dia kata.. upin n ipin tgh main layang2 la ma..
aaahhhaaakkssss..
hambik ko.. yg panjang berjela2 tu.. layang2 ke..
eemmmm ok la.. kira imaginasi dia..
dia blh gak buat walaupun tak cantik mana..
tapi nampak gak la kan.. :D
apapun Mirul ibu bangga ngan kamu...

p/s: bulan depan.. aku nak hantar dia g schoool la... harap2 kali ni cubaan tuk ke sekolah berjaya hendaknya..







8 ulasan:

Mama Gee berkata...

upin ngan ipin ke tu...heheeh...takpe2..nnti develop lah lagi lukisanyaaa...

J@J@ / Bini The Rock berkata...

heheeh!! upin ipin yg bolat bolat kat tibi sekali jadi org lidi daaaaa...

mirul mirul

Nida berkata...

dah macam ghupe ultraman lawan raksasa pun ada..hehe..

cutenya si Mirul ni.... grrrrr

Farra Dhelina berkata...

haha coeml je tgok dia lukis..geram!! mmg semngat kan ank akk ni!! geram tgok..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama gee~
eemm tu la... lawak je tgk... a'ah nanti akan developkan lagi..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
tu la pasal.. tetiba je bertukar menjadi org serupa lidi daaaaa

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
a'ah la... baru perasan... cam ultraman lawan ngan raksasa... :D

CuTeMiUt78 berkata...

~fara dhelina~
hik..hik..hik.. gitu la dia.. :D