N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

10 Jan 2011

Wikend Kami

Salam Semua..

Emmm baru la sempat nak menghapdet story aktiviti wikend kami..
Aktiviti hari wikend yg lepas.. biasa2 je..
Cuma masa hari Jumaat mlm Sabtu tu..
kami smpi Bp agak awal dari kebiasaan...
my cik abg pun blk keja cepat hari tu..
so mlm tu.. kami g dinner kat luar je..
masing2 dah penat kan..

Hari Sabtu plak.. my cik abg keja..
dia bawa keta.. so takde la kemana2 planning hari tu..
aku ngan dak Mirul duk umah je la..
klu dah duk umah tu.. macam2 nak buat kan..
dari membasuh la.. mengemas umah la..memasak la
maklum la.. bab kemas2 ni.. memang aku kena buat seminggu sekali la..
sebab aku kan blk wiken je..
nak harap kakak ipar aku mengemas hari2 takde makna la..
baik dia tunggu aku blk baru la berkemas umah tu..
(oopssss terbuat ketupat plak hari ni.. )
pas tu cocer pun hari tu.. kejap2 gerimis.. kejap2 ok..
so keja aku bertambah la... kejap2 aku keluar baju kat ampai..
kejap2 aku masuk kan semula... :)
tu je la... pastu mlm minggu tu..
duk request la ngan my cik abg
nak bawa dak Mirul main kat taman permainan..
sian dia dah lama tak duk main kat taman permainan..
so cadangan nak ke Tasik Y..
eemm lama tak kesitu dah..



hah kat sini la byk menan yg blh nak dimain..
skkkee la dak Mirul dpt main segala permainan kat sini..

ni muka budak yg puas hati dpt lepas bebas
berlari sana sini.. panjat sana sini..
see smpi berpeluh2 gitu..
sama berpeluh ngan org yg buat senaman poco2 kat situ..

pastu duk main kat dinasour tu plak..
see ngan tak pakai kasutnya.. memang sakan la dia...
kami biarkan dia duk main puas2...
pastu dlm kul 11 lebih baru la terhegeh gerak blk..
masa tu perut dah mula berkeroncong2...
maka nya sesi mencari tmpt nak ngeteh plak...

Kami singgah la kat NUR SHAFIQ TOMYAM
kat area2 Pt. Haji Hassan...
eemmm tgk cam best je tmpt tu kan..


ni air yg kami order..
Kopi-o tuk my cik abg..
Teh-o ais tuk dak Mirul
Air Limau suam tuk aku...


menu Mirul.. nasi putih + sup ayam...


menu my cik abg Nasi Goreng paprik


menu aku mee hailam..
(sorry gambo tak berapa memuaskan.. pakai hp je + pemandangan agak samar2)
so makan la 3 beranak ni...
rasanya.. so..so je la..
tak la segah nama tmpt ni..


pastu.. dak Mirul dah kepenatan..
see siap nak baring kat situ..
sib baik kami duk kat area yg cam ala2 pondok gitu..
blh la nak bersila ke.. nak terlentang ke.. :D
pas dah siap mkan.. mata pun dah ngantuk kan..
so smpi umah dah kul 12 lebih gak la..
salin baju.. bersihkan Mirul..
terus lena smpi pagi...

Hari Ahad plak..
hanya duk santai2 kat umah...
Pas Maghrib baru aku gerak blk ke JB..
terus ambik adik aku yg keja kat Giant tu..
terus blk umah.. smpi umah mk aku dlm kul 10.30 mlm dah..
sempat la duk layan AJL 25 tu..
eemmm sungguh tak terjangka ngan kemenangan semalam tu..
apapun tahniah kepada pemenang..
(heh..heh.. tetiba masuk citer AJL la plak..)
so tu je la citer aktiviti Wikend kami..



14 ulasan:

Dee berkata...

seronoklah mirul dpt main playground dan bermesra ngan parents..

zura@iwan berkata...

spend bsama2 ngan anak & suami sgt best kan...

mekchu berkata...

ngeteh? hehehe... kitowang pun guna perkataan tu tau..

wah mierul... kemain ye hero sorang ni..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

seronok erk tgk org nari Poco-Poco tu. Mcm nak join je rasa..biar gugur semua lelemak!

xD

Yan berkata...

main kt playgroud malam2??? besnye... tak penah lak kami buat.. hehe

nza berkata...

best gak mlm2 p main kt playground.......

mummy_ayu berkata...

seronok la mirul dpt gie playgroun..ayu bawak gie main kat JJ je sbb cuaca ujan je..confirm basah punya..so main indoor je la..

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
eemmm memang seronok la dia...

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
memang best...

CuTeMiUt78 berkata...

~mekchu~
oooo...ya ke.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
hah tu la.. rasa cam nak join sama..
dak mirul siap joget2 gak kat atas gelungsur tu.. sambil tgk org poco2..

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
memang best... tak panas...

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
eemmmm best kak

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
emmmm tu la.. sib baik la masa g tu.. cocer ok