N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

10 Mac 2011

Jenjalan ke I-City : Shah Alam

Salam Semua

Emmm slamat pagi Khamis..
heh..heh...heh.. baru la sempat nak menghapdet gitu kan..
yg bebenornya semalam adalah sesi ber blogwalking
jengah2 ke blog kengkawan..
tapi ala2 cam kemalasan melanda tuk menghapdet..
padahal n3 ni dah ada dlm draft...
tinggal nak mengarang ayat je..
tapi ntah napa.. idea tak mari2..
tu yg semalam just berlogwalking tanpa berhapdet blog sendri.. ;D

Okies ni baru ada idea nak mengarang story mory
kira citer sambungan dari jenjalan kami ke Shah Alam minggu lepas...
Mlm minggu tu.. anak sedara ajak makan kat luar..
tapi tak jauh pun dari umah dia..
dekat je.. so kami just jalan kaki je la..
aaahhhaakksss... memang betul exercise gitu..
pas dah makan2.. duk melepak jap kat taman permainan yg Mirul main ptgnya tu..
maklum la tmpt makan tu.. tak jauh dari taman permainan tu..
so apa lagi.. kesukaan la bebudak tu..
dpt main buai lagi... ;D
dlm kul 10 mlm baru gerak blk ke rumah..
mula2 planning memang nak ke I-City..
yelah dah alang2 sampai kan.. rugi plak klu tak g sana..
tapi somi anak sedara ni belum blk lagi..
tu yg kami duk lepak kat taman..
n ingat tak jd la plan nak ke I-City tu..
smpi umah skali tgk somi dia dah blk..
plan yg tak jadi.. terus menjadi..
sebabnya kesian kan mak sedara yg dtg jauh ni..ahhhaakksss..
dlm kul 10 lebih baru kami gerak ke sana..
budak2 yg asalnya cam dah nak tido tu..
cargas bangun bila kata nak jenjalan ke I-City..
perjalan dari Puncak Alam ke I-City mengambil masa 1/2 jam gak la..
tuk masuk kesana.. parking utk 1 keta = RM 10..
giler mahal.. tapi demi nak gak pegi.. makanya... bayar je la..
meh layan gambo yg sempat di ambil sebelum bateri kamera kong..



see sgt cantik kan pemandangan dari bawah..


siap ada replika binatang ni..
cam di alam fantasi..


pokok2 yg bergelipan...

ada kuda terbang lagi tu..


sangat colourful..


masa ni dah nak jalan keluar dari taman i- city..
kira ni trademark tuk landskap kat situ
siap ada replika zirafah..





pokok2 yg berwarna warni...
semuanya adalah cahaya lampu


cantik kan..
masa aku smpi tu... dari dlm keta.. cam sgt teruja tgk pemandangan2 kat I-City tu..
mata pun jd cam bling2.. gitu..
semuanya bercahaya2...
sgt2 kreatif kan.. pandai org yg buat idea tuk taman I-City ni..
I-City ni memang cantik klu di waktu malam kan..
sebab masa tu la baru nampak keblig2 an nya.. :D
klu siang aku rasa just nampak bentuk2 je kot..
tak nampak la colourful...


Mirul posing ngada2 ngan ayah dia..


pastu posing ngada2 ngan ibu dia plak..
eemm sekarang ni cenggitu la dia..
cam2 gaya klu suruh posing2..


pastu duk posing2 plak kat taman tema ala2 cam taman fantasi..
bergambo ngan anak sedara dia..
Mirul ni dah kira pakcik tecit ngan anak pada anak sedara aku tu..
eemmm berapa byk anak daaaa



hah.. tu la hasil rembatan Mirul
seboleh2 dia nak spek spiderman yg bercahaya2 tu..
berserta kipas kecik ultraman pun yg bercahaya..
Spek + Kipas = RM 20
hambik ko...
takpe la kan.. kenangan...
bukan senang nak dpt...
pastu nampak tak yg my cik abg pegang plastik bag tu..
aku beli air tin kat situ..
4 tin = RM 12
hah.. mahal giler kan..
kat luar setin tu tak la smpi RM3
kat situ.. memang kaw2 punya rega..
bagi org2 yg sederhana cam aku la...
tapi dahaga punya pasal.. belasah je la..
mau tak nya.. jenjalan kat taman yg luas tu..
memang dahaga n penat gak la..
sib baik la malam.. klu siang.. mau lepak di buatnya..


eemmm ni masing2 dah kepenatan
duk dulu.. masing2 ngan habuan masing..
see cucu sedara aku tu... siap beli set rama2 yg ala2 cam pari2 tu ha..
satu set tu klu tak silap RM20 kot..
lupa plak..


last skali..
kenangan bergambo puan umah cutemiut ngan dak Mirul yg dah kepenatan.. ;D
eemmm kami kat situ smpi kat kul 12 lebih gak la..
budak2 tu masuk keta je terus dibuai mimpi..
eemm so tu la story mory jenjalan kami di malam minggu..
terlaksana gak la impian nak ke I-city tu..
lepas ni.. ntah bila lagi la nak menjejak kan kaki ke situ..
ntah2 pas ni semakin byk perubahan yg berlaku.. ;D

p/s: tuk pengetahuan korang.. hayat spek mata spiderman Mirul tu... hanya beberapa hari je.. dia g bawa ke rumah pengasuh dia.. hancur dah.. berebut ngan anak2 pengasuh tu.. rasa terkilan yg amat... sebabnya bukan senang nak dpt tau... sib baik la wayar kat dlm tu je yg putus.... masih berbentuk lagi spek tu.. tapi dah tak bercahaya.. ;(





14 ulasan:

♥♥ MoMmY MimiL ♥♥ berkata...

alang2 dh dtg shah alam, wajib ko singgah i-city...br complete!

hehehe...

skrg parking dh kena bayo kut..bape hengget ek? time aku pegi dulu, masih preee lagik...

^__^

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

bestnya.... rona roni lagi kaler lampu dia.....

mummy_ayu berkata...

wah..jenjalan I city..best kan? ayu pun pernah gie sekali..and kalu gie situ..ada je yg kids nak beli...biasa la..and sgt setuju..bukan tahan lama mana pun...

atty's berkata...

kan main lagi mirul dpt spek spiderman siap ada cahaya lagik..

kat i city tu semuanya memang mahal..kty pun baru penah sampai 1 kali je

J@J@ / Bini The Rock berkata...

aku ntah bila laaaa nak sampai Rina oii! hehehe...

eh! bling bling kan kat situ...air rm3 pon terpaksa beli jugak la klu dah lampu sana sini pun naik bahang jugak ye tak?? hausss..hausss

xD

CuTeMiUt78 berkata...

~mommy mimil~
eemm tul tu... sib baik la tercapai impian tuk kesana...
a'ah sekarang parking kena bayar.. anak sedara aku ckp masa mula2 buka tu.. tak kena bayar pun

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
ha'ah.. mata pun jd colourful

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
emmmm betul tu.. budak2 kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
nama pun i-city kan kak.. memang la mahal2 gitu... sib baik ambik gambo tak kena bayar.. klu tak.. mau lenganng je kat situ ;D

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
eemm aku pun masa tu la mempergunakan kesempatan tuk jejak kaki kesana.. klu tak, tak sampai gak agaknya..
tu la... sib baik malam.. klu siang.. baik bawa air sendri..

Dee berkata...

wah..syoknya jalan2 di i-city..cute psl template blog tu kan..nti email kat dee ye..at sarina_ibrahim@yahoo.com..nti dee bgtau sapa yg buatkan..

Mama AA's berkata...

best2... menarik. klu auni tgk ni, harus terjerit die nak p... hehe

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
memang syyiiookkkk.... okies dee.. dah email dah..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama aa's~
eemmmm harus gitu.. ;D